Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, Ε" ΤΑΞΗ 2012 - Tα γεγονότα της εποποιίας του 1940


 Ένα μάθημα της νεώτερης ιστορίας μας, πολύ διαφορετικό και καλλίτερο από το συνηθισμένο το οποίο γίνεται στην σχολική αίθουσα και μέσα από τα βιβλία...
είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν σήμερα 24.10.2012 τα παιδιά της Ε' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Αμφίκλειας Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα και μέσα στην εκπαιδευτική λειτουργία, η δασκάλα τους κα Ε. Πανουργιά κάλεσε Αμφικλειώτες, άνδρες και γυναίκες της "παλιάς φρουράς," οι οποίοι πρόθυμα και με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε σαν σκοπό το να αφηγηθούν στα παιδιά, τα γεγονότα της εποποιίας του 1940 και της σκληρής Γερμανοϊταλικής Κατοχής που ακολούθησε, όπως τα έζησαν σαν κάτοικοι της περιοχής, αυτοί και οι οικογένειές τους. Εξαιρετικές οι εντυπώσεις και οι απορίες των μικρών μαθητών και μαθητριών, πήραν κατάλληλες απαντήσεις από τους μεγάλους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ήταν και οι φυσικοί πρόγονοι [γιαγιάδες & παππούδες] των παιδιών. Ευχή και προτροπή για συνέχεια, σε αυτή την θαυμάσια και δημιουργική σύζευξη των γενεών.  
Δ. Καλπύρης
  Αμφίκλεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.