ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ και στη Λαμία

Σε κατάληψη των γραφείων των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Λαμία προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, οι οποίοι ζητούν να μην απολυθούν 500 συνάδελφοι τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι άνθρωποι αυτοί, νέοι στο σύνολό τους, είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην Αγροτική τράπεζα ωστόσο λόγω αναγκών του δημοσίου, απορροφήθηκαν στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όμως επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΙΚΑ προσέφυγαν εναντίον τους και με δικαστική απόφαση οι 500 θα πρέπει να απολυθούν. Οι υπάλληλοι αυτοί, αν και εκπαιδεύτηκαν επί διετία στη διοίκηση βρίσκονται πλέον επί της ουσίας στον δρόμο, καθώς πλέον τους έχουν κοινοποιηθεί οι απολύσεις.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε περίπτωση απόλυσης των υπαλλήλων θα δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.


ΠΗΓΗ : lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.