Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα, που έκλεβε αυτοκίνητα και τα έκανε ανταλλακτικά

-Είχαν κλέψει αυτοκίνητα και από την Φθιώτιδα
-Είχαν έδρα τα Τρίκαλα, αλλά χτυπούσαν σε όλη την Ελλάδα
-Όσοι έχουν πέσει θύματα κλοπής να επικοινωνήσουν με την Ασφάλεια Τρικάλων

Τα μέλη της σπείρας είχαν αδυναμία στα Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία έκλεβε και στη συνέχεια τα έκανε ανταλλακτικά. Μάλιστα την τελευταία πενταετία είχαν επεκτείνει την δραστηριότητα της συμμορίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως αποδείχθηκε είχαν κλέψει τουλάχιστον δυο αυτοκίνητα από τη Φθιώτιδα, ενώ η αστυνομία εξετάζει και άλλες περιπτώσεις.Διαβάστε αναλυτικά για τη δράση και τις κλοπές της σπείρας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική κι εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εξαρθρώθηκε «σπείρα» αποτελούμενη από τέσσερις (4) άνδρες ηλικίας 38,22,26 και 35 ετών (κάτοικοι Τρικάλων οι τρεις πρώτοι και Λάρισας ο τελευταίος) κι άγνωστο ακόμη αριθμό συνεργών τους οι οποίοι από το 2007 δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών αυτοκινήτων, κυρίως Ι.Χ.Φ., από διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα μεταφέρονταν στα Τρίκαλα σε μάνδρα εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, συνεργείο του 38χρονου, αποσυναρμολογούνταν και τα ανταλλακτικά τους εξαρτήματα τοποθετούνταν, είτε σε τρακαρισμένα ιδίου τύπου ή πωλούνταν τμηματικά στο ελεύθερο εμπόριο.

Από τη μέχρι στιγμής αξιοποίηση στοιχείων της αστυνομικής έρευνας προκύπτουν επτά (7) συνολικά κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της χώρας, ήτοι:
-Μία (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από τη Χαλκίδα, η οποία έλαβε χώρα νυχτερινές ώρες της 01/08/2007
-Δύο (2) κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από τη Λαμία, οι οποίες έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 12/02/2012 και νυχτερινές ώρες της 28/05/2012 αντίστοιχα
-Μία (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από τους Σοφάδες Καρδίτσας, η οποία έλαβε χώρα νυχτερινές ώρες της 05-06/04/2012
-Μία (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από το Βόλο, η οποία έλαβε χώρα την 18-19/04/2012
-Μία (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από το Αμπελοχώρι Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 31/05/2012
-Μία (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την Ιερισσό Χαλκιδικής, η οποία έλαβε χώρα την 08-09/06/2012

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος ασφαλείας Τρικάλων, έως την παρούσα χρονική στιγμή, έχουν επίσης κατασχεθεί:
-Σαράντα (40) κουβούκλια (τροπέτα) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων χωρίς στοιχεία αναγνώρισης (αριθμός πλαισίου κλπ)
-Είκοσι έξι (26) κινητήρες Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων διαφόρων τύπων
-Τρία (3) πλαίσια (σασί) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων εκ των οποίων το ένα κομμένο και κατεστραμμένο, το ένα με παραποιημένο αριθμό πλαισίου με λείανση (τροχό) κι ένα ακόμη με κανονικό αριθμό πλαισίου στο οποίο έχει τοποθετηθεί κινητήρας με παραποιημένο αριθμό
-Δεκαοκτώ (18) καρότσες Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων
-Μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και άλλων μερών Ι.Χ.Φ. και
-Μεγάλος αριθμός αντικειμένων – εργαλείων (φιάλες οξυγόνου, τροχοί κοπής μετάλλων κ.α.) που χρησιμοποιούνταν για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και την παραποίηση των χαρακτηριστικών τους (αριθμού πλαισίου – κινητήρα, engine No – chassis number)

Τα κατασχεθέντα προέρχονται από οχήματα τύπου TOYOTA, ISUZU, NISSAN, MERCEDES, VW-AUDI, FIAT, FORD και BMW.
Για την εκτενή – εμπεριστατωμένη έρευνα της υπόθεσης συγκροτήθηκαν ομάδες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.), του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (Τ.Ε.Ε.) Λάρισας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων κι αρμοδίους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Παράλληλα, μετά από λεπτομερή καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κατασχεθέντων αντικειμένων, έχουν απευθυνθεί αιτήματα τόσο στις αντίστοιχες αντιπροσωπείες εισαγωγής των οχημάτων όσο και σε συνεργαζόμενες συναφείς υπηρεσίες.

Οι τέσσερις (4) δράστες, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας έχουν διακριβωθεί, δε συνελήφθησαν (έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους) λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου!!!!!

Παρακαλούνται όσοι πολίτες διαφόρων περιοχών της χώρας έχουν υποστεί κλοπές των οχημάτων τους κατά την τελευταία πενταετία να τηλεφωνούν στα 24310-63023 και 24310-63026 τουΤμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, προκειμένου να προσέρχονται για τυχόν αναγνώριση.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.