Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πράσινη φούσκα για τις καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία


Πράσινη φούσκα ολκής αποδεικνύονται τα όσα επί δύο χρόνια σκηνοθετούσε και καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ότι δήθεν υπάρχει συμφωνία με τις ελβετικές τράπεζες πως, ...
εάν λάβουν ατομικές εξουσιοδοτήσεις από τους Έλληνες βουλευτές, αυτές θα αποστείλουν τα στοιχεία με τα ονόματα όσων διαθέτουν καταθέσεις στα ιδρύματά τους.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Ε.Τ.», η Ενωση Ελβετικών Τραπεζών απέστειλε έγγραφο με το οποίο αρνείται την παροχή οποιουδήποτε τέτοιου στοιχείου!
Ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει την απόφαση της Ν.Δ. τότε να μην αφήσει τους βουλευτές της να υπογράψουν αυτές τις ατομικές εξουσιοδοτήσεις συμμετέχοντας έτσι στο παιχνίδι εντυπώσεων με το οποίο ήθελε το ΠΑΣΟΚ να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.
Αξίζει, πάντως, τις επόμενες ημέρες να διερευνηθεί το σκεπτικό αυτής της άρνησης. Δηλαδή, υπήρξε ποτέ κάποια συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών που αθετήθηκε από τους Ελβετούς ή οι ελβετικές εποπτικές αρχές δεν αναγνωρίζουν τη Βουλή των Ελλήνων ως αρμόδια για να της στείλουν αυτά τα στοιχεία;
Όπως επίσης και ποια θα είναι η αντίδραση του πρώην Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, που έβαλε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων να συμπληρώνουν αιτήσεις και μετά τις ανακοίνωνε στην Ολομέλεια «καρφώνοντας» τους βουλευτές της Ν.Δ. ως δήθεν τους μόνους που δεν ήθελαν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή!
ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου