Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ξεκινούν οι αντιδράσεις - Εκπαιδευτική κοινότητα, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, από την πρόταση – έκτρωμα του υπουργείου Παιδείας


Ανάστατη είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, από την πρόταση  έκτρωμα του υπουργείου Παιδείας. Σήμερα, η ιδασκαλική Ομοσπονδία έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, τις τρεις τελευταίες ώρες, ώστε ...
να διευκολυνθούν οι δάσκαλοι να πάνε στους Περιφερειακούς Διευθυντές για να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δελφών κ. Δημοσθένης Λύτρας, εκπαιδευτικοί της Φωκίδας θα παραστούν μαζί με συναδέλφους τους από τους άλλους νομούς της περιφέρειας.
Βέβαια, αυτό δεν φτάνει και δεν πρόλαβαν ν’ οργανωθούν και καλά.
Γι’ αυτό άμεσα θα κηρυχθεί τοπική στάση εργασίας, ώστε να μπορέσουν οι δάσκαλοι να πάνε στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο σχέδιο.
Στα κάγκελα οι γονείς
Συνήθως στις συνελεύσεις γονέων και κηδεμόνων ανταποκρινόταν μικρός αριθμός γονιών. Η προτεινόμενες υποβαθμίσεις οργανικότητας των σχολικών μονάδων όμως, κατάφεραν να εξαγριώσουν ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής. Φαίνεται ότι αυτή η φαεινή ιδέα των φωστήρων του υπουργείου ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και έκανε τους πάντες ν’ αντιληφθούν όχι μόνο το αδιέξοδο του χαρακτήρα της, αλλά και την επικινδυνότητά της.
Οι γονείς για πρώτη φορά βγαίνουν μπροστά αρνούμενοι τη μείωση των θέσεων εργασίας που συνεπάγεται η υποβάθμιση της οργανικότητας των σχολείων και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Λέτε, όσα δεν κατάφεραν οι φόροι, να τα καταφέρει το νέο φρούτο του υπουργείου Παιδείας;
Μας αιφνιδίασαν
Κατάφεραν πάντως ένα πράγμα. Μας έπιασαν στον ύπνο. Έδωσαν δυο
μέρες περιθώριο για το διάλογο και κανένας δεν πήρε χαμπάρι τίποτε. Μέχρι να γίνει το θέμα διαρροή, μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, μέχρι να το μάθουν οι γονείς και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη στρατηγική μας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και το υπουργείο είχε την άνεση να επεξεργαστεί τις προτάσεις.
Ακόμη και σήμερα, την πρόταση την έχουν δει μόνο ο προιστάμενος της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που προς τιμής του απάντησε αρνητικά στο υπουργείο, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ. Κανένα σχολείο δεν έχει πάρει στα χέρια του την πρόταση.
Έτσι νομίζουν αυτοί εκεί πάνω στο υπουργείο ότι γίνεται ο διάλογος;
Διευκρίνιση
Ο έτερος αιρετός στο ΠΥΣΠΕ κ. Νίκος Φουσέκης είναι εξίσου αντίθετος με τις επιχειρούμενες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μας διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε διαφώνησε με την πρόταση του υπουργείου.
ΠΗΓΗ : Η Ώρα της Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου