Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείνουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα διοικητικά δικαστήρια


«Παραλύει» από την ερχόμενη Δευτέρα και η Διοικητική Δικαιοσύνη καθώς (και) η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε να μπει για τα καλά στο «χορό» των κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει οι υπόλοιπες δικαστικές ενώσεις, αντιδρώντας στο νέο «ψαλίδισμα» των αποδοχών τους. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας... τακτικής συνέλευσής τους τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισαν: 
-Την αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, από την έναρξη του δικαστικού έτους, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.
-Τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δικαστικών αποφάσεων, πλην όλως εξαιρετικών περιπτώσεων.
-Την αποχή, κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία, ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.
-Τη συμμετοχή στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2012.

Σε ψήφισμά της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφέρει πως οι διοικητικοί δικαστές «έχουν πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία της χώρας κατά τα τελευταία έτη» και «για αυτό το λόγο ποτέ δεν ζήτησαν την εξαίρεσή τους από μέτρα που αφορούν περικοπές των αποδοχών τους». Επίσης, τονίζουν ότι έχουν συντελέσει αποκλειστικά στην επίτευξη του στόχου της μείωσης των φορολογικών υποθέσεων, για τον αριθμό των οποίων, όπως λένε δεν ευθύνονται ίδιοι. Όπως επισημαίνουν οι δικαστές, πλέον, χειρίζονται αριθμό υποθέσεων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά σε σημαντικό ποσοστό τα όρια που τίθενται από τους κανονισμούς λειτουργίας των δικαστηρίων τους.

Παρ’ όλα αυτά, αναφέρουν, «η υπεύθυνη αυτή στάση μας έχει παρεξηγηθεί από την τωρινή, όσο και την προηγούμενη Κυβέρνηση και έχει εκληφθεί αφενός ως δεδομένη αφετέρου ως ένδειξη αδυναμίας, με αποτέλεσμα τη διαφαινόμενη υπέρμετρη περικοπή των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 01.07.2012, η οποία συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των καθαρών αποδοχών, συνολικά την τελευταία διετία». 

Στην ….αναμονή η Τρόικα 


Εν τω μεταξύ, στην …αναμονή κρατά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την τρόικα τα μέλη της οποίας ζήτησαν να συναντηθούν με το προεδρείο της Ένωσης. Η κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου πρόεδρος της Ένωσης απαντώντας από στο αίτημα της τρόικας για συνάντηση της ζήτησε να προσδιορίσει το αντικείμενο της συνάντησης, επικαλούμενη την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Τα μέλη της τρόικας ανέφεραν ότι ζητούν μια συνάντηση εργασίας με αντικείμενο των επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, χωρίς να θέλουν να παρέμβουν στην λειτουργία της Δικαιοσύνης. Την τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συνάντηση αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. 

Πάντως, σχεδόν …πολεμική είναι και η διάθεση των δικαστικών λειτουργών απέναντι στα μέλη της τρόικας. Νωρίς σήμερα το πρωί υπήρξε έντονη φημολογία ότι τα μέλη της επρόκειτο να επισκεφθούν τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.  Δικαστικοί υπάλληλοι δήλωναν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την είσοδο των μελών του κλιμάκιου στα δικαστήρια. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου