Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ: «ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ Ο ΗΝΙΟΧΟΣ»


 Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 19:00 στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί από τον Καθηγητή Πάνο Βαλαβάνη διάλεξη με θέμα «ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ Ο ΗΝΙΟΧΟΣ». Η διάλεξη αφορά...
στην παρουσίαση τοπογραφικών  ενδείξεων για την θέση του αρχαίου ιπποδρόμου των Δελφών. Η διάλεξη  θα επαναληφθεί και στην Ιτέα   αλλά σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση αυτή είναι ανοιχτή και όποιος μπορέσει να βρεθεί εκεί θα έχει μία   εμπειρία που θα αξίζει τον κόπο.
Ιδιαίτερα για πολλούς από εμάς που ζούμε καθημερινά στην ευρύτερη  περιοχή των Δελφών και η καθημερινότητα μάς έχει εξοικειώσει  με τα αρχαιολογικά ευρήματα  σε επίπεδο να κινδυνεύουμε να γίνουμε ασεβείς απέναντι στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ίσως να είναι αναγκαία εμπειρία το να μπορέσουμε να δούμε τον τόπο μας μέσα από τα μάτια,  τον θαυμασμό και τον σεβασμό που τρέφουν για αυτόν   άνθρωποι που δεν κατοικούν εδώ.
Και με την ευκαιρία των τοπικών επίκαιρων θεμάτων  , ας προβληματιστούμε  στο επίπεδο που όλοι    μπορούμε να σκεφτούμε, το υλιστικό. Πόσες τοπικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν   «ο αρχαίος ιππόδρομος των Δελφών» να ανακαλυφθεί  στην περιοχή τους;  Αυτό θα βοηθήσει όλους μας  να σκεφτούμε έστω και αντίστροφα (μιας και αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη μας μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να το σκεφτούν ούτε  απ’ ευθείας) τι σημαίνει να ζεις  στους ίδιους τους Δελφούς.
ΠΗΓΗ:http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου