Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στον αέρα η Σούπερ Λίγκα!

Βέροια, Κέρκυρα και Λεβαδειακός πήραν το πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ Άρης, Παναθηναϊκός, Πανθρακικός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς, ΟΦΗ και Πανιώνιος πήραν διορία μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή μία μέρα πριν από την έναρξη. 

Μόλις τρεις ήταν οι ομάδες που πήραν σήμερα Τρίτη το πιστοποιητικό συμμετοχής στο ερχόμενο πρωτάθλημα μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτές που παρουσίασαν έναν πλήρη φάκελο και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα ήταν οι Βέροια, Κέρκυρα και Λεβαδειακός.

Οι Άρης, Παναθηναϊκός, Πανθρακικός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς, ΟΦΗ και Πανιώνιος πήραν παράταση μέχρι την Παρασκευή, με τους φακέλους τους να παρουσιάζουν ελλείψεις. Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται Άρης, Παναθηναϊκός και Πανθρακικός, στους οποίους το πρόβλημα ήταν η εγγυητική, κάτι που μπορεί να λυθεί σύντομα ή ακόμα και να αγωνιστούν στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας χωρίς να έχουν πάρει το πιστοποιητικό.

Οι λόγοι που δεν πήραν το πιστοποιητικό

Όπως αναφέραμε οι Άρης, Παναθηναϊκός και Πανθρακικός δεν είχαν εγγυητική επιστολή και γι' αυτό υπήρξε αρνητική εξέλιξη με την ΕΕΑ, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα συμμετοχής τους. Όσον αφορά τις υπόλοιπες και τα προβλήματα που είχαν, ο ΠΑΟΚ δεν είχε επίσης εγγυητική επιστολή, ενώ είχε λήξει και η φορολογική του ενημερότητα.

Η ΑΕΚ, δεν είχε ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα και μπορεί στο πρώτο σκέλος η λύση να βρέθηκε σήμερα, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να τρέξουν για να πάρουν την ασφαλιστική ενημερότητα.

Όσον αφορά τον ΟΦΗ δεν είχε επίσης εγγυητική επιστολή, αλλά και φορολογική ενημερότητα, ενώ ο Πανιώνιος δεν είχε ούτε εγγυητική επιστολή, αλλά και ούτε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο Πλατανιάς αντιμετωπίζει άλλου είδους πρόβλημα, το οποίο είναι η μη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που είναι σίγουρο πως δεν προλαβαίνει να γίνει μέχρι την Παρασκευή. Αν ωστόσο οι Χανιώτες δείξουν πως υπάρχουν τα λεφτά, τότε θα αγωνιστούν κανονικά.

Κλείνοντας αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχουν δοθεί λύσεις, η ΕΕΑ θα παραπέμψει τις ομάδες στις πειθαρχικές επιτροπές, όπου και αυτές θα αποφασίσουν το τι θα γίνει. Το πιο πιθανό πάντως είναι να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα και οι ΠΑΕ που δεν είχαν πλήρεις φακέλους να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως λίγες μέρες πριν την έναρξη της Σούπερ Λίγκας όλα παραμένουν στον αέρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου