ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, Ε" ΤΑΞΗ 2012 - Tα γεγονότα της εποποιίας του 1940


 Ένα μάθημα της νεώτερης ιστορίας μας, πολύ διαφορετικό και καλλίτερο από το συνηθισμένο το οποίο γίνεται στην σχολική αίθουσα και μέσα από τα βιβλία...
είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν σήμερα 24.10.2012 τα παιδιά της Ε' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Αμφίκλειας Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα και μέσα στην εκπαιδευτική λειτουργία, η δασκάλα τους κα Ε. Πανουργιά κάλεσε Αμφικλειώτες, άνδρες και γυναίκες της "παλιάς φρουράς," οι οποίοι πρόθυμα και με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε σαν σκοπό το να αφηγηθούν στα παιδιά, τα γεγονότα της εποποιίας του 1940 και της σκληρής Γερμανοϊταλικής Κατοχής που ακολούθησε, όπως τα έζησαν σαν κάτοικοι της περιοχής, αυτοί και οι οικογένειές τους. Εξαιρετικές οι εντυπώσεις και οι απορίες των μικρών μαθητών και μαθητριών, πήραν κατάλληλες απαντήσεις από τους μεγάλους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ήταν και οι φυσικοί πρόγονοι [γιαγιάδες & παππούδες] των παιδιών. Ευχή και προτροπή για συνέχεια, σε αυτή την θαυμάσια και δημιουργική σύζευξη των γενεών.  
Δ. Καλπύρης
  Αμφίκλεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
Το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.