Ημερομηνία

Translate

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 ....

MARKET IN - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ- ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Για φθηνές αγορές

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025

Ανακοίνωση για το έργο "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΠΡΑΛΟΥ "

 Ποσού σύμβασης  558.882,86 € χωρίς Φ.Π.Α. που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ .

Με την υπ’ αριθ. 137/14-07-2025 (ΑΔΑ: 6ΜΨΒΩΨΚ-35Φ) απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης ποσού 81.606 € πλέον Φ.Π.Α., η οποία αφορά στη διάθεση προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) σε πιστοποιημένο χώρο διαχείρισης.....

Αναρωτιέμαι .... το ποσό αυτό προβλέπεται να καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου?

 Τεχνικές και νομικές επισημάνσεις :

Κατά την προσωπική μου επιστημονική εκτίμηση, και με βάση την κείμενη νομοθεσία (άρθρα 132 και 156 του Ν.4412/2016), η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης για τη διαχείριση ΑΕΚΚ ενδέχεται να μην πληροί πλήρως τις προϋποθέσεις του νόμου, καθώς:

1) Η ανάγκη για διαχείριση ΑΕΚΚ είναι προβλέψιμη κατά το στάδιο της μελέτης και δημοπράτησης ενός έργου, και δεν φαίνεται να συνιστά απρόβλεπτη περίσταση.

2) Οι συνολικές ποσότητες και το συνολικό κόστος διαχείρισης των ΑΕΚΚ θα μπορούσαν να έχουν συμπεριληφθεί στην αρχική σύμβαση, ως μέρος των προμετρήσεων.

Επιπλέον, παρατηρείται ότι στον εγκεκριμένο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) εισάγεται νέο άρθρο για κατεδάφιση σκυροδέματος, ενώ αντίστοιχη εργασία περιλαμβάνεται ήδη στη μελέτη του έργου, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε διπλή επιβάρυνση για την ίδια εργασία.

Δεδομένων των παραπάνω, θα ήταν σκόπιμο:

- να εξεταστεί εκ νέου η νομιμότητα της συμπληρωματικής σύμβασης και του Α.Π.Ε. από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα του Δήμου,

- να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Ν.4412/2016,

και, εφόσον χρειάζεται, να ενημερωθούν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο ή το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για έλεγχο νομιμότητας και ορθής διαχείρισης των δημοσίων πόρων.

Η παρούσα ανάλυση εκφράζει προσωπική επιστημονική και τεχνική άποψη, βασισμένη σε δημόσια διαθέσιμα στοιχεία και στη σχετική νομοθεσία.

Με εκτίμηση,

Άννα Νικολάου

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός

2 σχόλια:

  1. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ήλεγξε τα προαναφερόμενα πριν
    σταλούν για έγκριση στο αρμόδιο συλλογικό όργανο του ΔΗΜΟΥ ???
    Η Συμπληρωματική σύμβαση γίνεται για εργασίες που δεν μπορούν να
    πληρωθούν από την αρχική σύμβαση.
    Τα ΑΕΚΚ ΔΕΝ είναι εργασία και είναι προβλέψιμα κατά την εκπόνηση της μελέτης με ακριβή ποσό . Αν υπήρχε λάθος στις προμετρήσεις της μελέτης , τότε αυτό θα έπρεπε να καλυφθεί από την αρχική σύμβαση και όχι από Συμπληρωματική σύμβαση.
    Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι στο άρθρο 1 του τιμολογίου της μελέτης μεταξύ άλλων πληρώνεται και η κατεδάφιση σκυροδέματος παντός τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διερωτώμαι… η κα Δήμαρχος και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Θωμάς Κοντούνης που είναι και Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας , σαν πολλές συμπληρωματικές συμβάσεις δεν κάνουν ???
    Και επειδή μιλάμε για συμπληρωματικές συμβάσεις να σας πω ότι από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατάλαβα ότι η συμπληρωματική σύμβαση για την κεντρική πλατεία Ελάτειας δεν εγκρίθηκε από την Επίτροπο Ν. Φθιώτιδας και η Δημοτική Αρχή υπέβαλε προσφυγή κατά της πράξης της Επιτρόπου στο Εκλεκτικό Συνέδριο. Για να δούμε , από εκεί θα εγκριθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Το περιεχόμενο (κείμενο & φωτογραφίες) προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ή χρήση χωρίς άδεια απαγορεύεται. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.