Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

H ''Σκόνη του Χρόνου'' του Θόδωρου Αγγελόπουλου στις γαλλικές αίθουσες

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 θα βγει στις αίθουσες της Γαλλίας η ''Σκόνη του Χρόνου'', το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου που ξεκίνησε με το ''Λιβάδι που Δακρύζει''

Τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βερολίνου...
η τελευταία ολοκληρωμένη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου βγαίνει στις αίθουσες της Γαλλίας, φέρνοντας τον εκλιπόντα Θόδωρο Αγγελόπουλο πίσω στη χώρα που τον αγάπησε όσο καμία άλλη.
Στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 θα βγει στις αίθουσες της Γαλλίας η «Σκόνη του Χρόνου», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου που ξεκίνησε με το «Λιβάδι που Δακρύζει» και είχε κάνει την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, το Φεβρουάριο του 2009.
Η «Σκόνη του Χρόνου» αφηγείται την ιστορία του Α (τον υποδύεται ο Γουίλεμ Νταφόε), ενός Αμερικάνου σκηνοθέτη ελληνικής καταγωγής, ο οποίος γυρίζει μια ταινία πάνω στην ιστορία των γονιών του. Κεντρικό πρόσωπο, η Ελένη (την υποδύεται η Ιρέν Ζακόμπ), η οποία διεκδικεί το δικό της δικαίωμα στην αγάπη ανάμεσα σε δύο άντρες, τον Γιάκομπ (Μπρούνο Γκαντζ) και τον Σπύρο (Μισέλ Πικολί).
Το ταξίδι της κινείται παράλληλα με την Ιστορία και μπλέκεται στα γεγονότα των τελευταίων πενήντα χρόνων, που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα. Εξελίσσεται στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ρωσία, το Καζακστάν, τον Καναδά και τις Η.Π.Α., σημεία κομβικά στις εξελίξεις του πρόσφατου παγκόσμιου πολιτικοκοινωνικού σκηνικού. Τα πρόσωπα της ταινίας κινούνται σαν σε όνειρο, η σκόνη του χρόνου μπερδεύει τις μνήμες. Ο Α τις αναζητά και τις ζει στο παρόν.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο Flix
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου