Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ- Παρνασσός 8-3-2012 στις 11¨00- Κατάβαση χαράδρας Βελίτσας


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                                     10:30
ΚΑΙΡΟΣ                                                            χιονόπτωση
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ                               φρέσκο
ΧΙΟΝΙ                                                               10 εκατ.νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ                      σήμερα
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ                                       Ισχυροί
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ                                           πυκνή ομίχλη
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ              230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ                                                  10 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ                                                           Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ                                          Απαραίτητες

    Κατάβαση χαράδρας Βελίτσας                                                     

Την Κυριακή 18-3-2012 θα πραγματοποιηθεί κατάβαση στη χαράδρα Βελίτσας
Σύντομη περιγραφή: Οργάνωση ομάδας, γνωστοποίηση δρομολογίου, έλεγχος εξοπλισμού, εκτίμηση κινδύνων, οργάνωση έκτακτου σχεδίου, πορεία-κατάβαση.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης μιας μεγάλης πορείας καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται αναλόγως του καιρού και των συνθηκών χιονιού.
Η πορεία εξελίσσεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον μακριά από τους θορύβους του χιονοδρομικού με θέα στον Πατραϊκό και Ευβοϊκό κόλπο και τελειώνει με μια μεγάλη κατάβαση προς τη μονή Παναγιάς Ιερουσαλήμ. Η ομάδα θα μεταφερθεί αρχικά στην κορφή του αναβατήρα «Βάκχος» (στη βάση του Γεροντόβραχου) απ’ όπου θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της πορείας (αναλόγως της δυναμικότητας της ομάδας) μπορούν αν γίνουν αναβάσεις σε παρακείμενες κορφές (όπως Τσάρκος ή ακόμα και Λιάκουρα).
Πριν την πορεία θα γίνει ενημέρωση και άσκηση στη χρήση του ARVA, καθώς και ενημέρωση για τις υπάρχουσες συνθήκες και τους αντικειμενικούς κινδύνους κατά τη διαδρομή. Το βουνό αναμένεται να είναι βαριά χιονισμένο (σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις)!
Η διάρκεια της διαδρομής αναμένεται να είναι 5 με 6 ώρες. Από το τέλος της διαδρομής, πούλμαν του ΧΚΠ θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες πίσω στο χιονοδρομικό. Ο αριθμός των ατόμων θα είναι περιορισμένος αναλόγως των συνθηκών.
Για τη συμμετοχή κάποιου στην εξόρμηση απαιτείται εξοπλισμός ασφαλείας, δηλαδή ARVA φτυάρι και Sonda και ορειβατικά σκι. Όποιος δεν έχει δικό του εξοπλισμό θα μπορεί να νοικιάσει έναντι ειδικού αντιτίμου από την εταιρία «Κλαουδάτος».
Θα υπάρξει λίστα συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή ακόμα και να αναβληθεί –έστω και την τελευταία στιγμή- αν οι συνθήκες το απαιτούν. Λάβετε υπόψη σας ότι το χρονοδιάγραμμα (ιδιαίτερα το πρωινό) πρέπει να τηρηθεί ευλαβικά για λόγους ασφαλείας.
Τυπικό πρόγραμμα
08.00-08.30 Κελάρια 1750 (εκδοτήρια) μάζεμα της ομάδας, γνωριμία με τους αρχηγούς ,ενημέρωση, προετοιμασία, έλεγχος εξοπλισμού
08.30-09.00 άσκηση- ενημέρωση για τα ARVA
09.00-14.00 (15.00) πορεία, κατάβαση
15.00-16.00 επιστροφή, αποχαιρετιστήριο ποτό
Κόστος συμμετοχής: 65€ (περιλαμβάνει υπηρεσίες του χιονοδρομικού και αμοιβή Οδηγού). Για τη συμμετοχή απαιτείται προκαταβολή 35€ στο λογαριασμό τραπέζης της Αγροτικής Τράπεζας! ΑΤΕ 0100101373427 (ΙΒΑΝ GR 43 0432 0310 0001 0010 1373 427) και αποστολή αντίτυπου της κατάθεσης στα παρακάτω mail.
Κόστος ενοικίασης εξοπλισμού (από τον Κλαουδάτο): πλήρης (σκι, φώκιες, μπότες, ARVA, φτυάρι Sonda) 30€, μόνο σκι, φώκιες, μπότες- 25€.
Επικοινωνία-δηλώσεις συμμετοχής: contact.hmga@gmail.com , chrisbel@sch.gr πληροφορίες στο 6976690816-απογευματινές ώρες κ. Μπελογιάννη

Πηγή ενημέρωσης:     Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου