Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο εξευτελισμός της πολιτικής ζωής από έναν πολιτευτή…


Του Στρατή Μαζίδη
O tempora, o mores! Νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στο φιλόδοξο πολιτευτή Αχαΐαςτης ΟΝΝΕΔ Γιάννη Δριμάλα ο οποίος σε απάντηση σχολίου κάποιου πολίτη είπε ότι γράφει στα “παπάκια” του το αν ακόμη τρεις συμπατριώτες μας προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα της αυτοκτονίας.
Αυτή είναι η απάντηση ενός νέου ανθρώπου ο οποίος μετά όπως διαβάζουμε στα blogs έσπευσε να σβήσει τα ίχνη, να αλλάξει φωτογραφίες, όνομα, να να να. Και αναρωτιέμαι, γιατί; Δεν πίστευε αυτά που έγραψε;
Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία πολίτη που βρήκαμε στo defencenet.gr  «Ο Κύριος Giannis Drimalas πολιτευτής της ΟΝΝΕΔ & της ΝΔ ο οποίος μου έστειλε αίτημα φιλίας, με αφορμή ανάρτηση στον τοίχο του όπου έγραψε αυτολεξί τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική διαφήμιση της ΝΔ όπου και καταλήγει «ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» και του απάντησα «Πάλι σήμερα είχαμε 3 αυτοκτονίες Γιάννη. Έχει δίκιο ο Σαμαράς. Θα τα καταφέρουμε. Να μην μείνει κανένας ζωντανός» μου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στα εισερχόμενά μου:
«kalhspera!!!epidi den me 3ereis kai den se 3erw … gia na min paragnwristoume 8a protimousa na min 3anasxoliaseis ston teixo mou …. sta @@ mou an pe8anan – autoktonisan – skwto8ikan ….
opws kai esena sta @@ sou an skwto8ikan 1000 stin tinisia ton perasmeno mhna!!! mporeis na kaneis oti goustareis stis ekloges apla min me enoxleis….. euxaristw gia ton xrono sou!»»
Βέβαια ο καταγγέλων έκανε το αυτονόητο. Πήρε ένα backup! So simple! Κι ας σφουγγάριζε ο υποψήφιος πολιτευτής όλη τη νύχτα μετά. Το πρωί που ξύπνησε όντας σίγουρος ότι έκρυψε την κουτσουλιά του, βαρύς βαρύς με την τσίμπλα στο μάτι, είδε το όνομά του σε όλα τα διαδικτυακά μέσα. Εκεί που δε τον γνώριζε κανένας, τώρα τον έμαθε όλη χώρα. Αμφιβάλλω όμως πόσοι χάρηκαν για τη γνωριμία.
Θα ήθελα όμως με βάση το παραπάνω απόσπασμα, να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς:
>  ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτευτής απαντά σε πολίτη με greeklish. Άραγε σε φραγκολεβαντίνικα θα γράφει τις εισηγήσεις του, θα καταθέτει τροπολογίες και θα αρθρογραφεί  αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και εκλεγεί ποτέ στη Βουλή;
> πλήρης απουσία πολιτικού επιπέδου. Το σχόλιο του καταγγέλοντος θα μπορούσε να προάξει ένα δημόσιο πολιτικό διάλογο στο προφίλ του υποψηφίου βουλευτή ή έστω μια αξιόλογη προσωπική συζήτηση. Αντ’αυτού πληροφορηθήκαμε το πόσο προβληματίζεται ένας νέος “πολιτικός” από τις αυτοκτονίες δυστυχισμένων ανθρώπων…
> ο κος πολιτευτής παρουσιάζεται αρκετά ευέξαπτος. Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έναν ευπρεπή πολίτη, ενώπιον του οποίου θα δηλώνει αύριο σε δημόσιες συγκεντρώσεις ότι απολογείται και άλλες τέτοιες πολιτικές μπούρδες, πώς θα ανταπεξέλθει αν -ο μη γένοιτο- εκλεγεί βουλευτής σε συνθήκες πραγματικής πίεσης;
> εδώ ο κόσμος χάνεται κι ορισμένοι ακόμη και τώρα φαίνεται τελικά πως φιλοδοξούν να οφεληθούν από την πολιτική μη δίνοντας δεκάρα για όσους αυτοκτονούν και όσους βασανίζονται. Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος είχε το θάρρος να το παραδεχθεί αλλά όχι την ανδρεία να το υποστηρίξει.
Ο κος Δριμάλας όπως και ο κος Ιντρίς Αχμέτ παραμένουν για την ώρα εντός Νέας Δημοκρατίας ενώ ο κος Σαμαράς μας ζητά κάθε λίγο να του λύσουμε τα χέρια και να τον αφήσουμε να κυβερνήσει…με αυτούς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: σε αρκετά blogs ακόμη και τώρα ο κος Δριμάλας αναφέρεται ως υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας. Μετά από σχετική ανάρτηση στο loutrakiblog όπου διαψεύδεται από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας ότι είναι υποψήφιος, θεώρησα σωστό να κάνω στο άρθρο μου τις σχετικές τροποποιήσεις και να ενημερώσω παράλληλα τους καλούς φίλους στα blogs που με τιμούν με τις δημοσιεύσεις τους. Όπως και να χει, η ουσία των λόγων δεν αλλάζει από ένα ενεργό κομματικό στέλεχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου