Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Δημοπράτηση «Μελέτης προστασίας από καταπτώσεις στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Δελφών»


Δημοπρατείται από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων η «Μελέτη προστασίας από καταπτώσεις σε τμήμα της Ε.Ο. Αράχοβας – Δελφών, στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Δελφών», με συνολική ....
προεκτιμώμενη αμοιβή 283.785,96€ (πλέον Φ.Π.Α 23%). Πρόκειται για ένα έργο βαρύνουσας σημασίας μιας και αφορά τον παγκοσμίου φήμης χώρο των Δελφών.
            Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, μετά τις βραχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 07/02/2012 και στις 27/06/2012, με έγγραφά της (αριθμ. πρωτ. 98/08–03–2012 και 322/02–07–2012) προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στους αρμόδιους Φορείς και στα Επιμελητήρια (Τ.Ε.Ε. – ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε.) τόνιζε την επικινδυνότητα και την σοβαρότητα του προβλήματος το οποίο έχρηζε άμεσης επέμβασης. Για το λόγο αυτό κάλεσε τους φορείς σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της στις 10 Ιουλίου 2012.
            Στη σύσκεψη, επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που εγκυμονούσε για τους διερχόμενους και τους επισκέπτες αλλά και για τις αρχαιότητες του χώρου. Για το λόγο αυτό με νέο της έγγραφο (αριθμ. πρωτ. 525/01 – 10 – 2012) προς τα αρμόδια Υπουργεία τονίζει την επίσπευση των εργασιών για την άμεση λύση. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2012 με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κο Στάυρο Καλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Κλέαρχο Περγαντά και την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας τονίστηκε η σπουδαιότητα του προβλήματος. Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε (Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 01–12–2012) για την γρήγορη αποκατάσταση του, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ένταξη της μελέτης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.