Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τα πάνω κάτω έφερε η οικονομική κρίση στην αγορά των χριστουγεννιάτικων ειδών


Αναζητώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων...

 Τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και πέρυσι τέτοια εποχή τα καταστήματα που πωλούσαν στολίδια και δέντρα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των σπιτιών ήταν πολλά και γεμάτα με κόσμο που έκαναν αγορές. Φέτος η εικόνα τελείως... διαφορετική με την ατμόσφαιρα, γενικά στην πόλη, να μη θυμίζει ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι Χριστούγεννα. Τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη είναι ελάχιστα. 

Στην πραγματικότητα, χρειάζεται κανείς να ψάξει για να βρει ένα. Και όσα υπάρχουν, δεν θυμίζουν τίποτα από το πλούσιο παρελθόν τους, με τα ράφια που υπερχείλιζαν από στολίδια, τις χριστουγεννιάτικες μπάλες κάθε χρώματος και σχήματος που δημιουργούσαν τεράστιες πυραμίδες, τα χιλιάδες φωτάκια που αναβόσβηναν και τα πλαστικά δέντρα που κάλυπταν τα πεζοδρόμια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Λίγα στολίδια περιμένουν αυτούς των οποίων το εισόδημα αντέχει ακόμα. Τα περισσότερα είναι από περασμένες χρονιές, και μάλιστα με το καρτελάκι πάνω τους να γράφει ότι πωλούνται με έκπτωση ή ότι είναι προσφορά. Επίσης, όσα καταστήματα υπάρχουν δεν περιορίζονται στην πώληση στολιδιών, αλλά διαθέτουν και άλλα εμπορεύματα, ακόμη και είδη ένδυσης. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. ....αμα δε ρθεί η γριά απ το Μαρτίνο μαυρα Χριστούγεννα θα κάνουμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή