Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 11-2-2013 : ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ


 Πραγματοποιήθηκε λοιπόν, με ελάχιστες απουσίες μελών του, το πολυαναμενόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, με 2ον θέμα της Ημερησίας Διατάξεως, την αλλαγή χρήσεως γής, εντός της Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου.

Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στα λεχθέντα και τα γενόμενα, καθ' όσον τούτο θα απαιτούσε χρόνο (από εμάς), υπομονή (από εσάς) και εν πάση περιπτώση... αυτά τα πράγματα ακούγονται και βλέπονται, συνοδεία αναψυκτικών και ποπ-κόρν, με πλήρη ηρεμία και παντελή απουσία συμμετοχής (έστω και συναισθηματικής), γιατί αλλέως το ιλαρόν της πλοκής, θα μετατραπεί σε άχθος και απαρέσκεια για την εντοπιότητα του καθενός μας. Και εμείς, όπως και όλοι φανταζόμαστε, αγαπάμε αυτόν τον τόπο και δεν θέλουμε να τον απαρνηθούμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να ''αφηγηθούμαι'' κάποιες αποστροφές από την ισοπεδωτική και πληθωρική παρουσία του Δημάρχου ''μας'' κου Ν. Φουσέκη, διότι η συμπεριφορά του ανδρός, κυριολεκτικά ''έχει ξεφύγει''! Ενώ δε, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ειδικά της Δημαρχεύουσας παρατάξεως, εχθές εθύμιζαν ''γλάστρες'' σε τηλεοπτικό show : ακίνητοι, παντελώς αμίλητοι και εξόχως πειθαρχεύοντες !

Η ερώτηση ήταν μία και μοναδική : Γιατί τόση ''σπουδή'' από την πλευρά του Δημάρχου (όχι της Δημοτικής Αρχής), να ''περάσει'' ντέ και καλά, τις προτεινόμενες από αυτόν αλλαγές στην χρήση γης της Β' ζώνης του Δελφικού Τοπίου; Τί και αν κατατέθησαν 60 υπογραφές (εν μια νυκτί συγκεντρωθείσες) από κατοίκους της Ιτέας, τι και άν η επιχειρηματολογία των παρισταμένων πολιτών ''τσάκιζε'' κόκκαλα και έθιγε συνειδήσεις, όμως αυτός τίποτε! Ούτε αναβολή έδωσε, ούτε τροποποιήσεις συζήτησε, ούτε ''ίδρωσε'' από την κραυγή των κατοίκων για το προτεινόμενο έγκλημα σε βάρος της Ιτέας και βεβαίως δεν άφησε περιθώρια για να μιλήσει κανείς άλλος από την παράταξή του, Δημοτικός Σύμβουλος. Και αυτοί, οι ακέραιοι άνθρωποι, παρακολουθούσαν αμίλητοι, αμήχανοι(;) άβουλοι και πάνω απ' όλα πειθαρχημένοι, την παράσταση του Ενός, την κυριαρχία της ιδιοτέλειας έναντι των θεσμών και του κοινού συμφέροντος, ηθελημένα ανίκανοι να έχουν έστω και προσωπική άποψη. Αποτέλεσμα ; Ούτε ένας από αυτούς δεν ζήτησε τον λόγο!!!

Αντ' αυτών όμως είχαμε έναν Δήμαρχο ο οποίος :
·  Λοιδόρησε τους Συλλόγους
·  Απαξίωσε την προσφορά τους στα κοινά και την χρηστικότητά τους
·  Εψεύσθη κατ' επανάληψη για το νομικό καθεστώς του Δελφικού Τοπίου και του Γενικού Χωροταξικού του Τουρισμού
·  Απεπειράθη να δημιουργήσει εντυπώσεις επί προσωπικού θέματος ομιλητή, ανακαλών όμως στο τέλος
·  Υπερσκέλησε κατ' επανάληψη τον χαμηλών τόνων και ''ακροβατούντα'' πρόεδρον του Δημ. Συμβουλίου, επιβάλλοντας κατά το δοκούν τον τρόπο διεξαγωγής της Συνεδριάσεως
·  Διετύπωσε την θέση του ότι όποιος έχει διαφορετική άποψη για το θέμα, έχει το ελεύθερο να την στείλει στο Υπουργείο, ωσάν να πρόκειται για κλειστές προσφορές ενοικιάσεως ενός ακινήτου, αφαιρόντας τοιουτοτρόπως την σοβαρότητα από την οποιανδήποτε απόφαση του Δ.Σ. ως τελικής συνισταμένης πολλών απόψεων και προϊόντος διαβούλευσης.
·  Και τέλος, επανέλαβε μετά στόμφου ότι η Ιτέα είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια μεταλλευτική περιοχή και ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Έφτασε δε στο ύπατο σημείο ασυνάρτητης περιαυτολογίας να διατυπώσει την θέση ότι, αυτός είχε σαφή τοποθέτηση για την ύπαρξη των μεταλλείων στην περιοχή και τον ψήφισε ο κόσμος και οτι όποιος άλλος έχει διαφορετική άποψη, έχει την δυνατότητα να κατέλθει στον εκλογικό στίβο και να αποδείξει ότι ο κόσμος είναι μαζί του!!!

O Tempora, O mores !!!
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές στον νέο Δήμο Δελφών, η αποχή μαζί με τα άκυρα-λευκά, ξεπέρασε το 53% του εκλογικού σώματος. Eπί των 28.040 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, εφήφισαν 12.913 και το ποσοστό της παρατάξεως του κου Φουσέκη, ανήλθε στο 53,54%. ήτοι, 6.913 ψήφοι, ενώ του κου Καραχάλιου ήταν 46,46% ήτοι 6.000 ψήφοι (στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση). Δηλαδή η διαφορά ήταν μόνον 913 ψήφοι. Δεν θέλουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο. Για τους γνωρίζοντες τον άνδρα, την πολιτεία του και το οικονομικό-εργασιακό περιβάλλον της Φωκίδας, είναι πασιφανής η ιδεολογική αποδοχή του από το εκλογικό σώμα. Κατά τα λεγόμενά του βεβαίως, βεβαίως.

Και ήρθεν η ώρα της ψηφοφορίας του θέματος (δι' ανατάσεως της χειρός)! Όχι ότι έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία, αλλά αξίζει να αναφέρουμε την προσπάθεια Δημοτικού Συμβούλου, εξ Ιτέας ορμόμενου, ο οποίος ''υποχρεωμένος'' ών, να ψηφίσει την πρόταση του Δημάρχου, αλλά να μην γίνει τούτο αντιληπτό από τους παριστάμενους συμπατριώτες του, εσήκωσε το χέρι του μέχρι το ύψος του ώμου του και ολίγον προς τα πίσω, προκειμένου να μήν είναι ορατό από άλλους παρά μόνον απ' τον Πρόεδρο του Σώματος και τον Δήμαρχο, ενώ οι γεμάτες αμηχανία κλεφτές ματιές του προς τους παρευρισκόμενους Ιτιώτες, μετέτρεψαν το δράμα σε κωμωδία!

Για την ιστορία και μόνον να αναφέρουμε ότι η πρόταση ''πέρασε'' πανηγυρικά.
Τέλος, να επισημάνουμε ότι :
·  Έγινε γνωστό στο Σώμα (Δημ.Συμβούλιο.) ότι η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ''Η ΑΛΚΥΩΝ'', παρακολουθώντας το θέμα εκ του σύνεγγυς, ως έχον άμεση σχέση με την ρύπανση του Κόλπου, ζητά τα πρακτικά και τον ονομαστικό κατάλογο των ψηφισάντων το σχετικό θέμα, προκειμένου να το Διεθνοποιήσει !!!
·  Εφ' όσον δεν υπάρχει και μέχρι την ημέρα όπου θα υπάρξει απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την προσφυγή πολιτών και Συλλόγων κατά της απόφασης του τότε Υφιπουργού Πολιτισμού Αλιβιζάτου, να εγκρίνει την Μ.Π.Ε. της S&B για τις εγκαταστάσεις της στην Ιτέα , δεν υπάρχει τρόπος να εκδωθεί καμία άλλη απόφαση για το Δελφικό Τοπίο. Ότι και να προσπάθησε να κάνει ο κος Δήμαρχος, επι του παρόντος είναι εκ των ούκ άνευ. Εκτός εκτροπής του Πολιτεύματος (Θεός να μας φυλάει...).

Υ.Γ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Δελφών κος Ν. Κοντογιάννης, εδήλωσε στο Σώμα, ότι εχθές, το Τοπικό Συμβούλιο των Δελφών, πήρε την ομόφωνη απόφαση να καταγγείλει την ύπαρξη της Α' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου, θεωρώντας της ως την θηλειά για τον επερχόμενο θάνατο της πόλεως των Δελφών!!! Και όπως είπε : ''τέρμα τα παιχνίδια!''.

Ναι, η κα Μπακολουκά ήταν παρούσα, το άκουσε. Ενδεχομένως λόγω του ότι την είχε απορροφήσει (ομού μετά της κας Λαίνη), το θέμα της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών σε σκεπές εργοστασίων, εντός της Ζώνης Α' στον οδικό άξονα Ιτέας-Αμφίσσης, μάλλον να μην το κατάλαβε. Το σίγουρο είναι ότι δεν μίλησε για αυτήν την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά σχολίασε τοποθέτηση κάποιου Συμβούλου για την περιοχή των Δελφών, με την παραίνεση: ''να ασχολήσαι μόνον με την περιοχή σου!!!...''. Τέτοια Μεγαλεία.
ΠΗΓΗ : http://karteria1.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Περιμένει κανείς μας "ειδική" μεταχείριση απο αυτούς τους ανθρώπους; Πιστεύει κανένας ότι αυτοί ενδιαφέρονται και κάνουν σχέδια για τα επόμενα 30-40 χρόνια του τόπου μας;
    Απαξίωση για τα πάντα, με ένα μοναδικό σκοπό : την καρέκλα! την δικιά τους καρέκλα!
    Καληνύχτα Φωκίδα, καληνύχτα Σουβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή