Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι και πλημμύρισαν δρόμοι από την κακοκαιρία


Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Αττικής οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πέφτουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ στη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία, λόγω υπερχείλισης ποταμών γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων....

 Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική υπηρεσια έχει δεχθεί 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια κυρίως στα βόρεια - βορειοανατολικά προάστια και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη, τη Σταμάτα, τον Αγ. Στέφανο, την Κηφισιά, τη Λυκόβρυση, το Καστρί, το Διόνυσο, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό και το Χολαργό.
Μάλιστα, το πρωί, σε πλημμυρισμένο δρόμο στον Κάλαμο η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δυο άτομα που βρίσκονταν μέσα σε όχημα το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί.
Επίσης, εκτροπή κυκλοφορίας ισχύει στη Λεωφόρο Σταμάτας, από το 15ο χλμ. έως το 49ο χλμ., καθώς και στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου, στην περιοχή του Ωροπού, στο ύψος των Αγ. Αποστόλων, αλλά και στη Λεωφόρο Μαραθώνος.
Προβλήματα όμως καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Στη Φθιώτιδα διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαμίας –Ηράκλειας –Δαμάστας, λόγω υπερχείλισης παραποτάμου.
Στη Θεσσαλία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισαν οι εξής ποταμοί:
α) Καλέντζης Καρδίτσας, αποτέλεσμα, η στάθμη του νερού να υπερβεί τα 30 εκατοστά. Μεταφορά περίπου 600 ατόμων σε χώρο φιλοξενίας.
β) Παραπόταμος Καράμπαλης Καρδίτσας, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές περιοχές του Δ.Δ. Ρούσσου Καρδίτσας.
γ) Αυλάκι δ.δ. Μαγούλας Καρδίτσας, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου