Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: Το ζητούμενο είναι το τί πιστεύουν οι κάτοικοι!


 Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία υπαλλήλων της S&B... ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Ιτέας κα. Λαΐνη είπαν και ψήφισαν ότι κατά το «όραμα» που έχουν για το Δήμο Δελφών η Ιτέα πρέπει να γίνει και επίσημα   και μεταλλευτικό Λιμάνι. Ούτε καν και εμπορικό! Έτσι για τους τύπους ! Και όχι μόνο να παραμείνουν όπως έχουν οι εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι αλλά να φτιαχτούν και άλλες εγκαταστάσεις όμοιες με το Λαρνάκι στην παλιά σκάλα του Σκαλιστήρι και προς το Νότο στην ίδια περίπου έκταση.  Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι η Ιτέα είναι και μεταλλευτική και τουριστική. Και αυτό έχοντας πλήρη γνώση ότι μία σειρά   αναφορών στη Ελληνική Νομοθεσία αποδεικνύουν ότι αυτό είναι αδύνατον. Δηλαδή δεν αγνόησαν μόνο την «κοινή» λογική (την οποία προφανώς δεν διαθέτουν) αλλά και αυτό που αποτελεί «οδηγό» στους επιστήμονες που ασχολούνται με την  ανάπτυξη μιας τοπικής οικονομίας. Όσο για τις ρεαλιστικές αντιπροτάσεις για τουριστική ανάπτυξη της Ιτέας και του Λιμανιού με προσαρμογή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην κάλυψη μόνο των αναγκών που απαιτούν την πρόσβαση στην θάλασσα, τις πέταξαν εξαρχής στο κάλαθο των αχρήστων. Το μόνο που έκαναν πως κατάλαβαν ήταν ότι κάποιοι θέλουν να «κλείσουν τα μεταλλεία». Δικό τους όραμα,  να «κλείσει» η Ιτέα.

 Οι άρχοντες μας αναδείχτηκαν από επικίνδυνα ανίκανοι να καταλάβουν τα βασικά της λογικής  και της  Νομοθεσίας, μέχρι συνειδητά  «νεκροθάφτες» του τόπου για λόγους που αυτοί ξέρουν και όλοι εμείς μπορούμε να φανταστούμε. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι ανίκανοι να κάνουν κάτι άλλο.
Στην κοπή της πίτας του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας, η κα. Λαΐνη τα «ξαναείπε» όλα. Κάνει το καλύτερο που η ίδια μπορεί για την Ιτέα. Φταίει ο Καλλικράτης. Φταίει η κρίση. Και η ίδια, για τον Ναυτικό Όμιλο, σχεδόν «θυσιάζεται» τρέχοντας και ζητώντας  λεφτά από την S&B και τον κο Παπαϊωάννου! Άλλες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν για να βοηθήσουν, ή μήπως υπάρχει με τις δυο προαναφερόμενες μια ιδιαίτερη αγάπη; *

Σε αυτούς δηλαδή που έχουν σταλθεί πολλαπλά στην δικαιοσύνη για σειρά νομικών εκκρεμοτήτων εις βάρος της υγείας και των οικονομικών συμφερόντων όλων  των κατοίκων της Ιτιάς. Καταγγελίες που έφτασαν στην δικαιοσύνη επειδή η ίδια  ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει ως εκπρόσωπος της πόλης.

Για την κα Λαΐνη το καλύτερο που μας αξίζει είναι αυτό. Και όπως δεν έχουν καταλάβει αρκετοί ακόμα,   η επίσημη «κυριαρχία» της μεταλλευτικής δραστηριότητας, μας κατατάσσει σε μία κατηγορία περιοχών που κανείς δεν διανοείται να πάει διακοπές και κανένα αγροτικό τους  προϊόν δεν υπερηφανεύεται για την καταγωγή του.  Σε όλες τις παρόμοιες περιοχές, δεν αναπτύσσεται καμία άλλη παραγωγική δραστηριότητα. Γι’ αυτό όλες αυτές οι περιοχές είναι οι πιο φτωχές. Και οι άνθρωποι και οι Δήμοι. Αυτή είναι μία πραγματικότητα που μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει αν κάνει μία στοιχειώδη έρευνα, είτε μέσα από στατιστικά δεδομένα, είτε μπαίνοντας στο ρημάδι το αμάξι του και πηγαίνοντας μια βόλτα  σε μία τέτοια περιοχή της Ελλάδας.  

Τόσα χρόνια αυτή και οι  όμοιοί της αυτό υποστήριζαν, αυτό εφάρμοζαν, αυτό επέβαλαν. Ε! τι άλλο θέλετε; Μας το είπε και στα ίσια και το ψήφισε κιόλας ως Αντιδήμαρχος Ιτέας. Μα ς το είπε πάλι στην πίτα του Ναυτικού Ομίλου. Γιατί επιμένουν  μερικοί; Πώς αλλιώς να το πει για να  καταλάβουμε και να μην την ενοχλούμε άλλο.   Πόσο πιο ειλικρινής  θα μπορούσε να είναι; Μέχρι εκεί φτάνουν οι ικανότητές της ή μέχρι εκεί αξίζουμε. Και αν θέλουμε να μην αμφισβητούμε τις ικανότητές της και τις προθέσεις της, αυτό πιστεύει.  Αν αυτοί δεν μας δώσουν, εμείς δεν έχουμε. Γι’ αυτό και θα πρέπει να τους «προσκυνάμε».

Τόσο άξιοι πιστεύει η κα. Λαΐνη ότι είναι οι κάτοικοι της Ιτέας. Και αυτό το μέλλον  ψήφισε πριν λίγες μέρες. Να «προσκυνάμε» για να μας δίνουν.  Το ζητούμενο φυσικά δεν είναι το τι πιστεύει αυτή και οι «όμοιοί» της. Το ζητούμενο είναι το τι πιστεύουν οι κάτοικοι της Ιτέας.

* Θα επανέλθουμε σύντομα με άλλο άρθρο.
ΠΗΓΗ : http://karteria1.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που γνωρίζει η Λαίνη είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει πλέον S&B στην περιοχή και η διάδοχος είναι η Θυγατρική της Γ.Λ. ΜΠΑΡΛΟΣ ΑΒΕΜΕ, μιά παρακοιμώμενη εταιρεία. Άρα, γιατί εξακολουθεί να σέρνεται γλύφωντας και εκτιθέμενη πίσω από την S&B; Κάτι υπάρχει που δεν το ξέρουμε εμείς, αλλά αυτή το ξέρει!. Τί μπορεί να είναι αυτό;
    Υπομονή! Θα μας το πεί ο... Πανουργιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή