Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζεται νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον αμπελοοινικό τομέα



Με εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου συναντήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον αμπελοοινικό τομέα, στον οινοτουρισμό και κυρίως την πορεία υλοποίησης του ειδικού μέτρου στήριξης της ΚΟΑ Οίνου ...
«Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» που εφαρμόζεται για τέταρτη χρονιά στη χώρα μας, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Ήδη, μετά την έκδοση 45 υπουργικών αποφάσεων ένταξης στο πρόγραμμα Ιδιωτικών και Συνεταιριστικών Οινοποιητικών Επιχειρήσεων καθώς και Ομάδες αυτών, ο Υπουργός προχωρά στην υπογραφή συμβάσεων με τους δικαιούχους προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των δράσεων στις τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, ο Καναδάς και η Ελβετία.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της ΚΟΑ Οίνου, εστιάζοντας στα δικαιώματα φύτευσης του αμπελουργικού δυναμικού, καθώς και στην αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου και την θεσμική ανασυγκρότηση του τομέα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης με δήλωσή του τόνισε:
«Ο αμπελοοινικός τομέας αποτελεί σημαντικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας. Στηρίζουμε το κρασί ως αγροτικό προϊόν και στοχευμένα καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για τη μέγιστη αξιοποίηση του προγράμματος της προώθησης και προβολής του ελληνικού κρασιού.
Στην κατεύθυνση να κρατήσουμε βιώσιμο τον οινικό τομέα προσπαθούμε με ισχυρές θέσεις και επιχειρήματα σε όλα τα επίπεδα για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και αειφορία του ελληνικού αμπελώνα που προμηθεύει την πολύτιμη και ποιοτική πρώτη ύλη για την οινοποιία».
Επιπλέον, όπως δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, «σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο συγκροτούμε Ομάδα Εργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, έργο της οποίας είναι η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου του αμπελοοινικού τομέα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. Στην προσπάθειά μας αυτή θεωρούμε σημαντική την παρουσία και ενεργή συμμετοχή του κλάδου».
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου