Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.

Στις 13:00 στην Αμφίκλεια στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου, εκπρόσωποι της ΕΤΑ και του Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού παρουσίασαν το ¨Πρόγραμμα έργων και δράσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού¨ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα διαχείρισης Εθνικού δρυμού Παρνασσού.

Στην παρουσίαση είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Δελφών, Αμφίκλειας – Ελάτειας και Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας, εκπρόσωποι Συλλόγων αλλά και κάτοικοι από τις γύρω περιοχές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-         Αντικατάσταση αναβατήρων .

Επιλογή νέου βέλτιστου τύπου αναβατήρων.

Εγκατάσταση.
Με την αντικατάσταση αντιμετωπίζονται προβλήματα παλαιότητας, αέρα και απορρόφησης κόσμου.

Ουσιαστικά γίνεται αντικατάσταση της Αφροδίτης (τηλεκαμπίνα) και Βάκχου (τριπλό), με σύγχρονο αναβατήρα με αφετηρία την υπάρχουσα της Αφροδίτης, ενδιάμεσο σταθμό, στο υπάρχων τέρμα της και θα τερματίζει στο γεροντόβραχο (τέρμα Βάκχου).

Ο νέος αναβατήρας θα είναι με 6θέσια καρέκλα και συγχρόνως 8θέσια καμπίνα και θα εξυπηρετεί 2.400 άτομα την ώρα και ταχύτητα 5-6 m/sec.

Στο τέρμα του Βάκχου θα μεταφερθεί  η πίστα των αρχαρίων.

-         Αναβάθμιση υποσταθμών.

-         Υποδομές μέσης τάσης.

-          Ξήλωμα του συρόμενου Τηλέμαχου.

Το κόστος είναι στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι η Α φάση και η εγκατάσταση του ανάδοχου θα γίνει μετά το Πάσχα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΤΑ τόνισαν ότι υπάρχει και η Β φάση που προβλέπεται να συνδέει την Φτερόλακα με τα Κελλάρια, προυπολογισμού 19 εκ. ευρώ και για να υλοποιηθεί θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα οποιασδήποτε μορφής εμπόδια.

Μετά την λεπτομερή ενημέρωση και το διάλογο που ακολούθησε συμφώνησαν όλοι  ότι το έργο είναι πολύ  σημαντικό για την περιοχή, δεν δημιουργεί προβλήματα και δεν θίγει το περιβάλλον, αφού πρόκειται για αντικατάσταση πεπαλαιωμένων υπαρχόντων αναβατήρων, κατασκευής πλέον της τριακονταετίας..

Αποφασίσθηκε την ομόφωνη αυτή απόφασή τους να την κοινοποιήσουν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου