Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ: Ελπίδα μας είναι να ξαναδούμε τον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου να ζωντανεύει από παιδιά.



Αναστατωμένοι οι κάτοικοι από την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για μετακίνηση των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού στο κτήριο του Γυμνασίου Πολυδρόσου.
Χρέος απέναντι στα παιδιά μας και στους δημότες είναι να δώσουμε μάχη να μην γίνει η αλλαγή ιδιότητας του κτηρίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Σχετικά με την μετακίνηση των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας
Παρνασσού στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου.

Ύστερα από ενημέρωση που είχαμε σχετικά με την μετακίνηση των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού στο κτήριο του Γυμνασίου Πολυδρόσου σας γνωρίζουμε ότι:

  1. Το κτήριο θα πρέπει να παραμείνει ως σχολικό κτήριο διότι εκκρεμεί δικαστική προσφυγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Δελφών σχετικά με το παράνομο κλείσιμο του Γυμνασίου.
  2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που δημιουργείται στο Ν. Φωκίδας.
  3. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και ως εκκλησιαστικό σχολείο.
  4. Η οικονομική δαπάνη που θα χρειαστεί για την μετακίνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Δημοτικού σχολείου καθώς και Νηπιαγωγείου Πολυδρόσου ( κατασκευή στέγης γυμναστηρίου, υπόγειες αίθουσες γυμναστικής καθώς και αίθουσα που μπορεί να μετακινηθεί η κοινοτική βιβλιοθήκη, διαχωρισμό λέβητα, προαύλιο χώρο Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, κατασκευή στεγάστρου στο Νηπιαγωγείο κλπ.)
  5. Θεωρούμε ότι η απόσταση του Γυμνασίου ταιριάζει σε μαθητές που θα πηγαίνουν σχολείο και όχι σε δημότες και ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας που θα θέλουν να εξυπηρετηθούν.
Στη συνέχεια έγινε διαλογική συζήτηση
                        Ο μ ό φ ω ν α αποφάσισαν:

Ότι έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και στους δημότες μας να δώσουμε την μάχη διότι η ελπίδα μας είναι να ξαναδούμε τον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου να ζωντανεύει από παιδιά και να μην είμαστε εμείς που θα γίνουμε συνεργεί με την αλλαγή ιδιότητας του κτηρίου.




 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την ενημέρωσή μας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,
ότι για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Πολυδρόσου,
εκκρεμεί ακόμη δικαστική προσφυγή,
που έχει καταθέσει ο Δήμος Δελφών,
για το παράνομο κλείσιμο του Γυμνασίου και
για πολλούς λόγους που η μετακίνηση των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού στο κτήριο του Γυμνασίου,
δημιουργεί προβλήματα στον τόπο μας,
παρά λύνει,
Σήμερα 19 Ιουνίου 2012 αποφασίσαμε ότι:
Το κτήριο αυτό πρέπει να παραμείνει Σχολικό κτήριο, με την ελπίδα ότι, με τις προσπάθειές μας μια μέρα θα ξαναλειτουργήσει σαν σχολείο.


                                                   Για το Δ.Σ



17 σχόλια:

  1. Τους αγώνες εκ των υστέρων μπορούν όλοι να τους κάνουν. Πού ήσασταν όλοι σας όταν μας το έπαιρναν; Αφήστε να λειτουργήσει και κάτι σωστά τουλάχιστον, βαρεθήκαμε τις κόντρες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή σίγουρα δεν είσαι ανώνυμος, σε πληροφορώ ότι μεταφέρω ότι μου στέλνουν και μάλιστα προτεριότητα δίνω σε συλλόγους.
      Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι κάποιοι έδωσαν αγώνες και δεν καταργήθηκε επι θητείας τους τίποτα.
      Τέλος, το να κλείνεις τη πόρτα της ελπίδας για ένα σχολείο το θεωρώ αναχρονιστικό. Αλήθεια η επιτυχία των ΙΕΚ και το τι θα έφερνε στο χωριό μας η ίδρυσή τους απο μερικούς ιθύνοντες που είναι?????????
      Μήπως και εκεί πόλεμος έγινε,
      Τι κρίμα να βλέπουν μερικοί όλο εχθρούς.

      Διαγραφή
    2. Κακώς μου επιτίθεσαι, το σχόλιο μου αναφερόταν στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών. Σαφώς και καλά κάνεις και μας ενημερώνεις καθημερινά αλλά νομίζω ότι και τα σχόλια ειναι ελεύθερα. Αυτό που δεν ανέχομαι πια είναι η γκρίνια και μάλιστα εκ των υστέρων και το ξαναλέω. Το γυμνάσιο πάει...πέταξε, δεν ξαναέρχεται πίσω. Εδω μιλάνε για το δημοτικό πλεον, τι συζητάμε τώρα... Γίνεται να δουλέψουν οργανωμένα οι υπηρεσίες του χωριού (όποιες έχουν μείνει...) γλιτώνοντας και κάνα νοίκι; Μπορούμε να σώσουμε κάτι; Η γκρίνια και η μοιρολατρεία δεν οδηγούν πουθενά. Πράξεις χρειάζονται.

      Διαγραφή
    3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ28 Ιουνίου 2012 στις 10:53 μ.μ.

      Απατώντας κύριε ανώνυμε, απαντώ επώνυμα στο σχόλιό σου στις 28 Ιουνίου 2012, για το Σύλλογο Γυναικών Πολυδρόσου.
      Σε ενημερώνω ότι ο Σύλλογός μας καλέστηκε να τοποθετηθεί για το θέμα αυτό, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί ότι εκκρεμούσε κάποια προσπάθεια του Δήμου με δικαστική προσφυγή, για το παράνομο κλείσιμο του Γυμνασίου.
      Εν πάση περιπτώσει τη στιγμή που γίνεται κάποια προσπάθεια από μια μερίδα ανθρώπων ή φορέας τοπικός είναι ή δημοτικός ή κομματικός, θα είμαστε με το μέρος τους, για το λόγο ότι αφενός μεν δεν έγινε καμία αξιοποίηση του κτηρίου μέχρι τώρα, σαν ΙΕΚ, ούτε καμία κίνηση για οτιδήποτε άλλο, και αφ' ετέρου μιλάμε για χώρους μάθησης παιδιών στον τόπο τους, ή Γυμνάσιο είναι αυτό ή Δημοτικό.
      Οι σκοποί του Συλλόγου μας δεν είναι να λύνουμε τοπικά προβλήματα. Αυτά είναι αρμοδιότητες άλλων.
      Όμως σαν απλά μέλη της Κοινωνίας του χωριού μας, σε πληροφορούμε ότι θα μπαίνουμε μπροστά και θα δίνουμε μάχη, γιατί αρκετά μας έχει ρημάξει ο Καλλικρατισμός!

      Διαγραφή
  2. Το χωριό βρωμάει από άκρη σε άκρη γιατί μια χάλασε το απορριμματοφόρο, μια δεν υπάρχουν λεφτά για καύσιμα, για την προστασία του Παρνασσού δεν διαθέτουμε ούτε ένα ευρώ, για πολιτιστικές εκδηλώσεις το ίδιο. Χρήματα να διαθέσουμε για να μεταφέρουμε τα γραφεία μας εκεί που ο παππούς και η γιαγιά για να πληρώσουν το λογαριασμό θα πρέπει να πάρουν taxi, έχουμε ε??????
    Και τι χρειάζονται αφού έτσι κιαλλιώς δε κάνετε τίποτα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ,ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΑ ΕΝΟΙΚΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΚΙ ΑΥΤΗ!!!!ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΙΛΑΜΕ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ,ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ!ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΒΑΛ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΟΥΝ!!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2012 ΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέποντας τα χάλια που έχει ο σιδηροδρομικός σταθμός και αφού δεν χρησιμοποιείται, μήπως θα ήταν καλύτερα να μεταφερόταν το γραφείο του Προέδρου της τοπικής κοινότητας εκεί. Δεν κάνει που δεν κάνει τίποτα, ας πάει να δει τα χάλια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΟ ΙΕΚ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ Η ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ?ΠΕΡΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρώτος ανώνυμος μήπως θα μπορούσε να μας απαντήσει αν εμποδίστηκε για τα προβλήματα της καθαριότητας (βρωμάει το χωριό από άκρη σε άκρη ), μήπως εμποδίστηκε να κόψει τα ξερά χορτάρια από τον Αι-Λουκά και πάνω, που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, μήπως εμοδίστηκε να κάνει κάτι για προστασία του Παρνασσού από πυρκαγιά, τα γραφεία μαράνανε την αρχή του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΩ, ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΛΟΚΩΤΡΟΝΙΤΣΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥ ΖΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΙΤΗΣΕΙ!!! ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ,ΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ.ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΑ.ΜΑΣ ΜΠΟΥΚΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΟΜΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΕΙΝΗΣ .ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AMA PERIMENOYME TON X SYNTAXIOUXO NA ER8EI NA MAS VALEI SE SEIRA, ME GIA MAS ME XARA MAS.KANOYN TIN 8ITIA TOYS ANA TIN ELLADA KAI META LENE "DEN PAW KAI STO XORIO NA GINW DIMARXOS!!!"DIKO MAS EINAI TO FTEXIMO KAI MONO.SNOBAROUME TOUS DOPIOUS KAI PROTIMAME TOUS SYNTAXIOYXOYS ME TIS FRESKES IDEES KAI TA ANOIXTA MYALA!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mia zoi poios tha fanei pio poli.prepei na paramerisoume to ego-ego kai na kitaksoume to emeis.ego ksero oti ta sxolia einai sxolia.kai eprepe na ntrepomaste pou bazoume ta paidia mas na metakinounte apo toso mikra xoreis na skeftomaste tous kindinous!ntrepome pou eimai soubaliotis!ftanei poia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ!ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. gia na kegete toso poly o kyrios proedros gia ti metafora tou dimarxeiou sto sxoliko ktirio malon masa myrizomai

    ΑπάντησηΔιαγραφή