Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Πολύτεκνος αγρότης με Ferrari και ιερέας με καταθέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ!

- Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής ανακάλυψε το ΣΔΟΕ
- Άνεργη από τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- με καταθέσεις 290.000 ευρώ
- Εταιρεία απέκρυψε από την εφορία 5 εκατομμύρια ευρώ
- Αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις με εικονικά τιμολόγια



Όπως αναφέρει το newsit, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, που συνεχώς ανακαλύπτει το ΣΔΟΕ. Στη Στερεά Ελλάδα όπως είναι γνωστό έχει γίνει "πάρτι" με τα πλαστά τιμολόγια των αγροτών-παραγωγών, που πήραν εκατ. ευρώ σε επιστροφή ΦΠΑ. Οι περισσότερες τρανταχτές περιπτώσεις εντοπίστηκαν στη Βοιωτία, όπως ο πολύτεκνος αγρότης με τη Ferrari, αλλά και άλλες κραυγαλέες περιπτώσεις.

Το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" φέρνει στο φως κάποιες απο αυτές:

-Γιατρός μαιευτήρας από την Λιβαδειά είχε καταθέσεις 1.200.000 ευρώ και από την ανάλυση των λογαριασμών του προκύπτει ότι του τα κατέθεταν απευθείας οι πελάτες του, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια είχε δηλώσει εισοδήματα 300.000 ευρώ.

-Πολύτεκνος αγρότης από την περιοχή της Θήβας που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ, διαθέτει διθέσια Ferrari 4.500 cc. Εκτός αυτού όμως, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν και λογαριασμούς με καταθέσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί και το αυτοκίνητο δεσμεύτηκαν.

-Ιερέας διατηρούσε λογαριασμούς με καταθέσεις 1 εκ. ευρω που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωνε με τη σύζυγό του. Πλήρωσε 531.000 ευρώ.

-Δύο αγρότες στη Ναύπακτο, με πλαστά τιμολόγια έπαιρναν επιδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

-Άνεργη απο τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- με καταθέσεις 290.000 ευρώ μέσα σε 2 χρόνια.

-Γνωστός ξενοδόχος από τη Ρόδο και άλλοι 2 συνάδελφοί του συνελήφθησαν γιατί έκοβαν πλαστά τιμολόγια.

-Νομικός της ΕΕ έκρυψε εισοδήματα πάνω απο 5 εκατ. ευρώ. Δεσμεύτηκε 1.5 εκατ. από τους λογαριασμούς του.

-Καθηγητής ΑΕΙ, ο οποίος μέσα σε τρεις μέρες έλαβε εμβάσματα τριών εκατομμυρίων ευρώ, κάποια από τα οποία έστειλε και ο ίδιος στον εαυτό του, ενώ δήλωνε 100.000 ευρώ το χρόνο. 

-Εταιρία αγοραπωλησίας χρυσού της Αθήνας, δεν έκοψε ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού κι έτσι απέκρυψε από την εφορία έσοδα 5 εκατ. ευρώ.

-Οδοντίατρος από τη Γλυφάδα δήλωσε στην εφορία εισοδήματα περίπου 277.000 για την περίοδο 2007-2010 ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις 610.535 ευρώ.

Επίσης, εντοπίστηκε ένας γιατρός που είχε τραπεζικές καταθέσεις 5 εκατ. ευρώ, ενώ την τελευταία πενταετία είχε δηλώσει εισοδήματα συνολικά μόλις 300.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου