Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προκηρύχτηκαν νέες εκλογές στο Δ.Δ. Κοκκίνου του δήμου Ορχομενού

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ορίστηκαν εκλογές για την ανάδειξη Τοπικού Συμβουλίου στο Δ.Δ. Κοκκίνου του δήμου Ορχομενού στις 10 Φεβρουαρίου 2013.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την παραίτηση...
πριν από περίπου τρεις μήνες, όλων των μελών του Τ.Σ. και των επιλαχόντων, ως αντίδραση όταν θεώρησαν ότι μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού ευνοούσε το γειτονικό Διαμέρισμα του Ακραιφνίου και έθιγε τα συμφέροντα του Κοκκίνου.
Όλα ξεκίνησαν όταν υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ορχομενού και της Protergia A.E. για την κατανομή των ανταποδοτικών οφειλών από αιολικό πάρκο στην περιοχή του Κοκκίνου, στις τοπικές κοινωνίες.
Οφέλη από την συμφωνία (συνολικά είχαν συμφωνηθεί να δοθούν 250.000 ευρώ στο Δήμο Ορχομενού στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνικής Υπευθυνότητας) διεκδίκησαν τα Δ.Δ. Κοκκίνου και Ακραιφνίου.
Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο βασιζόμενο σε εισήγηση που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες για το αν βρίσκονται όλες οι ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Κοκκίνου ή και στην περιοχή του Ακραιφνίου, αποφάσισε την ίση κατανομή του ποσού με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία του Κοκκίνου να αντιδράσει υποστηρίζοντας πως η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα γινόταν στην δική της περιοχή και εκείνη ήταν που έπρεπε να ωφεληθεί από την συμφωνία. Τότε το Τοπικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης ήταν η παραίτηση.
Να σημειωθεί ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο περιοχών κρατάει χρόνια και με την τροπή που πήραν τα πράγματα αναμένονται σοβαρές εξελίξεις ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος ματαίωσης της επένδυσης.
Η περίπτωση αυτή της παραίτησης του Τ.Σ. δεν έχει προηγούμενο και απασχόλησε έντονα όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς για τον τρόπο αντιμετώπισης και η λύση δόθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Εσωτερικών με τον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογής τους ως μέλη του Τ.Σ. πρέπει έγκαιρα να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για το αν στις εκλογές θα λάβουν μέρος οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ή θα γίνουν άλλα ψηφοδέλτια.
Πηγή:viotianet


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου