Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                                        Από την πηγή της Ζέλης στη Σουβάλα το 1931
 Ελλάδα σήμερα

  • Φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Το πλοίο είχε 10 άτομα πλήρωμα, όλοι Τούρκοι, εκ των οποίων οι έξι διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη, ενώ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου αγνοείτο η τύχη των υπολοίπων τεσσάρων.

  • Ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ αναλαμβάνει και επισήμως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ψωμιάδης αναλαμβάνει συντονιστής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα.
  • Ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο πόδι, όταν τέσσερις ένοπλοι με καλάνσικοφ, εισέβαλαν στις 20:35 της Παρασκευής στο κατάστημά του στο οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 32 στον Πειραιά προκειμένου να τον ληστέψουν.
  • Δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι κύριοι Κωνσταντίνος Μακρυνόρης και Ιωάννης Κοτσίρης ανακοίνωσαν την Παρασκευή την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά.


  • Σαν σήμερα


    1822: Αμφίρροπη ναυμαχία διεξάγεται στα ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα σε μοίρα του τουρκικού στόλου και ελληνικά πλοία (Μιαούλης, Τσαμαδός, Σαχτούρης κ.ά.).
    1919: Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
    1960: Ο αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Άλαν Φριντ, στον οποίο οφείλεται ο όρος ροκ εντ ρολ, κατηγορείται μαζί με επτά άλλους συναδέλφους του ότι έλαβε «δωράκια» από δισκογραφικές εταιρείες, συνολικού ύψους 30.650 δολαρίων. Δύο χρόνια αργότερα θα καταδικασθεί σε φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 300 δολαρίων.
    1962: Η Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το Happy Birthday προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Κένεντι στο πάρτι γενέθλιων του.
    1965: Σε δημοσίευμα επαρχιακής εφημερίδας γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στο πραξικοπηματικό σχέδιο με την κωδική ονομασίας ΑΣΠΙΔΑ και την εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου.
    1975: Ο Τίμο Τσανλάιτερ της ΑΕΚ υποστηρίζει σε συνέντευξή του ότι πολλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Ελλάδα είναι στημένα.
    1979: Ο Έρικ Κλάπτον παντρεύεται την πρώην σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ. Είναι η περίφημη Layla του ομώνυμου τραγουδιού του Κλάπτον. Στο γαμήλιο πάρτι και σε μια αυτοσχέδια σκηνή που στήνεται, παίζουν μαζί οι Πολ Μακάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον, Ρίνγκο Σταρ, Έρικ Κλάπτον και Μικ Τζάγκερ.
    Πηγή: http://www.sansimera.gr

    Ο καιρός 

    Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Άστατος καιρός τη νέα εβδομάδα στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.  

    7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

    Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m.   (Χάρτης)
    ΗμερομηνίαΚαιρός ΠεριγραφήΘερμ °C
    Ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 21  oC 
    Χαμηλή: 10  oC
    ΒΒΔ  με 
     10 km/h
    Αίθριος καιρός το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 22  oC 
    Χαμηλή: 12  oC
    Δ  με 
     11 km/h
    Συννεφιά το πρωί, συννεφιά με ασθενή βροχή για το υπόλοιπο της ημέρας.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 22  oC 
    Χαμηλή: 14  oC
    ΑΝΑ   με 
     12 km/h
    Αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 22  oC 
    Χαμηλή: 11  oC
    ΔΝΔ  με 
     22 km/h
    Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συννεφιά αργά τη νύχτα.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 21  oC 
    Χαμηλή: 12  oC
    ΔΝΔ  με 
     19 km/h
    Συννεφιά νωρίς το πρωί, ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό για το υπόλοιπο της ημέρας.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 19  oC 
    Χαμηλή: 13  oC
    Δ  με 
     15 km/h
    Αραιή συννεφιά.
    Λεπτομέρειες...
    Υψηλή: 23  oC 
    Χαμηλή: 13  oC
    Δ  με 
     12 km/h


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου