Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ποιός βάζει τα παιδικά χέρια να ζωγραφίζουν αγκυλωτούς σταυρούς στην πόλη μας


Το τελευταίο διάστημα φασιστικά σύμβολα "κοσμούν" τους τοίχους της πόλης και της χώρας μας.
Ποιοι είναι αυτοί που βάζουν αυτά τα παιδιά να ζωγραφίζουν αγκυλωτούς σταυρούς;
Ποιους μπορούν να εμπνέουν τα σύμβολα αυτών που κατέκαψαν τον τόπο μας .
Τους απογόνους των Γερμανοτσολιάδων; των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων;  Είναι και αυτοί αλλά είναι και άλλοι...

Αυτούς που εμπνέουν αυτά τα σύμβολα είναι όσους ονειρεύονται να μην έχουμε κανένα δικαίωμα, όσους θεωρούν την δημοκρατία εχθρό,  όσους θέλουν να μας κάνουν σκλάβους μέσα στην ίδια μας την χώρα. Αυτοί είναι οι οικονομικά ισχυροί που προετοιμάζουν το έδαφος για να μην υπάρχει καμία ελευθερία και χρησιμοποιούν τους φασίστες γι αυτόν τον λόγο.

 Το ανέκδοτο της υπόθεσης είναι ότι αυτοί αρνούνται ότι είναι φασίστες, αρνούνται στις συζητήσεις τον Χίτλερ και τις ιδεολογικές τους απόψεις, λένε θρασύδειλα ψέματα .
 Με τον ίδιο τρόπο λένε ψέμματα οτι είναι ενάντια στους οικονομικά ισχυρούς. Ποτέ κανένα φασιστικό ή ακροδεξιό κόμμα ή καθεστώς δεν ήταν ενάντια στους οικονομικά ισχυρούς. Όπως το ΛΑΟΣ έτσι και οι διάδοχοί του υπερασπίζουν αυτό το σύστημα γιατί είναι παιδιά του και μάλιστα είναι το οπλισμένο χέρι του.

Προχθές ήρθαν στην πόλη μας αφιονισμένοι απο τον αρχηγό τους, δείτε τι τους είπε και στην συνέχεια δείτε την σχέση τους με τον φασισμό και τον Χίτλερ

Μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις Θερμοπύλες, για να τιμήσουν τους 300 Σπαρτιάτες και τους 700 Θεσπιείς που θυσιάστηκαν στην ιστορική μάχη των Θερμοπυλών. 
Παρών ήταν και ο αρχηγός της φασιστικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, που επιτέθηκε στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας πως μέσα στη Βουλή νιώθει αηδία.
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, που φώναζαν το σύνθημα «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», ο Μιχαλολιάκος απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, περί των «ταγμάτων εφόδου». «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου» είπε χαρακτηριστικά στους συγκεντρωμένους και συμπλήρωσε: «Όποτε θέλουν, ας έρθουν να μας συνθλίψουν».
Ακόμη, έθεσε ζήτημα ακόμα και αποχώρησης του κόμματός του από τη Βουλή, λέγοντας: «Να ξέρουν ότι δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν, μπορούμε να το εγκαταλείψουμε ανά πάσα στιγμή και να βγούμε στους δρόμους».
Και εκεί άρχισε τις ευθείες απειλές... «Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και πόσα απίδια βγάζει ο σάκος, θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου».
Ο φασίστας Μιχαλολιάκος συνέχισε τις ακραίες του απειλές λέγοντας: «Αλλιώς πρέπει να δοθεί ο αγώνας -και να είστε βέβαιοι ότι, όταν έρθει η ώρα, θα δοθεί ο αγώνας».
left.gr

  Στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της οργάνωσης

      Σβάστικες στα γραφεία

Το 1990 η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί το πρώτο της συνέδριο. Όπως μας ενημερώνει το τεύχος 52 (Μάρτιος 1990) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή»: «Το 1ο Συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου έλαβε χώρα στα γραφεία της Κ.Δ. το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 1990 [...] Ακολούθησε η εκλογή του Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου, με φανερή ψηφοφορία, στη θέση του Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου». Από τις φωτογραφίες του Συνεδρίου διαπιστώνουμε πως τα γραφεία κοσμεί μία πολύ ωραία (ελληνοπρεπής βεβαίως) σβάστικα στα δεξιά. Έμβλημα της οργάνωσης ήταν τότε ένας ρούνος, όμοιος με το έμβλημα της 2ης μεραρχίας των SS «Das Reich». Τι πιο φυσικό για Έλληνες πατριώτες; 

 




Χίτλερ εποχούμενος

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τον ναζισμό, είμαστε Έλληνες εθνικιστές» λένε συχνά τα παπαγαλάκια της «Χρυσής Αυγής». Αλήθεια; Το εξώφυλλο του τεύχους 132 (Μάιος-Ιούνιος 2007) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» με τον Χίτλερ επί οχήματος να χαιρετάει ναζιστικά μιλάει από μόνο του. 


 

 

 

 

 

 

  

 

 

Χρόνια Πολλά Αδόλφε!

Μεγάλη μέρα ανατέλλει σήμερα. Ακριβώς πριν από 123 χρόνια γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ. Δικαιολογημένη η συγκίνηση των Χρυσαυγιτών. Βέβαια τώρα έρχονται εκλογές και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν ιδιαίτερα με την επέτειο, αλλά όταν δεν έτρεχαν σε προεκλογικές εκστρατείες τιμούσαν όπως πρέπει τον Φύρερ. Το τεύχος 44 (Απρίλιος 1989) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στα εκατοστά γενέθλια του Αδόλφου. Το εξώφυλλο είναι ένας εμπνευσμένος πίνακας του Γ’ Ράιχ με τον Χίτλερ ως άλλο Ιησού να οδηγεί, ενώ το Άγιο Πνεύμα «εν είδει περιστεράς» τον ακολουθεί και μία ουράνια λάμψη φωτίζει τα πάντα. 
Στην σελίδα 26 διαβάζουμε την βιογραφία του Αδόλφου: «Γεννήθηκε σε μια μικρή αγροτική κωμόπολη μέσα σε μια κοινωνία βασισμένη σε κληρονομικούς τίτλους ευγενείας». Δύσκολα χρόνια πράγματι. Όμως τα κατάφερε και τώρα όπως λέει το περιοδικό: «Τα διδάγματα του ανθρώπου αυτού παραμένουν ζωντανά. [...] Οι άνθρωποι θα τον θυμούνται για όσο καιρό ακόμη είναι σε θέση να θυμούνται οτιδήποτε». 
Ακολουθεί άρθρο στην σελίδα 32 με τίτλο «Χίτλερ για χίλια χρόνια» του «Ελευθερολάκωνος» το οποίο καταλήγει στο ενθαρρυντικό συμπέρασμα: «Η μαγεία του αγκυλωτού σταυρού ζωντανή και ακέραια μάς παρασύρει στο τρελό της στροβίλισμα. [...] Θα νικήσουμε, γιατί στην πορεία μας οδηγός στέκει Εκείνος, ο μεγάλος άνδρας της Ευρώπης, ο παντοτεινός στρατιώτης, ο Αδόλφος Χίτλερ. Θα νικήσουμε, γιατί εκείνος μας οδηγεί. 20 Απριλίου 1989. HEIL HITLER!». Σχόλια δεν χρειάζονται.

 

 

 

  

 

 Η κοίμηση του Αδόλφου

30 Απριλίου. Ξημερώνει μεγάλη επέτειος για τον ναζισμό. Σαν σήμερα το 1945, ο Αδόλφος Χίτλερ εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο, αυτοκτονώντας στο υπόγειο καταφύγιό του στο Βερολίνο. Η συγκίνηση των χρυσαυγιτών για τον θάνατο του Αδόλφου είναι μεγάλη και η λύπη αβάσταχτη. Το τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» είναι αφιερωμένο στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός. Το εξώφυλλο κοσμεί το επίσημο πορτραίτο του αρχηγού του Γ’ Ράιχ. 
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τιμά τον Αδόλφο με επικήδειο που φέρει τον τίτλο «Χίτλερ για χίλια χρόνια». Αξίζει να το διαβάσουν όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, ειδικά οι «ελληνόψυχοι»: «Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του (σ.σ. προσοχή στο κεφαλαίο Τ) εις την γήινη παρουσία Του. [...] 30 Απριλίου 1945, μία λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός»
Τότε βέβαια που τα έγραφε ο Μιχαλολιάκος δεν τον απασχολούσε άμεσα η είσοδος στο Κοινοβούλιο (και η παχυλή αποζημίωση) και γι’ αυτό ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έχουμε σκοπούς πολιτικάντικους, ούτε και υποφέρουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν αναζητούμε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δημοκρατίας, αρνούμεθα την δημοκρατία, αρνούμεθα την αρχή της πλειοψηφίας, αρνούμεθα την πολιτική του marketing και παραμένουμε πιστοί, σήμερα που όλοι γίνανε άπιστοι, παραμένουμε πιστοί στα οράματα της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας»
Ο διθυραμβικός επικήδειος κλείνει με τον απαιτούμενο ναζιστικό χαιρετισμό: «Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας:  
HEIL HITLER












Όταν αυτοκτόνησε ο Ρούντολφ

Είναι 17 Αυγούστου 1987 και οι οπαδοί του Αδόλφου στην Ελλάδα συγκλονίζονται από την είδηση της αυτοκτονίας του Ρούντολφ Ες, υπαρχηγού του Γ’ Ράιχ. Το τεύχος 29 (Σεπτέμβριος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» είναι ολόκληρο αφιερωμένο στο νούμερο 2 των ναζί. Το αφιέρωμα ανοίγει ο «φύρερ» Νίκος Μιχαλολιάκος με ένα άρθρο-φωτιά: «Στο νωπό χώμα της πατρικής του γης αναπαύεται σε τόπο μυστικό το νεκρό σώμα του RUDOLF HESS. Σε αυτό το χώμα νοητά ακουμπάμε το δεξί μας χέρι και ορκιζόμαστε: Εκδίκηση! Εκδίκηση, ως την ημέρα όπου θα λάμψει η αλήθεια και τα λάβαρά μας νικηφόρα θα κυματίζουν στην Ευρωπαϊκή Γη. Και τότε για όλους τους Μεγάλους Νεκρούς μας, που τους αφαίρεσαν ακόμα και αυτό το δικαίωμα του τάφου, θα υψώσουμε ένα αρχαιόπρεπο μνημείο, μεγαλόπρεπο, λιτό, κλασσικό, ένα μνημείο, που στην κορυφή του θα στέκει περήφανος ο Αετός μας και από κάτω με Χρυσά Γράμματα θα είναι χαραγμένα τα ονόματα των Μεγάλων μας Οδηγών. Πρώτο το όνομα Εκείνου: ADOLF HITLER και ακριβώς αποκάτω δεύτερο το όνομα του Σεβάσμιου Γέροντα του Σπαντάου: RUDOLF HESS». 
Επειδή όμως το μνημείο δεν κατάφερε να το υψώσει η Χρυσή Αυγή, προχώρησε στην έκδοση αυτοκόλλητων για τον θάνατο του Ρούντολφ. Το αυτοκόλλητο υπάρχει στην σελίδα 27 του ίδιου τεύχους με την υπογραφή της οργάνωσης (για να μην υπάρχει αμφιβολία) και το σχόλιο: «Αυτοκόλλητο που κυκλοφόρησε στους δρόμους της Αθήνας, φόρος τιμής των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών στον ήρωα Hess». Την κορυφή του αυτοκόλλητου κοσμεί ένας ναζιστικός αετός και μία (ελληνοπρεπής βεβαίως) σβάστικα. 

http://iteanet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου