Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Σε ύφεση βρίσκεται μετά από πέντε ημέρες, η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει το σύνολο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν από την Τετάρτη 8 Αυγούστου, ημέρα έναρξης της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος αποτελούνται από64 πυροσβεστικά οχήματα, 175 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρα, επιχείρησαν και βρίσκονται και σήμερα σε ετοιμότητα 15 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα κινητοποίησε 27 ειδικά οχήματα (υδροφόρες -μηχανήματα)από ιδιώτες και την αυτοδιοίκηση καθώς και εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης στις οποίες συμμετείχαν 128 άτομα με 12 οχήματα.
Επίσης, έγινε αποδεκτή η βοήθεια που προσφέρθηκε από τη σερβική κυβέρνηση, αποτελούμενη από 49 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, καθώς και από την κυβέρνηση τηςΒουλγαρίας, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 8 πυροσβέστες.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο μέτωπο Αγίου Όρους κινητοποιήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας 314 άνδρες του Ελληνικού Στρατού με 25 ειδικά μηχανήματακαθώς και δύο ελικόπτερα τύπου Chinook.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου