Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Νέα ώθηση στις έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του, ενδέχεται να δώσει πλήθος αντικειμένων, που εντοπίστηκαν μετά από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο διαμέρισμα της οδού Τυμφρηστού 21 στη Λαμία, το... 

οποίο είχε νοικιάσει ο 29χρονος Τάσος Θεοφίλου χρησιμοποιώντας το ως κρησφύγετο.
Ειδικότερα, βρέθηκαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα laptop, ένας εκτυπωτής, μία συσκευή πλαστικοποίησης, δύο κουτιά με διαφάνειες πλαστικοποίησης, ένα κινητό τηλέφωνο, πολλά βιβλία και το ποδήλατο - κάμερα με το οποίο βιντεοσκοπούσε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Λαμίας.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να εξεταστούν.
Ιδιαίτερη βαρύτητα από την ΕΛΑΣ δίδεται στο κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εαν από αυτό έχουν γίνει κλησεις σε άτομα που ενδεχομένως συμμετείχαν στη ληστεία της Πάρου ή σε άλλα με τα οποία ο Θεοφίλου είχε διαπράξει άλλες έκνομες ενέργειες.
Το αλεξίσφαιρο εξετάζεται εαν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια ληστεία, ενώ από τον σκληρό δίσκο του Η/Υ οι στυνομικοί ευελπιστούν να βρουν στοιχεία που να συνδέουν τον συλληφθέντα με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Σφίγγει ο κλοιός
Δύο ακόμη αντιεξουσιαστές αναζητούν οι αστυνομικοί ως συνεργούς του 29χρονου θεολόγου για τη φονική ληστεία στην Πάρο. Παρόλο που ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αρκέστηκε να πει πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε κοντά στους υπόλοιπους δράστες», οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι ότι, όπως ο Τάσος Θεοφίλου, έτσι και οι υπόλοιποι δράστες προέρχονται αμιγώς από τον χώρο της τρομοκρατίας και ότι η ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Νάουσα ήταν μια κίνηση για την ενίσχυση του «κοινωνικού ταμείου» τους.
«Δεν αποκλείεται να είναι τα... υπολείμματα των ...Πυρήνων..., που το 2010 ήταν στα μετόπισθεν, αλλά αποφασίζουν να ξανασυστήσουν την τρομοκρατική ομάδα που διέλυσαν οι συλλήψεις του επιχειρησιακού τομέα της οργάνωσης», είπε στο «Εθνος» στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής.
Οι έρευνες στην Πάρο συνεχίζονται, καθώς οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποια από τα μέλη είτε να έχουν βρει κατάλυμα στο νησί, είτε να έφυγαν λίγες μέρες μετά, όπως έκανε και ο 29χρονος. Οι λίστες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων εκείνων των ημερών επανεξετάζονται, όπως επίσης και οι κλήσεις του κινητού τηλεφώνου του νεαρού θεολόγου, που βρέθηκε στο σημείο.
Μετά και τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών όλης της ομάδας, οι ειδικοί ελπίζουν ότι κάποιοι θα αναγνωρίσουν τα άτομα αυτά στην Πάρο ή σε άλλο νησί των Κυκλάδων. Την ίδια στιγμή, επείγον σήμα έχει σταλεί σε αστυνομικές υπηρεσίες στην επαρχία, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αν οι φιγούρες των ληστών της Νάουσας εικονίζονται και σε άλλα βίντεο ληστειών τραπεζών...
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις έρευνες δίνεται και στο κλεμμένο opel corsa που χρησιμοποίησε ο Τάσος Θεοφίλου και οι συνεργοί του για να ληστέψουν την τράπεζα της Πάρου. Και αυτό γιατί -όπως και επίσημα διαβεβαίωσε η αστυνομία- είχε χρησιμοποιηθεί και σε ληστεία που είχε σημειωθεί το 2010 σε πολυκατάστημα στο Ελληνικό.
Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται και στον χώρο του ποινικού εγκλήματος, για να διαπιστώσουν τυχόν «συνεργασίες», αλλά και για να απαντηθούν ερωτήματα για το πώς ο 29χρονος και οι υπόλοιποι έβρισκαν τα όπλα.
Αυτό είναι, σύμφωνα με τους εξειδικευμένους αξιωματικούς, και το βασικό μήνυμα που προκύπτει από τη σύλληψη του 29χρονου Τάσου Θεοφίλου. Οτι, δηλαδή, η νέα γενιά τρομοκρατών είχε αποφασίσει την επανεμφάνισή της. Και για να μπορέσει να δράσει, έπρεπε να γεμίσει το «ταμείο» της. Το νέο «αντάρτικο» πόλης οργανωνόταν, αλλά τα λάθη που έκαναν τα μέλη του στην Πάρο, μετά και τη μη προγραμματισμένη δολοφονία του 54χρονου Δημήτρη Μίχα, ήταν μοιραία για τη διακοπή της δράσης τους πριν ακόμη καλά καλά αρχίσει.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου