Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Προσφυγή στο ΣτΕ του Δ. Δελφών για το Λατομείο στην Πατερόλακα

Στις 11-2-2013 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η παραπομπή στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα για το λατομείο στην Πατερόλακα στη Πολύδροσο.

Αντικείμενο της εισήγησης είναι η έγκριση .....
ασκήσεως ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας λατομείου σχιστολιθικών πλακών (π.χ. ειδικής διοικητικής προσφυγής, αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής) κατά της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 3128/215031/16.10.2012 αποφάσεως της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος με θέμα: « Έγκριση απ’ ευθείας εκμίσθωσης δημόσιας δασικής έκτασης εμβαδού 44,197 τ.μ. στη θέση «ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ», περιοχής Πολυδρόσου, Δήμου Δελφών, Π.Ε. Φωκίδας, για εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών, στον ΝΙΚΟΛΑΟ Γ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ», και κάθε άλλης συναφούς πράξεως, καθώς και ο καθορισμός των αντιστοίχων δικηγορικών αμοιβών για τις ενέργειες αυτές.
.......Ο Δήμος μας αμφισβητεί την νομιμότητα της εκμισθώσεως της ως άνω δημόσιας εκτάσεως για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών, η οποία θα προκαλέσει βλάβη του φυσικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, η επίμαχη έγκριση εκμισθώσεως έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής (οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στον Δήμο εγγράφως και προφορικώς) λόγω των κινδύνων που θα προκληθούν στο περιβάλλον και λόγω των επιπτώσεων στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η εισήγηση του Δημάρχου αναλυτικά:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΕΡΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΜΟΙΒΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
Του Δημάρχου Δελφών, κ. Νικολάου Φουσέκη

Αντικείμενο της παρούσης είναι η έγκριση ασκήσεως ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας λατομείου σχιστολιθικών πλακών (π.χ. ειδικής διοικητικής προσφυγής, αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής) κατά της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 3128/215031/16.10.2012 αποφάσεως της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος με θέμα: « Έγκριση απ’ ευθείας εκμίσθωσης δημόσιας δασικής έκτασης εμβαδού 44,197 τ.μ. στη θέση «ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ», περιοχής Πολυδρόσου, Δήμου Δελφών, Π.Ε. Φωκίδας, για εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών, στον ΝΙΚΟΛΑΟ Γ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ», και κάθε άλλης συναφούς πράξεως, καθώς και ο καθορισμός των αντιστοίχων δικηγορικών αμοιβών για τις ενέργειες αυτές.

Όπως γνωρίζετε, δια της υπ’ αρ. πρωτ. οικ. 3128/215031/16.10.2012 αποφάσεως της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, ενεκρίθη η απ’ ευθείας εκμίσθωση δημόσιας δασικής έκτασης εμβαδού 44,197 τ.μ. στη θέση «ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ», περιοχής Πολυδρόσου, Δήμου Δελφών, Π.Ε. Φωκίδας, για εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών, στον ΝΙΚΟΛΑΟ Γ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ. Η πράξη αυτή εξεδόθη κατόπιν των 1) υπ’ αριθ. πρωτ. 1107/221/17.02.2011 αποφάσεως Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων, 2) υπ’ αριθ. πρωτ. 664/90757/10.05.2012 εγκρίσεως μελέτης δασικής οδοποιίας & φυτοτεχνικής αποκατάστασης, 3) υπ’ αριθ. πρωτ. Δ10-Α/Φ47.1/12907/2443/19.06.2012 εγκρίσεως τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης λατομείου και 4) υπ’ αριθ. πρωτ. 753/101647/23.05.2012 ειδικής εγκρίσεως επεμβάσεως για εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών σε δημόσια δασική έκταση και έγκριση επεμβάσεως για την διάνοιξη δρόμου.

Ο Δήμος μας αμφισβητεί την νομιμότητα της εκμισθώσεως της ως άνω δημόσιας εκτάσεως για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών, η οποία θα προκαλέσει βλάβη του φυσικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, η επίμαχη έγκριση εκμισθώσεως έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής (οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στον Δήμο εγγράφως και προφορικώς) λόγω των κινδύνων που θα προκληθούν στο περιβάλλον και λόγω των επιπτώσεων στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Για τον χειρισμό της υποθέσεως αυτής, εκρίθη απαραίτητη η συνδρομή δικηγόρου. Εν όψει του σύνθετου, εξαιρετικά εξειδικευμένου και τεχνικού χαρακτήρα της υπόθεσης, για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής νομικής εκπροσώπησης εκρίθη ότι η συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εξειδικευμένο δικηγόρο στο διοικητικό δίκαιο, με γνώση του δικαίου περιβάλλοντος. Εκρίθη, επίσης, ότι η ανάθεση στην κα Χαροκόπου του χειρισμού της υπόθεσης αυτής για λογαριασμό του Δήμου Δελφών εγγυάται την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωσή της. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στον Δήμο Δελφών δεν υπάρχει διορισμένος δικηγόρος με παγία αντιμισθία.
Η δικηγόρος Αγγελική Χαροκόπου έχει εμπειρία άνω των είκοσι ετών στον χειρισμό υποθέσεων διοικητικού δικαίου ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας, καθώς και ενώπιον των λοιπών εθνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων και των αντίστοιχων διοικητικών αρχών. Η ειδικότητά της αφορά στον τομέα του γενικού διοικητικού δικαίου, αλλά και ειδικότερους τομείς, όπως το δίκαιο περιβάλλοντος, δημοσίων έργων και μελετών, δημοσίων συμβάσεων, απαλλοτριώσεων, το χωροταξικό και πολεοδομικό δίκαιο, το δίκαιο ενέργειας κλπ., με περίπου 300 αποφάσεις επί υποθέσεων που έχει χειρισθεί μόνον από το Συμβούλιο Επικρατείας (βλ. συνημμένο κατάλογο αποφάσεων επί υποθέσεων στο ΣτΕ, τις οποίες έχει χειρισθεί η κα Χαροκόπου). Περαιτέρω έχει διδάξει επί 11 έτη δίκαιο περιβάλλοντος σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν εισηγήτρια και αξιολογήτρια στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, ανήκουσα στο κύριο διδακτικό προσωπικό του ΕΚΔΔΑ, και έχει συγγράψει νομικές μελέτες και άρθρα. Το γραφείο της είναι δε οργανωμένο με συνεργάτες κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων και εξειδικευμένης εμπειρίας.
Η δικηγόρος Αγγελική Χαροκόπου έχει χειρισθεί πολλές και σύνθετες υποθέσεις για την περιοχή του Νομού Φωκίδος (αποφάσεις ΣτΕ 1990/2007, 2059 – 2060/2007, 3444/2007), αλλά και υποθέσεις εκμεταλλεύσεως λατομείων (π.χ. ΕπΑν ΣτΕ 1214/2009). Συνεπώς, η συγκεκριμένη δικηγόρος διαθέτει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υποθέσεως.
Με την υπ’ αριθμ. 391/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ορίσθηκε δικηγόρος η κ. Χαροκόπου, για να προσβάλει με κάθε δικαστικό μέσο την υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 3128/215031/16.10.2012 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος με Θέμα: « Έγκριση απ’ ευθείας εκμίσθωσης δημόσιας δασικής έκτασης εμβαδού 44,197 τ.μ. στη θέση «ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ», περιοχής Πολυδρόσου, Δήμου Δελφών, Π.Ε. Φωκίδας, για εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών, στον ΝΙΚΟΛΑΟ Γ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ», καθώς και κάθε συναφή πράξη ή απόφαση τωρινή ή στο μέλλον, ζητώντας παράλληλα την προσωρινή αναστολή εκτελέσεως.

Σύμφωνα με την από 29.11.2012 Γνωμοδότηση της Α. Χαροκόπου και κατά την κείμενη νομοθεσία, κατά της ως άνω εγκρίσεως εκμισθώσεως χωρεί ειδική διοικητική προσφυγή ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και κατόπιν, αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής.
Η κ. Χαροκόπου συνέταξε και κατέθεσε στην Διεύθυνση Λατομείων Μαρμάρων και Αδρανών Υλικών του ΥΠΕΚΑ την υπ’ αριθ. πρωτ. 23982/03.12.2012 ειδική διοικητική προσφυγή. Στην συνέχεια, πρέπει να ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της εγκρίσεως εκμισθώσεως εκτάσεως για την εκμετάλλευση λατομείου και των πράξεων επί των οποίων ερείδεται, καθώς και κάθε άλλης συναφούς πράξεως, και να υποστηρίξει την αίτηση αναστολής, δηλαδή κατά:
1. Της υπ’ αριθ. πρωτ. 1107/221/17.02.2011 αποφάσεως της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος/ Διευθύνσεως ΠΕ.ΧΩ.Σ. Στ.Ε. σχετικά με την «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών σε δημόσια έκταση εμβαδού 44.197 τ.μ. από τον ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ στη θέση «ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ», Δ.Ε. Πολυδρόσου, Δήμου Δελφών, Ν. Φωκίδας,
2. Της υπ’ αριθ. πρωτ. 664/90757/10.05.2012 αποφάσεως της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος/ Διεύθυνσης Δασών Ν. Φωκίδας σχετικά με την «Έγκριση μελέτης δασικής οδοποιίας & φυτοτεχνικής αποκατάστασης για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση λατομικής εκμετάλλευσης σχιστολιθικών πλακών σε δημόσια δασική έκταση στη θέση ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ της Τ.Κ. Πολυδρόσου του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας»
3. Της υπ’ αριθ. πρωτ. 753/101647/23.05.2012 αποφάσεως της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας -  Στερεάς Ελλάδος/ Διεύθυνσης Δασών Ν. Φωκίδας  σχετικά με την «Ειδική έγκριση επέμβασης για εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών σε δημόσια δασική έκταση εμβαδού 44.197 τ.μ. και έγκριση επέμβασης για την διάνοιξη δρόμου εξωτερικής προσπέλασης στο λατομικό χώρο (συνοδό έργο) σε δημόσια δασική έκταση εμβαδού 4.800 τ.μ. στη Δ.Ε. Πολυδρόσου,  Δήμου Δελφών, Ν. Φωκίδας, και
4. Της υπ’ αριθ. πρωτ. Δ10-Α/Φ47.1/12907/2443/19.06.2012 Αποφάσεως ΥΠΕΚΑ /Διεύθυνσης Λατομείων Μαρμάρων και Αδρανών Υλικών σχετικά με την «Έγκριση τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης λατομείου σχιστολιθικών πλακών έκτασης 44.197 τ.μ. στη θέση ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ  Τ.Κ. Πολυδρόσου, Δ.Ε. Παρνασσού, Δήμου Δελφών, Ν. Φωκίδας»


Αντικείμενο της παρούσης αποφάσεως είναι η έγκριση καταθέσεως της υπ’ αριθμ. καταθ. πρωτ. 23982/03.12.2012 ειδικής διοικητικής προσφυγής, η ανάθεση συντάξεως και καταθέσεως αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της εγκρίσεως εκμισθώσεως εκτάσεως για την εκμετάλλευση λατομείου και των πράξεων επί των οποίων ερείδεται, καθώς και κάθε άλλης συναφούς πράξεως, και ο προσδιορισμός της δικηγορικής αμοιβής για τις απαιτούμενες αυτές ενέργειες.
Σύμφωνα με την περ. ιγ΄ της παρ. 1 του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων. Περαιτέρω, σύμφωνα με το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο εδάφιο της περιπτώσεως ιε΄ της παρ. 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) η Οικονομική Επιτροπή μπορεί … να αναθέτει την παροχή γνωμοδοτήσεων, μόνο εφόσον δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία. Με απόφασή της είναι δυνατή, κατ’ εξαίρεση, η ανάθεση σε δικηγόρο, εξώδικου ή δικαστικού χειρισμού, ανά υπόθεση, ζητημάτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα του δήμου και απαιτούν εξειδικευμένη γνώση ή εμπειρία. Στις περιπτώσεις αυτές η αμοιβή του δικηγόρου ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 του Κ.Δ.Κ.».
Στην παρ. 2 του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 προβλέπεται ότι για τις περιπτώσεις ιβ΄, ιγ΄ και ιδ΄ της παρ. 1 του άρθρου 72, η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου. Στην παρ. 3 του άρθρου 72 ορίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες των προηγουμένων παραγράφων.
Τέλος, σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 281 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Δ.Κ. – Ν. 3463/2006), «για την εξώδικη ή δικαστική αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία ή σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση ή εμπειρία, η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού ή του κοινοτικού συμβουλίου κατά παρέκκλιση των προηγούμενων παραγράφων [δηλαδή των ορίων που ορίζονται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων]. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών τους».

Να ασκήσει αιτήσεις ακυρώσεως και αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας και κάθε άλλου αρμοδίου Δικαστηρίου και κάθε άλλο ένδικο βοήθημα και μέσον (της αιτήσεως της παρ. 3 του άρθρου 32 του π.δ. 18/1989 συμπεριλαμβανομένης) κατά των διοικητικών πράξεων, οι οποίες αφορούν την ως άνω υπόθεση ενώπιον των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών (στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση).
Να παρασταθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και κάθε άλλου αρμοδίου δικαστηρίου και να μας εκπροσωπήσει κατά τη συζήτηση των ενδίκων βοηθημάτων και μέσων των σχετικών με την εν λόγω υπόθεση, οποτεδήποτε αυτά προσδιορισθούν ή και μετ' αναβολήν.
Να καταθέτει προσθέτους λόγους, να χωρίζει τα κοινά δικόγραφα και να ασκεί χωριστές αιτήσεις ακυρώσεως, ή το δικόγραφο της παρ. 3 του άρθρου 32 του π.δ. 18/1989, εάν απαιτηθεί κάτι τέτοιο, καθώς και να παρασταθεί κατά τη συζήτηση των αιτήσεων αυτών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή κάθε άλλου αρμοδίου δικαστηρίου, να καταθέτει υπομνήματα, να παραιτείται από τα δικόγραφα αιτήσεως ακυρώσεως ή από συγκεκριμένο προβληθέντα λόγο ακυρώσεως.
Επίσης, να πράττει και να υπογράφει κάθε άλλη πράξη, αίτηση, δήλωση που τυχόν απαιτηθεί, ακόμη και εάν δεν αναφέρεται ρητά στην παρούσα, η οποία είναι όμως απαραίτητη για την εκτέλεση και την περαίωση των ως άνω εντολών, καθώς και να διορίζει άλλους πληρεξούσιους δικηγόρους, να εισπράττει το παράβολο από το αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο, να υποβάλλει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τα δικαιολογητικά για την είσπραξη της δικαστικής δαπάνης και να εισπράξει το ποσό από το αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο, υπογράφοντας οποιεσδήποτε δηλώσεις ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ήθελε της ζητηθεί.

Επειδή, σύμφωνα με τις διατάξεις της περιπτώσεως ιε΄ της παρ. 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/2010 και της παρ. 3 του άρθρου 281 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, η αμοιβή της ως άνω δικηγόρου για τον χειρισμό της εν λόγω υποθέσεως πρέπει να καθορισθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, προτείνεται ο καθορισμός της αμοιβής αυτής σύμφωνα με την από 17.12.2012 οικονομική προφορά της, στο ποσόν των € 3.300 (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%).
Η αμοιβή (συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων πλην των παραβόλων και των επιδόσεων) διαμορφώνεται ως ακολούθως:
- Για μελέτη της υποθέσεως και συνεργασία με τοπικούς φορείς και κατάθεση ειδικής διοικητικής προσφυγής στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής € 600.
- Για την συγκέντρωση στοιχείων του φακέλλου, (νομοθεσία ελληνική και κοινοτική και σχετική νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του Συμβουλίου της Επικρατείας), σύνταξη και κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιμέλεια του προσδιορισμού και της κοινοποιήσεώς της € 1.200.
- Για την μελέτη των θεμάτων βλάβης και κινδύνου, σύνταξη και κατάθεση αιτήσεως αναστολής ενώπιον του ΣτΕ με αίτημα προσωρινής διαταγής € 800.
- Για τις συνεργασίες με τον Εισηγητή και τον Βοηθό Εισηγητού ΣτΕ, τεκμηρίωση, συνεργασίες με τεχνικούς συμβούλους του Δήμου, και υποστήριξη της Αιτήσεως Αναστολής € 700

Συνολικό ποσόν αμοιβής € 3.300

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε τα ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν:
- Τις διατάξεις της παρ. 1 (περ. ιγ΄ και ιε΄), της παρ. 2 και της παρ. 3 του άρθρου 72 του ν. 3852/2010.
- Τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 281 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
- Την υπ’ αριθ. 391/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την έγκριση της υπ’ αριθ. πρωτ. 23982/03.12.2012 ειδικής διοικητικής προσφυγής.
Την ανάθεση συντάξεως και καταθέσεως αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 3128/215031/16.10.2012 αποφάσεως της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος με Θέμα: «Έγκριση απ’ ευθείας εκμίσθωσης δημόσιας δασικής έκτασης εμβαδού 44,197 τ.μ. στη θέση «ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ», περιοχής Πολυδρόσου, Δήμου Δελφών, Π.Ε. Φωκίδας, για εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών, στον ΝΙΚΟΛΑΟ Γ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ»   και των πράξεων επί των οποίων ερείδεται καθώς και κάθε άλλης συναφούς πράξεως.
Τον καθορισμό της αμοιβής της δικηγόρου Αγγελικής Χαροκόπου (Α.Μ. 1280/ Δ.Σ.Π.), κατοίκου Αθηνών, επί της οδού Λυκαβηττού, αριθ. 1Α, για άσκηση δικαστικών ενεργειών
Η αμοιβή (συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων πλην των παραβόλων) διαμορφώνεται ως ακολούθως:
-Για μελέτη της υποθέσεως και συνεργασία με τοπικούς φορείς και κατάθεση ειδικής διοικητικής προσφυγής € 600
- Για την συγκέντρωση στοιχείων του φακέλλου, (νομοθεσία ελληνική και κοινοτική και σχετική νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του Συμβουλίου της Επικρατείας), σύνταξη και κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιμέλεια του προσδιορισμού και της κοινοποιήσεώς της € 1.200
- Για την μελέτη των θεμάτων βλάβης και κινδύνου, σύνταξη και κατάθεση αιτήσεως αναστολής ενώπιον του Στε με αίτημα προσωρινής διαταγής € 800
- Για τις συνεργασίες με τον Εισηγητή και τον Βοηθό Εισηγητού ΣτΕ, τεκμηρίωση, συνεργασίες με τεχνικούς συμβούλους του Δήμου, και υποστήριξη της Αιτήσεως Αναστολής € 700
            Συνολικό ποσόν αμοιβής € 3.300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου