Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου απο την παράταξη του κ.Γρίβα για την διακοπείσα συνεδρίαση


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ –ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ –ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Κάτω Τιθορέα  24.10.12
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας...
μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησαν με την πολιτική τους , την κατακραυγή των δημοτών και την εμφανή αδυναμία τους να συζητήσουν τα  σοβαρά θέματα που θέσαμε και που απασχολούν  τους δημότες μας  , εγκατέλειψαν  την συνεδρίαση του ΔΣ στις 23.10.12 με αφορμή την στιγμιαία φωνητική έκρηξη ενός δημότη. Είναι δεδομένο και αυτονόητο  ότι το σύνολο των δημοτικών συμβούλων , καταδικάζουν τέτοιου είδους  φραστικές επιθέσεις  από όπου και αν προέρχονται.
Κατά την  χθεσινή συνεδρίαση η παράταξη μας  έθεσε, με την διαδικασία «της προ ημερησίας διατάξεως», τέσσερα θέματα αιχμής που απασχολούν το σύνολο των δημοτών  και έχουν να κάνουν με :
  1. Την ύδρευση των τοπικών κοινοτήτων Ζελίου , Αγ. Παρασκευής , Δρυμαίας , Παλαιοχωρίου, Ξυλικών .
  2. Τα χρέη δημοτών προς τον Δήμο για τα τέλη ύδρευσης
  3. Την λήψη απόφασης του ΔΣ που θα απαιτεί  την ομαλή και απρόσκοπτη  λειτουργία του Κ.Υ Αμφίκλειας καθώς επίσης  και την συνέχιση λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Αμφίκλειας
  4. Την δρομολόγηση διαδικασιών για την  υλοποίηση  ώριμων  έργων (Γυμνάσια , Λύκεια κ.λ.π)
Το σύνολο σχεδόν της  πλειοψηφούσας παράταξης, εκφραζόμενη από τον κ. Δήμαρχο, δεν συναίνεσε για κανένα θέμα προκειμένου να συζητηθεί  προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου του ΔΣ να εξευρεθεί σύντομη νέα συνεδρίαση του ΔΣ, ενέργεια που επίσης δυστυχώς δεν έγινε   δεκτή από τον κ. Δήμαρχο. Αντί των ανωτέρω θεμάτων ο κ. Δήμαρχος , προς έκπληξη όλων , ζήτησε να συζητηθεί εκτάκτως στο ΔΣ και να ληφθεί  απόφαση,  για την μεταφορά των χρημάτων του Δήμου από Ελληνική τράπεζα νομίμως λειτουργούσα, σε άλλο υποκατάστημα   άλλης Ελληνικής τράπεζας με την δικαιολογία, χωρίς να παρουσιάσει όμως  κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ότι ο Δήμος κινδυνεύει να χάσει τα χρήματα του αν δεν το πράξει. Η ύποπτη αυτή συμπεριφορά του Δημάρχου είναι αυτονόητο ότι αφ` ενός μεν δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις συναλλαγές του Δήμου με τα πιστωτικά ιδρύματα της περιοχής και αφ` ετέρου πυροδοτεί  εκ νέου παλαιές, τοπικιστικού χαρακτήρα διαφορές με ενδεχόμενο να προκληθούν  ανεξέλεγκτες καταστάσεις  .
Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε από  τον Δήμαρχο  αφού αναλογιστεί τις ζημίες  που προκάλεσε στο Δήμο με αυτήν του την ενέργεια να επανορθώσει άμεσα  , άλλως η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο .
Η παράταξη μας από κοινού με όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας , κάνοντας χρήση του δικαιώματος που απορρέει από τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, κατέθεσε ήδη πρόταση συζήτησης των ανωτέρω θεμάτων στον πρόεδρο του ΔΣ προκειμένου να  συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση εντος του προβλεπόμενου χρόνου.
Τέλος  για μια άλλη φορά καλούμε  τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή να αναλάβουν  τις ευθύνες τους να σταματήσουν να υπεκφεύγουν και να ασχοληθούν επιτέλους  με τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας.
 Για την Δημιουργία –Προοπτική-Ανάπτυξη
 Ιωάννης Γρίβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου