ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με πρότασή του το υπουργείο Παιδείας για τη Φωκίδα
Πίσω ολοταχώς στο ’60!
-Ζητούν τον υποβιβασμό όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και προτείνουν τα περισσότερα σχολεία να γίνουν 4/θέσια!
-Δημιουργούν 4/θεσια και 5/θέσια μέσα στην Άμφισσα και την Ιτέα!
-Έντονη αντίδραση από τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ κ. Στάθη Κάππο.
-Θέλουν να καταργήσουν εντελώς τα δημοτικά σε Χρισσό και Αμυγδαλιά
«Πίσω ολοταχώς», με αυτό το αξίωμα η μνημονιακή τρικολόρε κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να επαναφέρει την παιδεία στη δεκαετία του 1960, όπου τα παιδιά ...φοιτούσαν σε 1/θέσια, 2/θέσια και 3/θέσια σχολεία.
Η πρόταση που απεστάλη στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι απολύτως συγκεκριμένη και ζητεί τον υποβιβασμό της οργανικότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού μας.
Σφοδρές αλλαγές προτείνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου σκοπεύουν να δημιουργήσουν 4/θέσια και 5/θέσια μέσα στην Άμφισσα και την Ιτέα, ενώ μετατρέπουν σε 4/θέσια σχεδόν όλα τα σχολεία του νομού. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων προτείνονται:
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας από 9/θέσιο να υποβιβαστεί σε 6/θέσιο.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας από 8/θέσιο να υποβιβαστεί σε 6/θέσιο.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας από 8/θέσιο να υποβιβαστεί σε 5/θέσιο.
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας που πρόπερσι προέκυψε από τη συγχώνευση του 1ου με το 2ο προτείνεται από 12/θέσιο να υποβιβαστεί σε 9/θέσιο.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 5/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Κίρρας από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Δελφών από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Γαλαξιδίου από 8/θέσιο να υποβιβαστεί σε 5/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Ερατεινής από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Ευπαλίου από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Λιδωρικίου από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς που σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια κατάργησαν και συγχώνευσαν όλα τα σχολεία των γύρω χωριών από 6/θέσιο προτείνεται να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Το Δημοτικό Σχολείο Πολυδρόσου, που πρόπερσι καταργήθηκε το Γυμνάσιο και μάλιστα όταν είχε δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό για την αποκατάσταση του σχολείου προτείνεται από 6/θέσιο να υποβιβαστεί σε 4/θέσιο.
Επίσης προτείνεται ο υποβιβασμός της οργανικότητας νηπιαγωγείων, όπως και κατάργηση κάποιων εξ αυτών.
Για κατάργηση προτείνονται και τα Δημοτικά Σχολεία Χρισσού και Αμυγδαλιάς.
«Γνωμοδοτήσαμε αρνητικά. Άλλο όμως πρόταση και άλλο απόφαση», τονίζει ο κ. Ευαγγέλου Οι προτάσεις του υπουργείου είναι αυστηρά θεμελιωμένες σε αριθμητικά κριτήρια του μαθητικού δυναμικού τους και δε λαμβάνονται υπόψη ειδικές συνθήκες όπως η δυσκολία προσβασιμότητας σε ορεινά σημεία, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, η πολυπολιτισμικότητα μιας τάξης που καθιστά δυσκολότερη την αφομοίωση της ορισμένης από το υπουργείο διδακτικής ύλης. Η παροχή περισσότερων μορφωτικών αγαθών από το ελληνικό σχολείο προϋποθέτει και την ανάλογη υποστήριξη από πλευράς οργανικότητάς του, κάτι που φαίνεται να μη λαμβάνει υπόψη της η ομάδα εργασίας του υπουργείου που εκπόνησε την πρόταση, όπως και την εφαρμογή καινοτομικών μεθόδων που επίσης δημιουργούν αυξημένες ανάγκες.
Η δημιουργία 4/θέσιων σχολείων σημαίνει πρακτικά το μοίρασμα του εκπαιδευτικού χρόνου σε παραπάνω από μια τάξη. Δηλαδή, τα παιδιά μας θα κάνουν μισή γλώσσα, μισά μαθηματικά, μισή ιστορία. Επιπλέον, στο πολυθέσιο τα παιδιά διδάσκονται υπολογιστές, ξένη γλώσσα, μουσική, θεατρική αγωγή. Μαθήματα που απουσιάζουν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ολιγοθέσιων σχολείων.
ΑΠΟ : http://karteria1.blogspot.gr

7 σχόλια:

 1. μην πανικοβαλεστε θα επεμβει η βουλευτης της φωκιδας και θα τα φτιαξει ολα!!!! αφελεστατοι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρέπει όλοι οι φορείς συντεταγμένα μαζί με την τοπική κοινωνία να αντιδράσουμε μήπως και μπορέσουμε να σώσουμε τουλάχιστον το σχολείο. Να μην συμβεί ότι και με το Γυμνάσιο. Εντύπωση μου προκαλεί πως ενω θα έπρεπε τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν κάνω απ' αυτή την ανάρτηση προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε υπάρχει σιγή ιχθύος. Ενώ απεναντίας σε άλλες αναρτήσεις τύπου Fabrika de vino έγινε ο χαμός. Γιατί αγαπητοί Συμπατριώτες!!! Αυτά είναι τα σοβαρά που πρέπει να μας απασχολούν και να μας προβληματίζουν.... Ελπίζω έστω και τώρα να βγούμε από τον βαθύ λήθαργο και να κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό που χρωστάμε στα παιδιά μας ας αντιδράσουμε τι έχουμε να χάσουμε???????
  Ας δούμε τι γίνεται σε άλλες τοπικές κοινωνίες, Ας μην παραδοθούμε αμαχητί!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μεγαλε 10-4-2013, 12:20 ολα ειναι σοβαρα. μην τα παραβλεπουμε και μην το παμε εκει οπου εχουμε το συμφερον μας. συμφωνω μαζι σου, το δημοτικο δεν πρεπει να φυγει και πρεπει επιτελους να γινει μια μαχη για να μην το χασουμε και αυτο. η θα παλεψουμε για ολα η ο καθενας θα ασχοληται μονο με αυτο που γουσταρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ!11 Απριλίου 2013 - 12:35 π.μ.

  Δηλαδη 12 και 20 θα συμφωνούσες για αντιδράσεις τύπου Ιερισού και Σκουριών Χαλκιδικής?
  Αν ναί πέστο εδώ καθαρά.Αλλά οταν μιλάς στους Σουβαλιώτες .. ραγιάδες για δράσεις τέτοιου είδους
  ζήτημα νά βρείς 5-6 πατριωτάκια σου να το λέει η καρδούλα τους και να βγαίνουν μπροστά.
  Κρύψου και φώναξε ειναι οι συγχωριανοί μας αγαπητέεεεε...Καί για κουτοπόνηρη και ασφαλή κριτική
  εκ του καναπέως ή το πολύ πολύ κάτω απο τα πλατάνια και τις μουριές.
  Θά μας βάλουν στη σειρά οι κατοχικοί σφογκοκολάριοι ,θά μας ξεβρακώσουν στην μέση στην πλατεία , θά μας πάρουν και τα σώβρακα και αυτοί, όπως και ολοι οι συνέλληνες, θα τρέχουν πίσω απο τον..... εθνικό τους ήρωα Σουλειμάν!
  Και για την ιστορία *Μας κατέστρεψαν με τις αντικειμενικές και δεν κουνήθηκε φύλο.
  Μας πήραν το Γυμνάσιο και τρέχαν απεγνωσμένα απο εδώ και απο εκεί μήπως και σώσουν τίποτα δυστυχώς 5-6 μόνο συμπατριώτες μας!
  Θέλουν να βιάσουν " λατομεύοντας" το κορμί του Παρνασσού και της Σουβάλας και μαζεύτηκαν στον " "Κοτσιούλα" 30 νοματέοι και αυτοί γύρα στα ..60!!!
  Έγιναν συγκεντρώσεις τώρα για το επίμαχο θέμα του Σχολείου και να φανταστείς οτι δυστυχώς..ουτε οι μισοί γονείς που έχουν τά παιδιά τους στο Δημοτικό δέν πήραν μέρος .
  Μιζέρια λοιπόν αγαπητέ,απογοήτευση και πίκρα.Απέραντη πίκρα!!!!
  Μάλλον έτσι το βλέπω θα πορευτούμε .Είμαστε δυστυχώς καταδικασμένοι.
  Και κάτι τελευταίο που δυστυχώς μας χαρακτηρίζει .Μήν δούμε κάποιον να προκόβει σε αυτό το χωριό.
  Ολοι πάνω του σαν τις ύαινες να τον κατασπαράξουμε.Ενώ αν υποφέρει μας κυριεύει μιά ... χαρμολύπη αλλο πράμα.....
  Α υ τ α .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αναλογος τι πραγμα θεωρεις προκοπη... συνελληνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΑΙΩΝΙΕ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗ ΤΗΣ......ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΤΟΥ 12.35 ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?
  Η ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΣΦΟΓΚΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ
  Ο 12.35 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΠ ΟΤΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. μεγαλε ψινεσαι για τιποτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.