Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Φορο-σοκ στα ακίνητα – 3 δισ. φόροι ακόμη και στα ... χωράφια!

- Τέλος το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και ο ΦΑΠ, έρχεται νέος φόρος για 6,6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες
- Αγροί, αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου θα μπουν στο στόχαστρο με τσουχτερό φόρο
- Οι αντικειμενικές αξίες επεκτείνονται παντού για να πληρώσουν ΟΛΟΙ
- Υπάρχει μόνο ΜΙΑ εξαίρεση – Ποιοι δεν θα πληρώνουν το νέο φόρο

Τα σπασμένα δύο και τριών ετών για τους απλήρωτους φόρους λόγω αδυναμίας του κράτους θα τα πληρώσουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες που έχουν στην ιδιοκτησία τους ακόμη και ένα χωράφι.

Μπορεί το διαβόητο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ να φεύγει από τη ζωή μας, όμως έρχεται ο νέος ενιαίος φόρος στον οποίο θα ενταχθεί και ο ΦΑΠ και έτσι από τα 2,5 εκατομμύρια που ήταν τα έσοδα του κράτους θα ανέλθουν στα 3 δισ.


Ουσιαστικά όμως θα μπουν στο στόχαστρο οι πάντες. 5.6 εκατομμύρια πολίτες που έχουν στο όνομά τους οποιοδήποτε ακίνητο (ηλεκτροδοτούμενο ή μη) αλλά και 1 εκατομμύριο νομικά πρόσωπα.


Το νέο σχέδιο προβλέπει να μπουν στον φόρο όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα, πλην των εκτάσεων εκείνων που ανήκουν στου ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ.


Προσοχή όμως και οι αγρότες θα πληρώσουν για τα ακίνητά τους, θα εξαιρεθούν μόνο οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ουσιαστικά, σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” ο νέος φόρος θα συμπεριλάβει ακόμη και τα ακίνητα που σήμερα φοροαπαλλάσσονται.

 Δηλαδή μιλάμε για αγρούς, αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου εκτάσεις, ακόμη και τις εκτάσεις στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά.

Πως θα γίνει αυτό;

Με την επέκταση των αντικειμενικών αξιών παντού οι οποίες θα υπολογιστούν από τις εφορίες με βάση την αγοραία αξία στην περιοχή ή με βάση τις τιμές ζώνης που ήδη υπάρχουν.

newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου