Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Καύσιμα: από “πειραγμένες” αντλίες το 30% του όγκου καυσίμων

Ποσοστό 30% του διακινούμενου όγκου καυσίμων περνάει από«πειραγμένες» αντλίες που δίνουν στον καταναλωτές λιγότερο καύσιμο από αυτό που αναγράφεται στην...
οθόνη υποστήριξαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Η οικονομική ζημία για τους άτυχους καταναλωτές υπολογίζεται...

σε 12 λεπτά ανά λίτρο καυσίμου.

Αντίστοιχα, το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο κίνησης ανάρχεται σε 250 με 400 εκατ. Ευρώ ενώ στη βενζίνη σε 50 με 100 εκατ. Ευρώ (συνολικά στα καύσιμα 300 εκατ. Ευρώ με 500 εκατ. Ευρώ).

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ψυχογιός και ο γενικός γραμματέας κ.Αλιγιζάκης τόνισαν πως τα προβλήματα του λαθρεμπορίου και της απάτης των καταναλωτών με «πειραγμένες» αντλίες αυξάνονται, με αποτέλεσμα να στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός και να υφίστανται τις επιπτώσεις της κρίσης όσοι δεν δέχονται να παρανομήσουν.

Όσον αφορά στον ψηφισμένο νόμο για την αγορά καυσίμων, που προβλέπει πέραν των άλλων το σύστημα εκροών-εισροών που ζητούν επί μία δεκαετία οι ενώσεις των βενζινοπωλών, όπως η ΟΒΕ, ο κ. Ψυχογιός σημείωσε ότι παραμένει είναι ανενεργός, καθώς δεν εκδόθηκαν οι επτά εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις που προβλέπει.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις καυσίμων σημείωσαν σημαντική πτώση (σε όγκο) το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου