Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι φάκελοι, για το κατοχικό δάνειο, που "είχαν χαθεί" βρέθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Μάνος Χωριανόπουλος

Διαβάστε τι ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης για τις γερμανικές αποζημιώσεις. 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και αφού η Γερμανία διακήρυξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι οι φάκελοι με τα στοιχεία βρέθηκαν.
Στις 28 Μαρτίου, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο αναζητούνται, προκαλώντας ειρωνικά χαμόγελα στο Βερολίνο και σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν εντοπίσει ήδη τους φακέλους με τα στοιχεία ιδιωτών που αποζημιώθηκαν κατά την δεκαετία του 1960 από την Γερμανία.
Στα ιστορικά αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα γίνει περαιτέρω έρευνα, με στόχο την αξιοποίηση υλικού που θα βρεθεί. Το υλικό μάλιστα πρόκειται να ψηφιοποιηθεί ώστε να μην χαθεί.
Ο κ. Σαχινίδης, διέταξε έρευνα στο ιστορικό αρχείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για συλλογή υλικού τεκμηρίωσης των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής.
"Σε κάθε περίπτωση και εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής, διαπιστώνουμε πως οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους έναντι των δυνάμεων της γερμανικής Κατοχής διατηρούνται στο ακέραιο και θεωρούνται απαράγραπτες" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, μετά τη δήλωση Σαχινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου