Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ένα δίκαιο, απλό, σταθερό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα


Η εκδήλωση-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Λαμία για το φορολογικό (φωτορεπορτάζ +video)

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ένα δίκαιο, απλό, σταθερό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα» ήταν το θέμα της...
 εκδήλωσης-συζήτησης που οργάνωσε με επιτυχία  ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ την Τετάρτη 17/4/2013 στην αίθουσα του ΤΕΕ.  Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν Ευκλείδης Τσακαλώτος, πανεπιστημιακός και υπεύθυνος οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  ο οποίος αναφέρθηκε στην  πολιτική και οικονομική πρόταση του κόμματος και  η Άννα Πουλάκη – Κιουτσουκιόζογλου, μέλος του τμήματος οικονομικής πολιτικής του   ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  που παρουσίασε την πρόταση του φορολογικού  προγράμματος του κόμματος το οποίο  θα κληθεί να εφαρμόσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Στην   ανοιχτή συζήτηση -διαβούλευση συμμετείχαν και κατέθεσαν  τις προτάσεις τους πάνω στις θέσεις που επεξεργάστηκε το τμήμα Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το φορολογικό εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπως του ΤΕΕ,  ΕΒΕ, Οικονομικού Επιμελητηρίου, Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνων Φθιώτιδας, Εμπορικού Συλλόγου, Συλλόγου Αναπήρων, Συλλόγου Τριτέκνων Φθιώτιδας, Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε, του Συλλόγου των  Αστυνομικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου εκπαιδευτικών Φθιώτιδας, των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκίνητων αλλά και μέλη και φίλοι του κόμματος.
Παράλληλα  αναπτύχτηκε πλούσιος  διάλογος πάνω στη γενικότερη πολιτική και οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία παρουσίασε ο οικονομολόγος Ευκλείδης Τσακαλώτος.  ΄Όπως επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος,  στόχος της πολιτικής και οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η έξοδος από την κρίση και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας  με τρόπο που  θα δημιουργεί δυνατότητες ανάπτυξης και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολλών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει επεξεργαστεί το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει σε όλους τους τομείς όταν κληθεί  να αναλάβει τη διακυβέρνηση τη χώρας. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι μια ανοιχτή  διαδικασία που συνεχώς θα εμπλουτίζεται και η   υλοποίηση του,  θα χρειαστεί την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας για την πραγματοποίηση των αναγκαίων ρήξεων και ανατροπών.

 Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, η συμβολή όλων με κρίσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις στη αναδιαμόρφωση του φορολογικού αλλά και του γενικότερου οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι απαραίτητη.
 Ειδικότερα, είναι σημαντικό για  το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η φορολογική πολιτική που είναι βασικό πολιτικό εργαλείο να είναι αποτέλεσμα  ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου ώστε να την στηρίζει η κοινωνία και όχι μόνο προϊόν εσωτερικών διαδικασιών.
 Η φορολογική πολιτική στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα  αποτέλεσε ένα πεδίο άσκησης τόσο ταξικών όσο και στενά κομματικών επιλογών με όλο και δυσμενέστερη φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων   και τη δημιουργία ενός πλέγματος φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου.

 Σήμερα η ελληνική κοινωνία δέχεται μια  βάρβαρη και ληστρική επίθεση. Η φορολογική ληστεία σε βάρος των πολλών, των πιο αδύναμων είναι βασικός άξονας του εγκληματικού σχεδίου της τρικομματικής κυβέρνησης που έχει παραδοθεί  άνευ όρων στις επιταγές της τρόικα. Η κοινωνία μπορεί να σπάσει τα δεσμά των πιο επαχθών και άδικων μέτρων που τη σπρώχνουν στη φτώχεια και τη διάλυση της. Η εφαρμογή ενός δίκαιου  φορολογικού συστήματος, πρέπει να συνδυαστεί με την εφαρμογή μέτρων που θα υποκαθιστούν την υφαρπαγή του κοινωνικού πλούτου που επί δεκαετίες συνέβαινε στην Ελλάδα. Η φορολογία πρέπει να  γίνει ένας πραγματικός μηχανισμός αναδιανομής του  πλούτου προς τα κάτω  και να στηρίξει τις δαπάνες της κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

DSC00071
DSC00048

DSC_0125DSC00051
DSC_0162DSC00064

ΠΗΓΗ : altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου