Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου....

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

«Bike Festival 2024»στην Κάτω Τιθορέα

Η Κάτω Τιθορέα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει, για 7η συνεχή χρονιά, τους επιτυχημένους αγώνες ορεινής ποδηλασίας «Bike Festival 2024», οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 20 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2024. ....

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Σύλλογο Φίλων Αθλητισμού Γέρακα και τον Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Τιθορέας "Φιλοποίμην Φίνος", με την πολύτιμη συμβολή Συλλόγων και εθελοντών. 


Ομάδες και μεμονωμένοι ποδηλάτες, όλων των ηλικιών από Ελλάδα και εξωτερικό, θα αποτελέσουν μέρος αυτής της τριήμερης γιορτής του αθλητισμού και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας, απολαμβάνοντας παράλληλα τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια, που διασχίζουν τα γραφικά χωριά του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας (Αγία Μαρίνα, Αγία Παρασκευή, Ελάτεια, Κάτω Τιθορέα, Λευκοχώρι, Παναγίτσα, Τιθορέα). Τα φθινοπωρινά τοπία, το φυσικό κάλλος του επιβλητικού Παρνασσού και η μαγευτική θέα, σε συνδυασμό με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων θα αφήσουν αθλητές και συνοδούς με τις καλύτερες εντυπώσεις.


Το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει επιλογές για αρχάριους και επαγγελματίες και έχει ετοιμαστεί από μία έμπειρη ομάδα ανθρώπων. Οι διαδρομές θα έχουν εναλλαγές σε άσφαλτο και χωματόδρομο, με τους ποδηλάτες να περνούν από μονοπάτια σε σοκάκια εντός και εκτός των παραπάνω χωριών, ενώ η εκκίνηση, ο τερματισμός και οι Τελετές Απονομής όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία της Κάτω Τιθορέας.


Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου το απόγευμα οι αγώνες ξεκινούν με το 1ο ΕΤΑΠ του αγώνα «Bike Odyssey 2024», που αποτελεί τη μικρή διαδρομή των 26χλμ. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου το πρωί θα διεξαχθεί το 2ο ΕΤΑΠ του αγώνα «Bike Odyssey 2024», η μεγάλη δηλαδή διαδρομή των 63χλμ., ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αγώνας τύπου Circuit, μήκους 1.700 μέτρων, στο πευκόφυτο Δασύλλιο, που βρίσκεται πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Κάτω Τιθορέας. Εκεί θα λάβουν μέρος και παιδιά από τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας. Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το πρωί οι αγώνες ολοκληρώνονται με τη διαδρομή των 40χλμ.


Είτε είστε λάτρεις του ποδηλάτου είτε της φύσης, το «Bike Festival 2024» συνδυάζει και τα δύο και αποτελεί άριστη ευκαιρία για εξόρμηση στον όμορφο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας. Μην τη χάσετε! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου