Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τα μεσάνυχτα έφτασε το σχέδιο "Αθηνά" στο ΤΕΙ Λαμίας

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έφτασε στο ΤΕΙ της Λαμίας η τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο Αθηνά. Κι αφού οι μεταρρυθμίσεις γίνονται νύχτα ακόμη και την τελευταία στιγμή οι άνθρωποι του υπουργού μπέρδεψαν τις αποφάσεις και με διαφορά λίγων λεπτών έφτασαν...
δύο προτάσεις στο Ίδρυμα της Λαμίας. 

Στην ορθή επανάληψη του κειμένου προτείνεται η απορρόφηση του ΤΕΙ Χαλκίδας από το ΤΕΙ της Λαμίας το οποίο μετονομάζεται σε ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με 4 σχολές.

Είχε προηγηθεί λίγα λεπτά πριν -κείμενο στο οποίο αναφερόταν το ακριβώς αντίθετο- πως το ΤΕΙ Χαλκίδας απορροφάτε από το ΤΕΙ Λαμίας.

Το τελικό σχέδιο περιέχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από την αρχική πρόταση πάνω στην οποία αντέδρασαν έντονα φορείς της Εύβοιας αλλά και της Φθιώτιδας.

Από την διατύπωση του υπουργού προκύπτει πως η έδρα του ΤΕΙ Στερεάς παραμένει στην Λαμία. Το τμήμα ηλεκτρολογίας όμως καταργείται στις 31 Οκτωβρίου του 2018 και μεταφέρεται στην Χαλκίδα.

Η θέσπιση της μεταβατικότητας είναι μια από τις βασικότερες αλλαγές που θεσπίστηκαν με το τελικό σχέδιο αφού οι σημερινοί φοιτητές θα αποφοιτήσουν από την πόλη στην οποία σπουδάζουν.

Όσον αφορά το τμήμα πληροφορικής και τεχνολογίας υπολογιστών μετονομάζεται σε ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με τρείς κατευθύνσεις ωστόσο δεν φαίνεται να απορροφά την ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ της Λάρισας.

Ενισχυμένο βγαίνει το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι αφού απορροφά το αντίστοιχο τμήμα της Καρδίτσας.

Ένα νέο τμήμα Ιδρύεται στην Άμφισσα με την επωνυμία Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων του ΤΕΙ Στερεάς. Το τμήμα εμπορίας και Διαφήμισης καταργείται το 2018.

Στα ευτράπελα της μεταρρύθμισης πρέπει να καταγραφεί και το γεγονός πως το Συμβούλιο του ΤΕΙ Λαμίας μόλις χθες συνεδρίασε και αποφάσισε να απαντήσει επί της προηγούμενης πρότασης η οποία είχε αποσταλεί από τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στις 6 Φεβρουαρίου και πρότεινε την απορρόφηση του τμήματος Ηλεκτρολογίας της Χαλκίδας απο το ΤΕΙ Λαμίας.
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου