Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Ή το Μνημόνιο ή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Το μοντέλο της κυβερνητικής διακήρυξης παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

Το μοντέλο της κυβερνητικής διακήρυξης του προς δημιουργία ενιαίου κόμματος παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ 

κ. Αλέξης Τσίπρας...
 σήμερα Σάββατο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανοίγοντας την ομιλία του έκανε σκληρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαράς εκτιμώντας ότι είναι Πρώτον απομονωμένη από το λαό γιατί και τα τρία κόμματα που τη συγκροτούν τον εξαπάτησαν προεκλογικά και υπέκλεψαν την ψήφο του.Δεύτερον απολύτως εξαρτημένη από τους δανειστές και τους εγχώριους τρεμάμενους προστάτες της καθώς είναι τα μόνα ερείσματα της και Τρίτον τρομαγμένη από τις συνέπειες της υπογραφής της στο νέο Μνημόνιο γιατί η ώρα πλησιάζει και τα ψέματα τελειώνουν.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «από κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα είναι σαφές. Το ακούμε και στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διοργανώνουμε σ’ όλη την Ελλάδα, στην πορεία μας με το λαό. Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να βγάλει τον τόπο από τον γκρεμό του Μνημονίου. Γιατί ξέρει ότι έχει μπροστά του μία – και  μόνο μία – πραγματική επιλογή: ή το πρόγραμμα της οικονομικής και κοινωνικής εκκαθάρισης του Μνημονίου ή το πρόγραμμα για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ή το Μνημόνιο ή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε ότι «είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Για μας και για τα παιδιά μας. Να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν». 
Παρουσιάζοντας τις βασικέςαρχές του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ και συνοψίζεται στο τρίπτυχο:

ακύρωση, αναδιαπραγμάτευση, ανασυγκρότηση.     

Ακύρωση του Μνημονίου.

Aναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με αντικείμενο το μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμενό χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης».          

Ανασυγκρότηση της χώρας, σε αναπτυξιακή και παραγωγική κατεύθυνση.

Με ευρεία αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου. Με κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο.
Με πολιτικές στήριξης των πέντε παραγωγικών συμπλεγμάτων: του αγροτοδιατροφικού, το τουριστικού, το ενεργειακού, του συμπλέγματος της βιομηχανίας, των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και της έρευνας, καθώς επίσης και του κατασκευαστικού συμπλέγματος.
Με την ενίσχυση του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.
Της δημόσιας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Με τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών, στον περιφερειακό σχεδιασμό και την εφαρμογή των αναπτυξιακών πολιτικών».
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου