Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αγώνας Δρόμου «ΔΟΛΙΧΟ» μεταξύ των δύο λαμπρότερων μνημείων του πολιτισμού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ο Δήμος Δελφών, αρωγός πάντοτε σε αθλητικούς αγώνες διεθνούς εμβέλειας και φέροντας το «βάρος» του λαμπρότερου μνημείου του πολιτισμού μας, των Δελφών, υποστηρίζει το νέο Αγώνα Δρόμου «ΔΟΛΙΧΟ» ο οποίος δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2011 από μία ομάδα αποτελούμενη από Έλληνες δρομείς υπεραποστάσεων και παράγοντες με μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση αγώνων τέτοιας μορφής.
            Ο νέος αγώνας οριοθετήθηκε μεταξύ των δύο λαμπρότερων μνημείων του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, των Δελφών και της Ολυμπίας, για να αποτελέσουν τα καίρια σημεία της εκκίνησης και του τερματισμού του αντίστοιχα.
            «Δόλιχος» είναι η ονομασία που δόθηκε στο νέο αγώνα και ανήκει σ’ ένα αγώνα δρόμου (4.700μ.) της αρχαιότητας που προστέθηκε στην 15η Ολυμπιάδα περίπου το 720 π.Χ. για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα ήδη γνωστά αγωνίσματα δρόμου.
            Επιπρόσθετα, το νέο αυτό αθλητικό γεγονός δίνει το πλεονέκτημα της αλλαγής στον δρομέα που αναζητά καινούρια τερραίν και μονοπάτια, καινούριες προκλήσεις και κίνητρα, καινούριους τόπους και πολιτισμικές γνωριμίες και συνοπτικά την καινούρια συγκίνηση που του προσφέρουν όλα αυτά τα βιώματα.
            Ο αγώνας έχει μήκος 255 χιλ. με διάρκεια 43 ώρες. Η διαδρομή περιλαμβάνει 60% δασικούς δρόμους και ομαλούς χωματόδρομους και 40% ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέουν την Κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο μέσω της γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου. Οι ορεινοί δρόμοι φθάνουν σε ύψος έως 1.100 μέτρα με συνολική θετική υψομετρική 3.843 μέτρα και αρνητική 4.018 μέτρα.
            Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 4,5 και 6 Μαΐου 2012. 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου