Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 Μαΐου

Στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μέχρι τις κάλπες

Ο κύβος για τις εκλογές ερρίφθη και όπως αναμενόταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ανακοίνωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή στις 6 Μαΐου.
Μιλώντας στο υπουργικό, προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτών εκλογών, που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
Ο πρωθυπουργός θα παραδώσει στις 17:00 την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε πριν από πέντε μήνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εν συνεχεία θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τις εκλογές, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο.
Το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, και την προκήρυξη εκλογών θα θυροκολληθεί κατά το τυπικό που προβλέπει το Σύνταγμα απόψε στη Βουλή.
Για την προκήρυξη των εκλογών, ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί εθνικό λόγο, δηλαδή τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και η παραμονή στην Ευρωζώνη, βασιζόμενος στο άρθρο 41 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις εκλογές, θα παραμείνουν στη θέση τους όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία - το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Πηγή ενημέρωσης: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου