Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής στο 1ο επιστημονικό πεδίο για δυο λόγους: Τα θέματα ήταν πιο εύκολα στα περισσότερα μαθήματα (Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά) και ελαφρώς δυσκολότερα στα Αρχαία και στη Βιολογία, την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης. Η ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα, που τα προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια πολλοί αριστούχοι είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα αυτοί οι αριστούχοι να κατευθυνθούν σε άλλες υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομική, Ψυχολογία και Φιλοσοφική. 


Όσον αφορά το 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων αφού οι βαθμολογίες σε Μαθηματικά και Φυσική κατεύθυνσης (που επηρεάζουν κατά 48% τα συνολικά μόρια που συγκεντρώνει ο υποψήφιος) είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές. Πιο συγκεκριμένα η πτώση αναμένεται να ξεκινήσει από 300 - 500 μόρια στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες) και αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.500 - 2.000 μόρια στις μεσαίες και χαμηλές σχολές ιδιαιτέρως στα τμήματα της περιφέρειας. 

Στο 3ο πεδίο και στις υψηλόβαθμες σχολές (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική) θα παρουσιάσουν ηπιότερη πτώση των βάσεων. Αντίθετα ανοδική φαίνεται η τάση για τα παραϊατρικά τμήματα των Τ.Ε.Ι λόγω των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης. 

Στο 5ο πεδίο δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές. 

Όπως τονίζουν οι καθηγητές του Σ.Ε.Φ.Α οι στρατιωτικές σχολές του 4ου πεδίου, και οι Αστυνομικές του 5ου αναμένεται και φέτος να μαγνητίσουν λόγω της ανεργίας και της ανασφάλειας των νέων, πολλούς αριστούχους με αποτέλεσμα οι βάσεις σ' αυτές τις Σχολές να διαμορφωθούν αυτόνομα σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές του 4ου και 5ου πεδίου. Τις βάσεις αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά ο αριθμός των εισακτέων που δεν είναι γνωστός ακόμη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι 10%-30% λιγότεροι από πέρυσι.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου