Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χιόνια σε Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σλοβενία - Πλημμύρες στη Βουλγαρία

Κακοκαιρία και χιονοπτώσεις πλήττουν από χθες την Κροατία, τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη και τη Σλοβενία με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.
Στην Κροατία...

λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στα ορεινά και των ισχυρών ανέμων, διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ζάγκρεμπ -Σπλιτ.
Στη νότια Λίκα και στη βόρεια Δαλματία, καθώς και σε τμήματα του Γκόρσκι Κόταρ απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών και τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στα βόρεια της Κροατίας, στα σύνορα με τη Σλοβενία, διακόπηκε χθες η κυκλοφορία, όταν κορμοί δέντρων έπεσαν στο οδόστρωμα λόγω των ισχυρών ανέμων. Πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν για να τους απομακρύνουν από δρόμο που οδηγεί σε δημοφιλή ορεινό προορισμό κοντά στο Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παραμείνουν αποκλεισμένοι στην περιοχή.
Κύμα ψύχους πλήττει από χθες και τη Σλοβενία με ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε μεγάλα τμήματα της χώρας. Επτά περιφερειακοί οδικοί άξονες παρέμειναν κλειστοί λόγω της υπερχείλισης ποταμών.

Στο δυτικό τμήμα της Σλοβενίας, στην περιφέρεια Γκόρισκο, πλημμύρισαν υπόγεια και διαμερίσματα. Στη Νόβα Γκόριτσα πλημμύρισαν το δημαρχείο, το δικαστήριο, το κτίριο του περιφερειακού αρχείου, το θέατρο, καταστήματα και αγροτικές εγκαταστάσεις. Σε χωριά της περιοχής προκλήθηκαν κατολισθήσεις και κινδύνευσαν σπίτια. Στο Στάγιερσκο περίπου 39.800 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Από χθες, χιονίζει στο όρος Μπιελάσνιτσα και σε άλλα τμήματα της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις και στο Σαράγεβο.
Η θερμοκρασία στη χώρα παρουσιάζει σημαντική πτώση και σε ορεινές περιοχές το θερμόμετρο δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου.
Στη Βουλγαρία, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν σήμερα κεντρικοί δρόμοι στη Σόφια, με αποτέλεσμα να διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων σε βασικές οδικές αρτηρίες.
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας, τις περιφέρειες Μπλαγκόεβγκραντ, Χάσκοβο, την περιοχή του Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα και το νότιο τμήμα της Βουλγαρίας. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου