Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Εργασίες συντήρησης αναβατήρων,χιονοστρωτήρων και λοιπών εγκαταστάσεων ΧΚΠαρνασσού


Πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι κάθε καλοκαίρι το ΧΚΠ κλείνει και ανοίγει πάλι λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Κι όμως στην πραγματικότητα οι σπουδαιότερες εργασίες πάνω στο χιονοδρομικό κέντρο διεξάγονται το καλοκαίρι αφού είναι η κατεξοχήν εποχή συντηρήσεων!
 Κι ενώ βρισκόμαστε ήδη στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, με ταχύτατους ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες συντήρησης και προετοιμασίας των αναβατήρων, χιονοστρωτήρων και των λοιπών εγκαταστάσεων του ΧΚ Παρνασσού.
Τις εργασίες διεξάγει η Κοινοπραξία ''ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ - ΥΙΟΙ Ν. ΝΟΥΛΙΚΑ ΟΕ’’ που έχει αναλάβει την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής διαχείρισης της λειτουργίας του ΧΚΠ για την τριετία 2011-2014.
Αμέσως μετά τη λήξη της χειμερινής περιόδου ξεκρεμάστηκαν οι καρέκλες των αναβατήρων και ξεκίνησε η προγραμματισμένη ετήσια συντήρηση από ειδικευμένο προσωπικό. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν εργασίες ποιοτικών μη καταστροφικών ελέγχων 5ετίας σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης, έλεγχοι και λίπανση συρματόσχοινων, συντήρηση θερμικών μηχανών και γεννητριών, συντήρηση ηλεκτροκινητήρων και συντήρηση αυτοματισμών.
Ήδη από τις αρχές Ιουλίου οι προβλεπόμενες από τον χρονικό προγραμματισμό αποσυμπλεκόμενες πένσες του αναβατήρα ΗΡΑΚΛΗ βρίσκονται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρίας ΡΟΜΑ για την επιθεώρηση – συντήρηση 5ετίας από τους Γάλλους τεχνικούς.
Τα διαστρωτικά οχήματα αποσυναρμολογήθηκαν πλήρως, ελέγχθηκαν, συντηρήθηκαν και ρυθμίστηκαν εκ νέου από ειδικό συνεργείο Ιταλών τεχνικών της εταιρίας PRINOTH που έμεινε στον Παρνασσό για περισσότερες από 10 ημέρες.
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες συντήρησης και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του ΧΚΠ (καυστήρες, λεβητοστάσια, υποσταθμοί, κτίρια, πυλώνες νυχτερινού φωτισμού κλπ) ώστε να είναι σε ετοιμότητα για την επόμενη χιονοδρομική περίοδο. Στον τομέα των πιστών σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συντήρηση των πιστών και των ξύλινων χιονοπαγίδων και η βελτίωση των πινακίδων σήμανσης του βουνού.
Με το σωστό προγραμματισμό των εργασιών και τη μεθοδική δουλειά όλων των εργαζομένων στο ΧΚΠ, ετοιμαζόμαστε για την προσεχή χιονοδρομική περίοδο έχοντας στόχο την ΕΥΡΥΘΜΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ και ΑΣΦΑΛΗ λειτουργία των εγκαταστάσεων.


Σχετικά με το έργο εκσυγχρονισμού αναβατήρων του ΧΚΠ, η σχετική ομάδα και ο εργολάβος Doppelmayr έχει σηκώσει τα μανίκια και «τρέχει» για την έκδοση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων. Στόχος τα Χριστούγεννα 2013 να απολαύσετε τους νέους αναβατήρες Αφροδίτη, Βάκχο και Δία.

Για το ΧΚΠ
Σωτήρης Γιαννόπουλος
ΠΗΓΗ : snowclub.gr


Συνημμένη Φωτογραφία: Hercules.jpgΣυνημμένη Φωτογραφία: 100_0384.JPGΣυνημμένη Φωτογραφία: 100_0335.JPGΣυνημμένη Φωτογραφία: 100_0327.JPGΣυνημμένη Φωτογραφία: 100_0311.JPGΣυνημμένη Φωτογραφία: 100_0307.JPGΣυνημμένη Φωτογραφία: 100_0306.JPGΣυνημμένη Φωτογραφία: MESOGEIOS-NOULIKAS.jpg
















































s
























































































/s*78+457/745*//s748i/7+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου