Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Α. Μανδρέκα: παρέμβαση στο Οικονομικών για αναπροσαρμογή αντικειμενικής αξίας στο δήμο Παρνασσού!


ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
                                                                  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Οικονομικών, κ . Ιωάννη Στουρνάρα.         

Θέμα: «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών των ακινήτων των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού Φωκίδας».          

Στο Υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας...
από τις 30.1.2013, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, έργο της οποίας είναι «η μελέτη και εισήγηση για την αναθεώρηση της διαδικασίας προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου να εξομοιωθούν, κατά το δυνατόν, με τις εμπορικές αξίες».
Ουσιαστικά, για πρώτη φορά, το υπουργείο Οικονομικών μελετά τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας, μέσω της σύστασης αυτής της Ειδικής Επιτροπής – Ομάδας Εργασίας, που θα εξετάσει εκ νέου τις αξίες των ακινήτων, καθώς και τον τρόπο προσδιορισμού τους.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές θα συμπαρασύρουν τουλάχιστον 16 φόρους και τέλη, όπως το έκτακτο τέλος ακινήτων και τα τεκμήρια διαβίωσης έως τα δημοτικά τέλη και τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών.
Η αναφερόμενη Επιτροπή, δε, θα έπρεπε, σύμφωνα με την απόφαση, να παραδώσει το πόρισμά της στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Οικονομικών έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.
Εξάλλου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1175023/3752/00ΤΥ/3752/00ΤΥ/Δ/28-12-2010 ΠΟΛ.1200 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, εντάχθηκαν από 1-1-2011 στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων 4.489 νέοι οικισμοί από 25 Νομούς της χώρας μεταξύ των οποίων και οικισμοί από το Ν. Φωκίδας.
Ειδικότερα, καθορίστηκε ενιαία τιμή ζώνης 1.500 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο για όλα τα χωριά του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Παρνασσού, (ήδη Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών Φωκίδας), και τους οικισμούς Πολυδρόσου, Άνω Πολυδρόσου, Λιλαίας και Επταλόφου.
Η ανωτέρω τιμή, δε, όπως ήδη αναφέρθηκε είναι ενιαία. Δηλαδή είτε πρόκειται για αστικό ακίνητο με επ’ αυτού κτίσματα, είτε για ακίνητο με αγροτική χρήση, ή ακόμη, ακόμη για ακίνητο με καμία χρήση, η αντικειμενική αξία είναι η ίδια.
            Είναι φανερό ότι οι αντικειμενικές αξίες που καθορίστηκαν με την προαναφερόμενη απόφαση είναι πολύ υψηλές, άδικες φορολογικά, επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τους δημότες, δεν παρέχουν τα κίνητρα και δεν δημιουργούν τους όρους για την ύπαρξη σταθερής οικιστικής ανάπτυξης στους οικισμούς αυτούς.          
Τα τελευταία χρόνια η πτώση των τιμών των ακινήτων είναι διαρκής και οι πραγματικές τιμές που ισχύουν στην αγορά ακινήτου στην περιοχή έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με ολέθριο αποτέλεσμα οι αντικειμενικές αξίες να αφίστανται σημαντικά από τις εμπορικές – πραγματικές αξίες. (Οι αντικειμενικές είναι κατά πολύ υψηλότερες των εμπορικών – πραγματικών αξιών που ισχύουν στην αγορά).

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός Οικονομικών:

1) Έχει ολοκληρωθεί το έργο της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας;
2) Σε ποιές προτάσεις - εισηγήσεις έχει καταλήξει η Ομάδα αυτή για τον τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων;
3) Θα υπάρξει διαφορετικός τρόπος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των προαναφερομένων περιοχών αλλά και τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς, στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, προκειμένου να συντελεστεί μείωσή τους, η οποία και επιβάλλεται ώστε να επέλθει φορολογική ελάφρυνση των δημοτών;

 Αθήνα, 22 Μαρτίου 2013


                                                                                                        Η ερωτώσα Βουλευτής
                                                                                                        Ασπασία Π. Μανδρέκα

35 σχόλια:

  1. Την λέξη ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ την ξεχάσατε κ. Μανδρέκα! Εκπροσωπείτε ολόκληρο Νώμο, δεν πρέπει απλά να ρωτάτε, πρέπει και να απαιτείτε !! Ειδικα οταν έχουμε δίκαιο !!
    ΑΓΟΡΙΑΝΙΤΗΣ
    Γ.Ν.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Γ.Ν.Π, ειδικά εσείς γνωρίζετε πολύ καλά και εξ ιδίων ότι η βουλευτής και απαιτεί και κερδίζει πράγματα για το Νομό, και όχι μόνο! Κατά συνέπεια το σχόλιο σας κάτι άλλο εξυπηρετεί και αυτό σίγουρα δεν είναι το συμφέρον του τόπου!!! Α.Π.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ζηταω ταπεινα συγνωμη! Εχετε δικαιο κατοπιν ενεργειων σας σωθηκε το Νοσοκομειο, τα Γηροκομεια, το ΤΕΙ αναβαθμιστηκε,ο Αλκετ Ριτζαι παρεμεινε στην φυλακη κτλ.
    κατοπιν ενεργειων σας σωθηκε και η Χωρα, κοπικαν μισθοι, συνταξεις, αυξηθηκε η ανεργεια,χαριστηκαν τα δανεια και η αναπτυξη ερχεται σε καμια τριανταρια χρονια κλπ.
    Σας ευχαριστουμε
    Γ.Ν.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τα "συγγνώμη" και τα "ευχαριστούμε" κάποιοι τα έχουν πολύ εύκολα και τα χρησιμοποιούν κατά πώς συμφέρει κάθε φορά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πολυπόθητη ανάπτυξη τουλάχιστον στα όρια του Νομού θα πρέπει να την αναμένουμε μόνο όταν και εφόσον εγκαταλειφθεί η στείρα μεμψιμοιρία, η κακεντρεχής επικριτική στάση απέναντι σε όλους και σε όλα χωρίς καμία προσπάθεια αξιολόγησης από πριν. Μην ψάχνετε να βρείτε τα πως και τα γιατί οδηγηθήκαμε εδώ. Αρκεί και μόνο ο καθένας μας να αναλογιστεί πριν προβεί σε αναποτελεσματική και μη δημιουργική κριτική τι έχει κάνει ο ίδιος για τον τόπο του και με ποιον τρόπο.
    Ας αφήσουμε στην άκρη την πολυ-υιοθετημένη επικριτική στάση, που μόνο κομπλεξισμό και ανικανοποίητα μικροσυμφέροντα δηλώνει και ας παραδεχτούμε ότι τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες φλέγοντα ζητήματα της Φωκίδας έρχονται στο προσκήνιο π.χ. αντικειμενικές αξίες Παρνασσού, την ίδια στιγμή που σε άλλα δίνονται λύσεις π.χ. το ΤΕΙ, το Νοσοκομείο κλπ. Αυτό αν δεν δηλώνει ενεργή δραστηριοποίηση και παραγωγικό ενδιαφέρον της Βουλευτού του Νομού, τότε μάλλον κύριοι πρέπει να λύσετε τα προσωπικά σας με το πρόσωπό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οποτε θελετε να τα βαλουμε στη ζυγαρια !!!
    Γ.Ν.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ομολογείτε, λοιπόν, ότι έχετε προσωπικά!!!!! Ε, αυτό και μόνο σάς καθιστά αναξιόπιστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικές εμμονές, κομματικές πικρίες, ανεκπλήρωτες προσδοκίες και άλλα πολλά καθώς φαίνεται συμπληρώνουν το προφίλ. Προσοχή μόνο όταν χρησιμοποιείται τη "ζυγαριά των αδέκαστων". Είστε σίγουρος ότι θέλετε να μπείτε σε μία τέτοια διαδικασία ή τα αποτελέσματα θα μας επιβεβαιώσουν αλαζονεία και εγωπάθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αδέκαστος δεν είναι κανείς ! Στη ζυγαριά ωμός για να μπεις κάτι θα πρέπει να έχεις προσφέρει ! Διαφορετικά ο αγώνας είναι ... άνισος!κάποιοι ήταν παρόντες και στα δύσκολα και στα εύκολα!Τώρα αν δεν είναι συμμέτοχοι στην προδοσία του Ελληνικού Λαού αυτό ας προβληματίσει και τους πολίτες και τους πολιτικούς!
    Γ.Ν.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γ.Ν.Π άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.... Άστο καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιχειρηματολογία που βασίζεται σε βαρύγδουπη φρασεολογία λαϊκιστικού περιεχομένου τύπου "προδοσία Ελληνικού Λαού", δείχνει σε κάθε περίπτωση μία στάση αποποίησης ευθυνών. Μην ξεχνιόμαστε. Καλούμαστε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα όσα έπραξε το παρελθόν, στο οποίο ο καθένας είχε ένα μερίδιο συμμετοχής, είτε με τις πράξεις του είτε με την απραξία του. Η ώρα της ζυγαριάς έρχεται για τον καθένα σε διαφορετική χρονική στιγμή και αφού σίγουρα έχει αποδείξει τι μπόρεσε να προσφέρει και ποιες είναι οι δυνατότητές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ..ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΩΝΙΑ(ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΣΟΥΡΗΣ27 Μαρτίου 2013 στις 9:42 π.μ.


    Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
    σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,
    ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
    καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;

    Νὰ τρέφῃ ὅλους τοὺς ἀργούς,
    νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
    ταμεῖο δίχως χρήματα
    καὶ δόξης τόσα μνήματα;

    Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
    καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
    κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
    τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;
    * * *
    Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,
    κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,
    ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ
    ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.
    * * *
    Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν
    ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,
    οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν
    δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
    * * *
    Ὁ Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,
    συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.
    * * *
    Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
    σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
    * * *
    Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιμᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,
    σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια!
    * * *
    Καὶ τῶν σοφῶν οἱ λόγοι θαρρῶ πὼς εἶναι ψώρα,
    πιστὸς εἰς ὅ,τι λέγει κανένας δὲν ἐφάνη...
    αὐτὸς ὁ πλάνος κόσμος καὶ πάντοτε καὶ τώρα,
    δὲν κάνει ὅ,τι λέγει, δὲν λέγει ὅ,τι κάνει.
    * * *
    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαῖο,
    ὕφος τοῦ γόη, ψευτομοιραῖο.
    Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
    λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
    Σπαθὶ ἀντίληψη, μυαλὸ ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι ὅλα τὰ ξέρει.
    Κι ἀπὸ προσπάππου κι ἀπὸ παπποῦ
    συγχρόνως μποῦφος καὶ ἀλεποῦ.
    * * *
    Καὶ ψωμοτύρι καὶ γιὰ καφὲ
    τὸ «δὲ βαρυέσαι» κι «ὢχ ἀδερφέ».
    Ὡσὰν πολίτης, σκυφτὸς ραγιᾶς
    σὰν πιάσει πόστο: δερβεναγᾶς.

    Θέλει ἀκόμα -κι αὐτὸ εἶναι ὡραῖο-
    νὰ παριστάνει τὸν εὐρωπαῖο.
    Στὰ δυὸ φορώντας τὰ πόδια πού ῾χει
    στό ῾να λουστρίνι, στ᾿ ἄλλο τσαρούχι.
    * * *
    Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
    Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 8:50. Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΓΑΛΕ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ. ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΚΑΚΟΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΝΑ ΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΩΣ ΕΔΩ, ΟΠΟΙΟΙ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ Κ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ. ΣΥΝΕΧΕΙΣΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ. ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το βρηκαμε το παραμυθακι! Λαικιστες ...πιπιλιζουμε την καραμελα καθε μερα, οσοι αντιδρουν στην Γερμανικη κατοχη ειναι λαικιστες! Ναι λοιπον λαικιστες είμαστε και ενδιαφερομαστε για τον λαό και οχι για τα ξενα συμφεροντα και τις καρεκλιτσες μας! Αλλοιμονο απο όσους υπεγραψαν την καταδικη των Ελληνων με προσχημα την "Σωτηρια της Πατριδας" Θα σωσουν λεει την Ελλαδα αλλα για τους Ελληνες δεν τους ενδιαφερει . Οσοι δεν συμφωνουν μαζί τους ειναι λαικιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΝ ΞΑΦΝΟΥ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ..27 Μαρτίου 2013 στις 2:47 μ.μ.


    «Φρόνιμα καὶ ταχτικὰ
    πάω μὲ κεῖνον ποὺ νικᾷ».

    Ὁ ἕνας

    Λίγη δροσιά, οὐρανέ μου,
    καὶ χάηδεμα τ᾿ ἀνέμου,
    κελάηδημα πουλιοῦ,
    ξανάνιωμ᾿ Ἀπριλιοῦ!

    Ἀνάσ᾿, ἀνάσα λίγη!
    Χρόνια ἡ θελιὰ μᾶς πνίγει.
    Λίγη χαρὰ σ᾿ ἀφτὰ
    τὰ σκοτεινὰ γραφτά!

    Σοῦ πήρανε, λαέ μου,
    τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
    πατριδοκαταλύτες,
    ξένοι καὶ ντόπιο ἀλῆτες!

    Ὁ ἄλλος

    Ἂν θέλεις νὰ χαρεῖς
    τὴ λεφτεριά, νωρὶς
    γίνε προδότης, γίνε!
    Τιμή, ντροπὴ δὲν εἶναι.

    Θά ῾ναι μαζί σου οἱ νόμοι
    κι ἡ πλερωμένη γνώμη!
    Πέτα τὴν ἀνθρωπιά σου
    κι ἀπ᾿ τὸν ἀφέντη πιάσου!

    Κι ἅμα σὲ φτύνει ἀφτός,
    νὰ κάθεσαι σκυφτὸς
    καὶ θά ῾χεις τὰ πρωτεῖα
    στὴ σάπια πολιτεία.

    ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ....

    Ἔξω τοῦ ἀφέντη ἁρμάδα
    φυλάει, μὲ μπούκα ὀρθή,
    τὸ λείψανό σου, Ἑλλάδα,
    μὴν ξάφνου ἀναστηθεῖ!

    ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ......27 Μαρτίου 2013 στις 2:52 μ.μ.

    Ἀνάσταση

    Νὰ τ᾿ ἡ μεγάλη νύχτα! Καλὴ νύχτα!
    Ψηλὰ τὸ κυπαρίσσι σὲ καλεῖ.
    - Ἔλα, δὲν ἔχεις τίποτα νὰ χάσεις
    μάιδε νὰ θυμηθεῖς καὶ νὰ ξεχάσεις.

    Πατρίδα; Πουλημένη στὸ σφυρί!
    Λεφτεριά; Μὲ χαλκᾶδες δὲν μπορεῖ!
    Παιδιά; Ποῦ τὰ χεῖ ἂς κλαίει μέχρι θανάτου,
    θά ῾ναι σκλαβ᾿ ἢ προδότες τὰ ὀρφανά του!

    Εἰσ᾿ ἄδειος ἤσκιος μέσα σ᾿ ὅλα τ᾿ ἄδεια.
    Δὲν εἶναι τόσο μάβρα τὰ σκοτάδια
    τοῦ τάφου, ὅσο τὰ φέγγῃ τῆς ἡμέρας,
    τὰ φέγγῃ τῆς σκλαβιᾶς καὶ τῆς φοβέρας.

    Πιὸ σίχαμ᾿ ἀπ᾿ τὸ κάθε γῆς σκουλῆκι,
    οἱ θεόμορφοι δυνάστες σου καὶ λύκοι.
    Μὴ λὲς ἀφανισμὸ τὸ θάνατό σου,
    ἀφοῦ δὲ ζοῦσες γιὰ τὸν ἐαφτό σου.

    Ἂν ἔκανες τὸ χρέος σου στὸ λαό,
    σὰν ξεχυθεῖ μὲ πάθος παλαιὸ
    τὴν πᾶσαν ἀτιμία νὰ συνεπάρει,
    μ᾿ ἄλλους πολλοὺς θά ῾χει κ᾿ ἐσὲ μπροστάρη.

    ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010.ΜΗΠΩΣ ΛΑΙΚΙΖΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ?ΛΕΩ....ΜΗΠΩΣ....27 Μαρτίου 2013 στις 3:27 μ.μ.

    Τι έλεγε ο Σαμαράς όταν ο Παπανδρέου ελάμβανε το βραβείο «Quadriga», πριν φύγει σαν κυνηγημένος
    Giorgos Papandreou and Josef Ackermann - Quadriga Award


    Στις αρχές Οκτωβρίου 2010 ο Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο προκειμένου να παραλάβει το βραβείο «Quadriga», για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του κράτους». Μεταξύ των προηγούμενων βραβευθέντων ήταν οι Γκορμπατσόφ, Κολ, Σρέντερ κ.α.
    Την ίδια μέρα ο αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του για τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:
    Κατακεραύνωνε την κυβέρνηση το Μνημόνιο, επικαλούμενος την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που το…απέφυγαν: «Φτάσαμε στο Μνημόνιο…Όταν άλλες κυβερνήσεις – όπως της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας – με προβλήματα αντίστοιχα προς τα δικά μας και νούμερα κάποιες φορές χειρότερα από τα δικά μας, κατάφεραν μόλις πριν λίγες μέρες να δανειστούν από τις αγορές, αλλά απέφυγαν να υπογράψουν «Μνημόνια»…. Μόνο η δική μας κυβέρνηση έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό».
    Έλεγε ότι χρήματα μπορούσε να δανειστεί η Ελλάδα και χωρίς Μνημόνιο, επικαλούμενος και πάλι την Ιρλανδία και την Πορτογαλία: «Μας ρώτησαν «πού θα βρίσκαμε τα λεφτά για να δανειστεί η Ελλάδα», αν δεν υπέγραφε το Μνημόνιο. Τους απαντήσαμε ότι οι αγορές μας έδιναν από τον Ιανουάριο ως τις αρχές Μαρτίου τα χρήματα που μας έλειπαν για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της χρονιάς. Αλλά δεν τα πήρε η κυβέρνηση! … Και τώρα ήλθε η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, σε συνθήκες αντίστοιχες ή χειρότερες από τις δικές μας και βγήκαν και δανείστηκαν. Με υψηλό επιτόκιο ασφαλώς. Αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν!»
    Μιλούσε – για άλλη μία φορά – για «άλλο μείγμα πολιτικής» που θα μηδένιζε το έλλειμμα σε 1-1,5 χρόνο, χωρίς κόπο: «Εμείς προτείναμε άλλο μίγμα πολιτικής. Που καταφέρνει μέσα σε 18 μήνες, ό,τι εκείνοι δεν καταφέρνουν ποτέ. Γι’ αυτό ακριβώς: γιατί είναι άλλο μίγμα πολιτικής. Γιατί δεν μειώνει το έλλειμμα από τη μία πλευρά για να το αυξάνει από την άλλη. Δεν ανατροφοδοτεί συνεχώς το έλλειμμα, όπως κάνει τώρα το Μνημόνιο…Το δικό μας Σχέδιο, όμως, προβλέπει άλλο μίγμα πολιτικής. Αυτό που καταπολεμά ταυτόχρονα με το έλλειμμα και την ύφεση. Που δεν ανατροφοδοτεί συνεχώς το έλλειμμα. Και γι’ αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό. Και γι’ αυτό οι θυσίες θα πιάνουν τόπο».
    Υποσχόταν δραστική μείωση φορολογίας και αποκατάσταση συντάξεων: «Στη Θεσσαλονίκη πριν δύο εβδομάδες, εξηγήσαμε ποιες είναι οι μεγάλες αναπτυξιακές τομές: Είναι η δραστική μείωση της φορολογίας. Το Μνημόνιο κάνει ακριβώς το αντίθετο: Συντρίβει την οικονομία με συνεχείς φορο-επιδρομές. Γι’ αυτό και πρέπει να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα…Δεν πρόκειται να υποσχεθώ τίποτε που η χώρα δεν αντέχει… Θα πείσουμε τους δανειστές μας ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς…Θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των 700 ευρώ. Κι έχουμε προσδιορίσει από πού θα κόψουμε σπατάλες για να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη αδικία».
    Και ειρωνευόταν τον Γ. Παπανδρέου για την βράβευσή του: «Η Γερμανία βράβευσε τον Πρωθυπουργό για την «ειλικρίνειά» του! Πολύ σύντομα θα τον «ανταμείψει» και ο Ελληνικός λαός. Για την «ειλικρίνειά» του ασφαλώς. Βεβαίως! Ιδιαίτερα για εκείνο το «λεφτά υπάρχουν»…»
    Και ιδού πώς ήρθαν τελικά τα πράγματα: Τελικά, όντως ο ελληνικός λαός στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 στήριξε τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η Ιρλανδία μπήκε στο Μνημόνιο γή. Η Πορτογαλία, το ίδιο. Η Κύπρος, το ίδιο. Ο Α. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, μιλώντας για «άλλο μείγμα», «επαναδιαπραγμάτευση» και ισοδύναμα 18,4 δισ. Αφού έγινε πρωθυπουργός, πάει και το “άλλο μείγμα”, πάνε και τα ισοδύναμα. Και σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παρουσιάζει τον Α. Σαμαρά ως “πολιτικό της χρονιάς” για το 2012, σημειώνοντας πως στις δύσκολες στιγμές «αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της χώρας του και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση». Δηλαδή, επειδή έγινε θερμός υποστηρικτής του Προγράμματος που πριν απέρριπτε κατηγορηματικά…

    Τι άποψη έχετε επ αυτών η Κα Μανδρέκα?Μήπως λαικίζει ο αρχηγός της?Λέω...μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το κουρεμα στην Κύπρο λενε οτι μπορει να φτασει το 40% !! κανονικη δήμευση περιουσιας δηλαδη!!
    Για το κούρεμα που γίνεται στους Έλληνες εδω και τρια χρονια οι Εθνοσωτηρες μας δεν λένε τιποτα !!
    Σημειωστε : Το κουρεμα στην Ελλάδα έγινε με την επιβολη φορων,με τις μειωσεις μισθων και συνταξεων,με την αυξηση του φορου ειδικης καταναλωσης, με την επιβολη χαρατσιών,με το κουρεμα των ομολογων, με το κουρεμα των καταθεσεων, με την αυξηση στηνστο ΦΠΑ εστιασιας, με,με,με, ΣΥΝΟΛΟ : 40-56 % ΤΟ ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ!!!
    αΚΟΎΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ :
    340 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΕΥΡΩ Ή 500.000.000 ΕΥΡΩ !! ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ 45αρια ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΗΡΕ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
    340 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
    13 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
    21 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΙΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ 28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΚΚΙΝΑ"
    ΕΙΝΑΙ 'Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ???
    ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ????
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ή ΚΩΛΥΕΤΑΙ ?
    Γ.Ν.Π.
    ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. TI NA ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ; ΤΙ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ; ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ Κ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο χρόνος βεβαία για ένα τέτοιο παραλήρημα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος (για όλους εμάς) φαντάζομαι ότι έχει προκύψει από μία δουλειά στο δημόσιο, σωστά; Και αυτή ποιος ξέρει με τι τρόπο τον καιρό εκείνο που κατά εσάς "οι προδότες του ελληνικού λαού" δεν είχαν την εξουσία στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τώρα, λοιπόν, που το βόλεμα στη δημόσια καρέκλα δεν είναι αρκετό (καθότι κόπηκαν οι ανύπαρκτες υπερωρίες και τα επιδόματα άνευ λόγου και αιτίας), τώρα που με αφορμή την κρίση ο Έλληνας πολίτης μαθαίνει μέσα από τα λάθη του, τώρα που οι βολεμένοι και οι διεφθαρμένοι βγαίνουν από το κουβούκλιο προστασίας στην επιφάνεια, τώρα είναι που η "προδοσία του Ελληνικού Λαού" χρησιμοποιείται για να καλύψει την μη ικανοποίηση του άδικου μικροσυμφέροντος του κάθε τοπικού παραγοντίσκου. Συγνώμη κύριοι, τα ψέμματα τελείωσαν. Η κρίση έχει και σκληρότητα και αδικία, αλλά οι άξιοι δεν θα χαθούν. Κρατήστε τις υστερίες για εσάς, γιατί καθώς φαίνεται εάν είχατε ανάγκη η κύρια ασχολία σας δεν θα επικεντρωνόταν μόνο στην άσκηση κριτικής.
    Υ.Γ.: Με συγχωρείτε για τα ελληνικά μου. Οι εποχές άλλαξαν. Και οι γονείς μου με σπούδασαν για να εξαργυρώσω το όνειρο του νεοέλληνα: μια θέση στο δημόσιο. Τι παράδοξο. Δεν μπορώ να την έχω γιατί την έχουν ήδη καταλάβει αυτή τη θέση εκείνοι που πιθανότατα δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε τα μισά από αυτά που λέω. Δεν απελπίζομαι όμως. Τον αγώνα μου τον δίνω με άλλα μέσα και από άλλο στρατόπεδο. Περαστικά σας και κουράγιο. Είναι δύσκολο να σου καταρρίπτουν τους μύθους. Όπως αντιστοίχως και τα όνειρα. Και αυτό δεν σας το επιτρέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή η σπόντα περί δημόσιας καρέκλας προφανώς απευθύνεται σε κάποιους "λαϊκιστές" που γράφουν σε παραπάνω σχόλια, τους πληροφορώ ότι :
    1. Δημόσια θέση δεν κατέχουν.
    2 Έχουν 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
    3. Δεν έχουν γράψει ποτέ τους καμία υπερωρία
    4. Τα τελευταία χρόνια δουλεύουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους.
    5.Σύμβουλοι δεν υπήρξαν σε κανένα οργανισμό ή τραπεζικό ίδρυμα.
    6. Προσέφεραν χωρίς ιδιοτέλεια ότι μπορούσαν για τον τόπο τους και είχαν την ανάλογη αναγνώριση.
    7. Ραγιάδες δεν υπήρξαν στην ζωή τους ποτέ.
    8. Τα γράμματα τα έμαθαν και στο σχολειό και στο πεζοδρόμιο χωρίς "ιδιαίτερα" και καμιά φορά μπορεί να κρύβουν και τις γνώσεις τους για να "ξεβρακώνονται" οι ... σπουδαγμένοι.
    9. Θα λένε πάντα την γνώμη τους και θα πολεμάνε για το δίκαιο και τον τόπο τους.
    και κυρίως δεν θα επιτρέψουν με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις τους να επικρατήσουν άλλη φορά ...τζάκια (ανεξαρτήτως καπνού) που απολαμβάνουν τον μισθό τους παίζοντας με το μέλλον των παιδιών μας και προδίδοντας την πατρίδα μας !
    Αλλά μη λέμε γι αυτούς, ας πουν οι λαλίστατοι ανώνυμοι και για την ....ταμπακέρα ! ερωτήματα υπήρξαν. Ας απαντήσουν !!
    Γ.Ν.Π.
    ΑΥΘΕΝΤΗΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και καθώς η συζήτηση, μετά από αυτόν τον "9λογο", αποκτά περιεχόμενο περιαυτολογίας, μάλλον θα πρέπει να την εγκαταλείψουμε. Κάθε τόσο μην ξεχνάτε να μας αναφέρετε διαδικτυακά ή και μη το παράδειγμα "αμέμπτου ηθικής", μήπως και μπούμε και εμείς στον ίσιο δρόμο της Αρετής.Καλή συνέχεια στο μοναχικό σας δρόμο. Γιατί πρέπει να είναι δύσκολο και σκληρό να πιστεύεις ότι ανήκεις σε μία κατηγορία πολιτών με το "αλάθητο". Όπως επίσης, είναι και απολύτως αλαζονικό. Εις το "επανιδείν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ Η ΓΝΩΣΤΗ 9:13 ΚΑΙ 10:16. Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ), ΕΣΥ ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ. ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΤΡΥΜΩΧΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ "αμεμπτου ηθικης"... Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ! ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΠΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΘΕΛΟΥΝΕ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Ν.Π. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ... ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ... ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ. ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΑ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΠΑΛΕΒΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ... ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ειλικρινά μπράβο σου, 2.03, που δεν αλλάζεις του γονείς σου,όπως κανείς από εμάς άλλωστε. Μπράβο και στους γονείς ου που σε έμαθαν να παλεύεις για το καλό! Τί λες για αυτούς όμως που μόνο κατά τα λεγόμενά τους είναι "ελεύθεροι". Πού κρύβονται πάντα πίσω από άλλους, αλλά το παίζουν ....μαχητές. Τίς λες για αυτούς που προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους λένε ψέματα ή αποκρύπτουν συνειδητά την αλήθεια. Αυτούς που συκοφαντούν ανθρώπους που δεν τους πείραξαν ποτέ. Αυτούς που δείχνουν αχαριστία σε εκείνους που τους φύλαξαν. Αυτούς που δεν διστάζουν ακόμη, ακόμη να προβούν και σε ποινικά αδικήματα για να πετύχουν το στόχο τους. Αυτούς που δίνουν το λόγο τους και τον παίρνουν πίσω σε δευτερόλεπτα. Εκείνους που δεν ξέρουν τί θα πει αξιοπρέπεια. Και ξέρετε η αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει ούτε με μόρφωση, ούτε με πτυχία. Ούτε, απ' την άλλη αποτελεί κανόνα ότι όποιος έχει δουλέψει οικοδομή είναι καλός άνθρωπος. Για αυτό αφήστε τα σπίτια, τα τζάκια, τα πτυχία, και τις οικοδομές και ας κοιτάξετε λίγο μέσα στον εαυτό σας. Μόνοι σας. Δεν χρειάζεται να γράφετε άλλο στα blogs. Μιλήστε λίγο με το εαυτό σας.... Γιατί αν μη τί άλλο θα τρίζουν και τα κόκαλα του ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΤΟΝ/ΣΤΗΝ 29-3-13 - 12.02 πμ :
    Όταν επικαλείσαι τον ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ θα πρέπει αν μη τι άλλο να γράφεις επώνυμα γιατί ως παλικάρι που ήταν πολεμούσε τις ...κουκούλες !!
    Εκείνο που φαίνεται να σε πείραξε περισσότερο είναι τα τζάκια αλλά μάθε ότι τα μοναδικά τζάκια που θα μείνουν είναι αυτά που είναι για ...θέρμανση !! και αυτά εξαιτίας της πολιτικής που εσύ στηρίζεις!!
    Όσο αναφορά τα υπόλοιπα που γράφεις δεν με αγγίζουν για δύο λόγους. Ο ένας και καλύτερος είναι γιατί πραγματικά είμαι "ελεύθερος* και μπορώ να νιώσω την πίκρα των σκλαβωμένων. Ο δεύτερος γιατί δεν τολμάς να πεις ούτε τ όνομά σου !!! Ίσως και να ντρέπεσαι !!! Πίσω από την ανωνυμία βγάζεις το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" Να ξέρεις ότι όταν γράφεις επώνυμα μπορεί να αποκτήσεις και ένα φίλο, μπορεί και περισσότερους, μπορεί να κάνεις και εχθρούς !!! Όταν όμως γράφεις ανώνυμα και λασπολογίες το μόνο που θα καταφέρεις είναι να "τρώγεσαι με τα ρούχα σου"!!
    Γ.Ν.Π
    ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕ Η ΜΕΓΑΛΗ 12:02. TOYΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Γ.Ν.Π. ΣΕ ΕΧΕΙ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΧΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ; ΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΑΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝ ΤΙ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ... ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΕΩΝ ΤΡΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΤΡΕΧΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ ΣΟΥ... ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ BLOG ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ... ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΩ. ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ. ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ... ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. KAI TOY XΡΟΝΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΒΑΛΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ROLEX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΣΤΕΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ... ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ" ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ; ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ... ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ... ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ! ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ... ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. *ΚΙ ΑΝ ΞΥΠΝΙΣΕΙ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ*
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ???? ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ.....

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 11.48*ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΘΙΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΕΜΑΛ , ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΗΡΩΑ Κ.Λ.Π Κ.ΛΠ.
    Α ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΑ ΠΛΑΚΩΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΛΙΝΑΤΣΑ ΜΕ ΣΚΑΤΟΝΕΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ....ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ...ΘΛΙΒΕΡΟΙ
    ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Ο ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΕΣΦΑΞΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. Ο ΚΕΜΑΛ ΕΣΦΑΞΕ, ΚΡΕΜΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΗΡΩΑ. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή