Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ρωσία και Βουλγαρία στέλνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο Άγιον Όρος

Διεθνή κινητοποίηση έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά στο Άγιον Όρος, αφού μετά τη Σερβία η Ρωσία και η Βουλγαρία στέλνoυν δυνάμεις προκειμένου να...
ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης.

Η Μόσχα σχεδιάζει την άμεση αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών, ενώ έχει υπάρξει επικοινωνία με τις αρχές του Όρους αλλά και την ελληνική κυβέρνηση.


«Επικοινωνήσαμε με την Ρωσία η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς στέλνοντας πυροσβεστικά αεροσκάφη. Κατά την συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό του το ανακοίνωσα και του ζήτησα να βοηθήσει η κυβέρνηση ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και να έχουμε αυτήν την συνδρομή. Μου απάντησε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να περιοριστεί η πυρκαγιά . Πληροφορούμε ότι τα αεροσκάφη από την Ρωσία έρχονται», ανέφερε στο enikos.gr ο Πρωτοεπιστάτης της Ιεράς Επιστασίας Αγίου Όρους, πατέρας Μάξιμος Ιβηρίτης, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, ενισχύσεις καταφθάνουν και από τη Βουλγαρία, με τα ΜΜΕ της χώρας να αναφέρουν ότι από την Παρασκευή βρίσκονται στο Άγιο Όρος 10 πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Μπλαγκόεβγκραντ με κύριο μέλημα την προστασία της Μονής Ζωγράφου.

Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι Βούλγαροι αξιωματικοί της δασοκομίας ταξιδεύουν στο Άγιο Όρος για να ενταχθούν στην πυρόσβεση. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από 18 άτομα συνοδεύεται από τρία ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση πυρκαγιάς.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου