Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

24χρονος από τον Άγιο Κωνσταντίνο ο εγκλωβισμένος . Σε εξέλιξη η επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ.(φωτογραφίες)


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το βράδυ επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα από το βουνό στο ύψος που βρίσκονται οι σήραγγες του Αγ.Κων/νου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περαστικοί τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία. Λίγο αργότερα στο σημείο έφθασε και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία προκειμένου να κατεβάσουν τον άνδρα από το βουνό.
Πρόκειται για 24χρονο από τον Άγιο Κωνσταντίνο που έφυγε από το σπίτι του στις 5 το απόγευμα για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του. Ωστόσο άγνωστο πως έφτασε σε ιδιαίτερα δύσβατο μέρος και εγκλωβίστηκε.
Αυτή την ώρα 5 άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ με την συνδρομή ενός πολίτη που γνωρίζει την περιοχή προσπαθούν να τον προσεγγίσουν. Πάντως σύμφωνα με όλα τα στοιχεία είναι καλά στην υγεία του.
Νεότερη ενημέρωση
 Με την βοήθεια ενός πολίτη που κυνηγά στην περιοχή, οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσουν με ασφάλεια στον νεαρό ήταν να μετακινηθούν περίπου 500 μέτρα και να περπατήσουν στο βουνό. Χωρίς μονοπάτι και με το σκοτάδι να δυσκολεύει την προσπάθεια τους, οι άνδρες της ΕΜΑΚ, έχοντας μαζί τους και τον κυνηγό, ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης στις 23:00
Χρειάστηκαν περίπου δυόμιση ώρες για να φτάσουν στον 24χρονο, να τον απεγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο όπου τον περίμενε ο αδερφός του και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Κατάκοπος,τρομαγμένος αλλά φανερά ανακουφισμένος από το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του έπεσε στην αγκαλιά του αδερφού του και στην συνέχεια μπήκαν μαζί στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Λαμίας για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.



http://lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου