Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συναντήσεις Οικολόγων Πράσινων με φορείς της Φθιώτιδας


Συναντήσεις με φορείς της Φθιώτιδας πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι την Κυριακή 31 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου.....
με σκοπό την επικοινωνία των θέσεών τους για την ανασυγκρότηση της οικονομίας στην περιοχή και την ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των φορέων.
Συγκεκριμένα, η Βάσω Νάκου – μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και συν-εκπρόσωπος τύπου – και ο Στέφανος Σταμέλλος – συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας – συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Τετριμίδα και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Παπαναγιώτου, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Σανίδα και το Διευθυντή Δασών Φθιώτιδας κ. Παπανδρέου και συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων που, με τις σωστές πολιτικές αποφάσεις, μπορούν να προσφέρουν οικονομία και θέσεις εργασίας στην περιοχή. Ως πιο σημαντικά από αυτά στις σημερινές συναντήσεις ξεχώρισαν η διαχείριση των απορριμμάτων, ο τουρισμός, η δασική οικονομία, η ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και η συμβολή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στη δημιουργία τοπικής οικονομίας και στην κοινωνική αλληλεγγύη.
Επίσης, στη συνάντησή τους με τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου Φίλων του Δάσους συζήτησαν για το πάντα καίριο θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Οίτη, αλλά και για πρωτοβουλίες ανάδειξης των προοπτικών βιώσιμης ανάπτυξης της ορεινής περιοχής κυρίως μέσα από τα οφέλη της δασοπονίας. 
Τέλος, η Βάσω Νάκου παρακολούθησε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε από το συνεταιρισμό «Stevia» και το Δίκτυο ΚΑΠΑ με τη βοήθεια του ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης και που πρότεινε καινοτόμα για την περιοχή μοντέλα επιχειρηματικότητας με αποδεδειγμένα επιτυχημένη εφαρμογή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σε όλες τις συναντήσεις ανταλλάχθηκαν ιδέες για κοινές πρωτοβουλίες και περαιτέρω συνεργασία. Η προσπάθεια των Οικολόγων Πράσινων θα ενταθεί όσο η κρίση φέρνει την κοινωνία μπροστά στο αδιέξοδο και την απόγνωση της ανεργίας και της εξαθλίωσης και όσο η περιβαλλοντική υποβάθμιση παρουσιάζεται ως αναγκαία απώλεια στην προσπάθεια ανάπτυξης. Άλλωστε, στο πρόσφατο συνέδριό τους, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία το Δεκέμβριο του 2012, οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν την επανεκκίνηση του κόμματος και την εκ νέου επαφή με την κοινωνία και τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, ανταλλάζοντας θέσεις και απόψεις για τη βιώσιμη στροφή στην οικονομία, για διέξοδο από την κρίση με πράσινες λύσεις και για τη δημιουργία σχέσεων και δομών που θα ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
ΠΗΓΗ : altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου