Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μέχρι 15 Μαΐου οι αιτήσεις αναδιάρθρωσης αμπελώνων


Εν εξελίξει βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των Κρατών Μελών με την Commission για την κατανομή των ποσών στο Μέτρο του Εθνικού Φακέλου .....
Μετατροπή και Αναδιάρθρωση Αμπελώνων για την περίοδο 2013/14. Για το λόγο αυτό η Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Αμπέλου και Ξηρών Καρπών, απέστειλε οδηγία στις ΔΑΟΚ της χώρας, προκειμένου να παραλάβουν αιτήσεις από τους αμπελουργούς που επιθυμούν να αναδιαρθρώσουν τους αμπελώνες τους από 1/3 – 15/5/2013.
Το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων (οινοποιήσιμες ποικιλίες), αφορά την περίοδο 2013/2014, και οι αιτήσεις υποβάλλονται μαζί με όλα τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών.
Το πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις:
α) την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού.
β) την επαναφύτευση των αμπελώνων
γ) τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος.
Αναλυτικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υποβάλλονται, κατά περίπτωση, είναι τα ακόλουθα:
1. Αίτηση – Yπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής.
2. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό μητρώο.
3. Δηλώσεις συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν (ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.
4. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα πέντε (5) έτη.
5. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
6. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
7. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.
8. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής. Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) ή χρησιδάνεια, τα οποία πρέπει να:
• αναγράφουν υποχρεωτικά τον Α.Φ.Μ. τόσο του ιδιοκτήτη, όσο και του ενοικιαστή,
• αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων (τοποθεσία, έκταση, χαρτογραφικό κωδικό όπου είναι διαθέσιμος, κλπ) και τη χρονική περίοδο της μίσθωσης,
• έχουν θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων μερών (αφορά τα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης που δε θεωρούνται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και τα χρησιδάνεια).
Κατά την υποβολή της Αίτησης δήλωσης για ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται δεκτό ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο, η διάρκεια μίσθωσης του οποίου μπορεί να είναι μέχρι και εννέα (9) έτη.
Μετά την έγκριση ένταξης του παραγωγού στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίζεται ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο, η διάρκεια μίσθωσης του οποίου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από δέκα (10) έτη.
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου