Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όταν η τρέλα πάει στα βουνά - Backflip με αυτοκίνητο (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο πρωταθλητής Rally Raid, Guerlain Chicherit δεν πρόλαβε να βγάλει από πάνω του την άμμο από το rally Dakar και καταπιάστηκε με ένα μοναδικό εγχείρημα: να κάνει backflip με αυτοκίνητο.

Τελικά κατάφερε να γίνει ο πρώτος οδηγός....

που κάνει ένα επιτυχημένο backflip με αυτοκίνητο, συνεχίζοντας την πορεία του μετά την προσγείωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, προετοίμαζε έστω και νοερώς το εγχείρημα τα τελευταία 4 χρόνια. Μέχρι που όλα τα κομμάτια του παζλ ταίριαξαν και ένα Mini Countryman στήθηκε στην αρχή της ράμπας.

Η πτήση ήταν αρμονική, το αυτοκίνητο έκανε μια πλήρη περιστροφή 360ο και προσγειώθηκε στους τροχούς του πάνω στη χιονισμένη ράμπα προσγείωσης και σε ύψος 8 μέτρων από το έδαφος.

Μετά την ατομική δοκιμή «κεκλεισμένων των θυρών» και την επιτυχή της έκβαση, ο Γάλλος επανέλαβε το κατόρθωμά του μπροστά σε κοινό μερικών χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στο χιονισμένο γαλλικό θέρετρο της Tignes εκείνο το απόγευμα.



«Πριν το άλμα ήταν απλά μια τρέλα» είπε ο Chicherit. «Ήμουν μόνος στο αυτοκίνητο στην γραμμή της εκκίνησης και απλά έπρεπε να το κάνω, καθώς όλα ήταν έτοιμα».

«Έπρεπε να προσεγγίσω τη ράμπα με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα και να μείνω με το γκάζι κολλημένο στο πάτωμα όση ώρα ανέβαινα επάνω της για να πετύχω την περιστροφή».

«Στο άλμα ήξερα ότι το ζύγισμα του αυτοκινήτου ήταν καλό, όμως μου πήρε περίπου 20 δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσω ότι προσγειώθηκα στους τροχούς μου».



Μετά την αρχική ιδέα, μέχρι να καταλήξει στη συγκεκριμένη μορφή το αυτοκίνητο, έγιναν αρκετές δοκιμές σε έναν τεράστιο αερόσακο για την προσγείωση του αυτοκινήτου. Τελικά ο Chicherit μπορεί να πάρει το βραβείο του πιο τρελού οδηγού rally.

«Όταν επιχειρείς κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, η αγωνία είναι μεγάλη. Όμως δεν έχεις άλλη επιλογή από το να το προσπαθήσεις», συμπλήρωσε ο Γάλλος με αυτοπεποίθηση. «Δεν ήταν το πιο τρελό πράγμα που έχω κάνει, ήταν όμως σίγουρα μέσα στα 3 κορυφαία. Ήταν ‘άρρωστο’ και θέλω να το ξανακάνω»…

Δείτε στο βίντεο την ιστορική επιτυχημένη προσπάθεια του Guerlain Chicherit...







newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου