Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                                          Το παιδί με τη χήνα
“Στη Λίλαια υπάρχει θέατρο, αγορά και λουτρά, καθώς και ένα ιερό του Απόλλωνα και ένα της Άρτεμης με αγάλματα όρθια, Αττικής εργασίας, από μάρμαρο Πεντέλης..”
(Παυσανίας)

Ελλάδα σήμερα


  • Νέα συνεδρίαση όλων των πολιτικών αρχηγών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, στις 10 ή -το πιθανότερο- στις 17 Ιουνίου, έπειτα από το αδιέξοδο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για το σχηματισμό κυβέρνησης.



  • Μέσα στο ρευστό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό διεξάγονται αύριο, Τετάρτη οι εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την εκλογή αντιπροσώπων των φοιτητών και σπουδαστών. Ωστόσο, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα πανεπιστήμια είναι τόσο υποτονικό, ώστε δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα παλαιότερων ετών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.
  • Κρίσιμα έγγραφα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου έχει στα χέρια του ο ανακριτής της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετώνται πολύ προσεκτικά έγγραφα που κατασχέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου, καθώς οι αναλυτικές σημειώσεις που κρατούσε, σαν ημερολόγιο, φέρονται να παρέχουν πολύ σοβαρά και αποκαλυπτικά στοιχεία στην ανάκριση.
  • Νέες φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια και στις λεηλασίες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας στις 12 Φεβρουαρίου έδωσε η Αστυνομία, ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες για τα άτομα αυτά, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

  • Είπαν
     «Δεν μαθαίνει κανείς παρά τη μισή μόνο αλήθεια, όταν ακούει μόνο τη μία παράταξη απ' τις δύο.»
    Αισχύλος


    Σαν σήμερα
    1868: Οι Κρήτες επαναστάτες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά εμπρηστικές ύλες, συγκρούονται με τους Τούρκους στο Γάζι Ηρακλείου και επιτυγχάνουν περιφανή νίκη.

    1869: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Θα διαρκέσουν έως τις 19 Μαΐου. Από τις 187 έδρες της Βουλής, ο Θρασύβουλος Ζαΐμης θα λάβει 90, ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος 59 και ο Βούλγαρης 30.
    1912: Υπογράφεται στη Σόφια η ελληνοβουλγαρική αμυντική συνθήκη, η οποία αποτελεί το προοίμιο της ελληνοβουλγαρικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου.

    1927: Αποφασίζεται με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή η δίκη του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου.

    1929: Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ.

    http://www.sansimera.gr

    Ο καιρός

    Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

     Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
    Τρέχουσες συνθήκες 
    (Εκτιμώμενη Αναφορά)
    Σχ.. Υγρασία: 87 %
    Άνεμος: Δ με 17 Km/h
    Ορατότητα: 0
    Πίεση: 1009.2 mb
    Μαϊ 16, 06:00 Τοπική ώρα
    Πολύδροσος,GR
    Θερμ:
    10 oC
    Αίθριος καιρός
      12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
    Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
    °C
    Σχ. Υγρ
    %
    Άνεμος
    km/h
    09:00Αίθριος καιρός13 oC71%ΔΝΔ με 16 km/h 
    (3 Bf)
    12:00Αίθριος καιρός17 oC57%ΔΝΔ με 16 km/h 
    (3 Bf)
    15:00Αίθριος καιρός19 oC50%ΔΝΔ με 18 km/h 
    (3 Bf)
    18:00Αίθριος καιρός18 oC50%ΔΝΔ με 19 km/h 
    (4 Bf)
     




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου