Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η απάντηση της ΕΤΑΔ ΑΕ για τον αποχιονισμού του Χιονδρομικού Κέντρου Παρνασσού


Απόσπασμα από την  11.01.2013   απάντηση  της ΕΤΑΔ ΑΕ 
προς τον Δήμαρχο Αμφίκλειας , που κοινοποιήθηκε και 
στον Δήμο Δελφών και  στην Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδος

…….η σύμβαση προβλέπει μεν υπηρεσίες αποχιονισμού οδικού δικτύου και χώρων στάθμευσης του ΧΚΠ από τον ανάδοχο αλλά με αποκλειστικό σκοπό την εξασφάλιση της βέλτιστης, απρόσκοπτης, ασφαλούς...
και νόμιμης λειτουργίας του ΧΚΠ και την ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και χιονοδρόμους του ΧΚΠ, και όχι γενικά την εξυπηρέτηση των αναγκών όμορων Δήμων ή την υποκατάσταση των κρατικών υπηρεσιών αναφορικά με τη διάνοιξη δημοσίων οδών.

Άλλως ειπείν, οι συμβατικές υπηρεσίες αποχιονισμού, οι οποίες μάλιστα επιβαρύνουν την εταιρεία μας με ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως, δεν αφορούν νόμιμη υποχρέωση της εταιρείας μας για τον αποχιονισμό του περικείμενου στο ΧΚΠ οδικού δικτύου, αλλά διμερή συμφωνία με αποκλειστικό σκοπό την διασφάλιση της λειτουργίας του ΧΚΠ στις περιπτώσεις όπου οι ΟΤΑ -που είναι εκ του Νόμου (βλ. το 44070/2194/25.05.2009 έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας / Διεύθυνση Δημοσίων Έργων / Τμήμα Συγκοινωνιών περί καθορισμού αρμοδιότητας συντήρησης οδών, ΦΕΚ 270/Β/10.06.2009) αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την συντήρηση και τον αποχιονισμό του περικείμενου οδικού δικτύου- αδυνατούν ή αμελούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή των αυτή. Η απόλυτα εμπεριστατωμένη θέση αυτή της ΕΤΑΔ ΑΕ σας έχει γίνει γνωστή επανειλημμένα (βλ. ενδεικτικά τις από 12.09.2011, 12.07.2012 και 16.11.2012 επιστολές μας με συναποδέκτη το Δήμο σας).

Αντί, λοιπόν, να εκτιμάται θετικά η εξ ελευθεριότητας συνεισφορά της ΕΤΑΔ ΑΕ σε έργο που είναι αποκλειστικά υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος σας εγείρει αξιώσεις περί δήθεν «υποχρέωσης» της εταιρείας μας να διατηρεί ανοικτό και εκχιονισμένο τον δρόμο από το ΧΚΠ ως την Αμφίκλεια και προειδοποιεί ότι θα προβεί σε  ενέργειες για τον εκχιονισμό του δρόμου Αμφίκλειας – ΧΚΠ με οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας μας.

Περαιτέρω, όπως είναι εύκολα κατανοητό και εύλογο, οι συγκεκριμένοι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι του ΧΚΠ και του εκάστοτε αναδόχου, όταν δεν επαρκούν για τον ταυτόχρονο αποχιονισμό όλων των οδικών προσβάσεων στο ΧΚΠ, κατευθύνονται, με αποκλειστικό γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργία και επιχειρηματική απόδοση του ίδιου του ΧΚΠ, στην κατά προτεραιότητα διάνοιξη των προσβάσεων από όπου διέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών του ΧΚΠ, ήτοι εν προκειμένω στην οδό προς Αράχωβα, από την οποίαν εξυπηρετείται ποσοστό περί του 80% των επισκεπτών του ΧΚΠ. Μόλις αυτή η πρόσβαση τακτοποιηθεί, τα διαθέσιμα μέσα προβαίνουν στη διάνοιξη και των υπολοίπων προσβάσεων, όπως άλλωστε έγινε και τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς καθυστέρηση.

Η ΕΤΑΔ ΑΕ έχει αποδείξει έμπρακτα και επανειλημμένα την πρόθεσή της να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην ανάπτυξη του ΧΚΠ και, μέσω αυτού, της ευρύτερης περιοχής. Όπως καλά γνωρίζετε, έχει δρομολογηθεί ο εκ βάθρων εκσυγχρονισμός των αναβατήρων και των εν γένει εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του ΧΚΠ, με προϋπολογισμό εκατομμυρίων ευρώ, έργο στο οποίο η μεταξύ μας στενή συνεργασία έχει φέρει ήδη απτά αποτελέσματα. Μονομερείς κινήσεις, ιδίως ένδικες, διακινδυνεύουν τη συνεργασία αυτή και θα πρέπει να αποφεύγονται. Εν όψει όλων αυτών, η ΕΤΑΔ ΑΕ επιφυλάσσεται ρητά παντός δικαιώματός της.....

Σχόλιο του΄΄ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ΄΄
Είναι λυπηρό που  γίνεται τόση κουβέντα και μάλιστα αποπροσανατολιστική  και όχι εποικοδομητική ,  για τα αυτονόητα (π.χ ποιος  είναι αρμόδιος για τον εκχιονισμό δημόσιου οδικού δικτύου), αντί να αναζητούνται λύσεις (π.χ συσπείρωση δυνάμεων από τον κάθε Δήμο και ετοιμότητα ενός εκχιονιστικού μηχανήματος ) ,  ακόμα και από  άτομα που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις .

8 σχόλια:

  1. ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΠΑΡΝΑΣΣΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ Η ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ? Η ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΣ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ( ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ) ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ.
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ 200.000 ΕΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???
    ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ.
    ΄΄ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ κ. ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΦΤΕΡΟΛΑΚΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΩΣ?????
    Η ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ......ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πρέπει κατα την γνώμη σου 11.10 το μπλογκ να την κρυψει την απάντηση του ΕΟΤ;;;
    Καλά κάνει να βγάλουμε και εμείς τα συμπεράσματά μας.
    Εσένα γιατί σου .........κακοφαίνεται.
    Μήπως νοιώθεις ....ενοχές;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. THN ALLH FWTOBOLIDA THN PROSEXES ......ANWNYME?
    PROSEX ....ERXETAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΑΑΑΑ..ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΟΥΛΑ!
    ΤΑ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ....ΕΧΟΥΝ ΟΠΛΙΣΕΙ ΚΑΙ...
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανεξαρτήτως του ποιος έχει δίκιο ή άδικο επί του συμβατικού / νομικού μέρους της υπόθεσης του εκχιονισμού, μένω άναυδος από το γεγονός ότι οι δήμοι (δηλαδή, οι τοπικοί επιχειρηματίες) έχουν το θράσος να απαιτούν από τους πελάτες του ΧΚΠ (που εν μέρει είναι και δικοί τους πελάτες) να πληρώσουν για να μεγιστοποιηθεί ο δικός τους τζίρος. Είναι προκλητικό και το γεγονός ότι έστω και μερικώς ( το ΧΚΠ εκχιονίζει το δρόμο από Αράχωβα / Επτάλοφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή