Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Το κρασί μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης

Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια νέα βρετανική μελέτη όπου αποδεικνύει ότι ένα ποτήρι κρασί ημερησίως μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Μέτριες ποσότητες κρασιού αυξάνουν την οστική πυκνότητα στη σπονδυλική στήλη και στα ισχία σύμφωνα με την έρευνα....



Αντιθέτως η μπύρα και το "σκληρό" αλκοόλ δεν βοηθούν καθόλου τα οστά, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου "East Anglia" και του "King’s College" του Λονδίνου.

Τα ευρήματα προέκυψαν μετά από παρακολούθηση 1.000 ζευγών διδύμων μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών στη Βρετανία με μέσο όρο ηλικίας τα 55 έτη.

Οι επιστήμονες υπέβαλαν στις εθελόντριες ερωτήσεις σχετικά με τις διατροφικές συνήθειές τους και στη συνέχεια διεξήγαγαν απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να μετρήσουν την πυκνότητα των οστών τους στην άρθρωση του ισχίου, στη σπονδυλική στήλη καθώς και στο επάνω μέρος του μηριαίου οστού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι γυναίκες που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες κρασιού εμφάνιζαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα στη σπονδυλική στήλη και στο ισχίο σε σύγκριση με όσες δεν έπιναν καθόλου κρασί ή προτιμούσαν άλλα είδη αλκοόλ.

Στην υγειά μας, με μέτρο και κρασάκι λοιπόν!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ , ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΕΝ ΜΕΤΡΩ ΚΑΤΝΑΛΩΣΗ ΚΡΑΣΙΟΥ(κυρίως κόκκινου)ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΄΄ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ΄΄ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
    ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ... ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή